Еве, мојата прва и последна сериозна реплика до тебе.
Моето евентуално плачење над моето евентуално мртво чедо кое евентуално извршило самоубиство е мое право и моја работа, а неговото евентуално самоубиство е негово право и негова работа.
Толку едноставно...
koga se raboti za teriski del od filozofija veroispoved., sociologija ., ochigledno e deka si bil dobar uchenik-student.,....
no zhivotot nikogash ne e teorija ., tuku sekogash e praksa i toa teshko problematichna ., i tuka veke pagja tvojata maska na seznajko ., solenje pamet., i baranje tochki i zapirki., ednostavno se gubish vo realnosta ., izguben si vo prostor i vreme choek.,
daj te molam preispitaj se i vidi shto si napishal., i koga citirash ne gi vadi rabotite od kontekst., i da ostavash samo kako tebe ti odgovara ., bidi celina
ne tvoja tuku ovoa e moja posledna seriozna replika na tvoite teoretiziranja., za vaka ostliva tema ..pa ushte i zgora zboruvash i vo ime na tvoeto potomstvo........ daj te molaam barem da prekuteshe., vaka ispagja deka .......e navistina ne postojat zborovi za tvojata mentalna sostojba po ovoa prashanje a tolku barav ., barem malku nekoj zbor da ti go olesni razmisluvanjeto ., no ne neajdov ., izvini..........
zboruvash za solza na majka ., a dali znaesh kolku taa majchina solza vredi., ne neznaesh nitu pak jas ., fala mu na toj tamu nekade neshto i nikogash da ne osoznaeme ., no spored kazhuvanja na nekoi majki ., deluvalo porazitelno razurnuvachki i nemala cena ., a ti ja derogirashe na zhabokrechina..
i kraj na prikaskata ne se ni trudi da mi replicirash., veke definitivno ne ti zimama nishto napishano za seriozno i validno.......pozdrav