Miss Right
happiness machine
- Член од
- 2 јануари 2009
- Мислења
- 1.308
- Поени од реакции
- 142
Никогаш не сум ја сфаќала оваа реченица Животот е еден и мора да се живее каков таков.
Ок нас ни се живее, да би имала уше 10 животи би ги изживеала, но кога некому не му се живее зошто да живее ?
Со сила ќе живее, само ќе турка.
Животот ни е подарок од Бога, кому му се свиѓа ќе го живее кој не, не мора.
Да му дадеме на дете играчка, ако сака ќе се игра со неа, а ако се игра затоа што е скапа, со сила да се игра а да не е задоволно, не бива.
--- надополнето ---
Како луѓето да не патат ? Некои се по природа депресивни, некои преферираат да патат, задоволство им е, а некои не можат да го избегнат патењето.
--- надополнето ---
Да, потполно си во право. Со тоа што некој ќе се убие ќе наведе на патња многу луѓе. Но кога некому му е кејф да се убие зошто да го спречуваме ?
Душо во real life нормалните луѓе не преферираат да патат. Животот не е подарок што можиш да го вратиш. Не го споредувај со пактче свиткано во розева хартија и панделка, затоа што такво ќе добиеш уште едно, ама кога ќе се убиеш толку е, нема ја заебав работата дајте ми нов. И мене ми е тешко, се карам со моите дома, не ми купуваат кабриолет, се карам со другарките, ми раскинал дечкото и сега? Ако ти побарам совет ќе ми кажиш да се самоубијам нели? Ако си се решила да ги гледаш работите само на лошата страна, слободно продолжи. И јас го можам тоа, и твоите другари кои наводно имале проблеми што се решавале само со самоубиство и секој друг слабак.
Со тој чин ги остава на цедило другите кои ќе ги обремени со своите проблеми (долговите ќе мора некој да ги исплати, наместо да најде работа и да носи плата -ги остава на цедило без приходи...) кои ги оставил зад себе плус ги обременува со неговото самоубиство. Едноставно, за да си олесни себеси (да си ги скрати своите маки), тоа лице ги префрла тие маки/грижи врз другите околу него. Кога живееш, не живееш само за себе туку и за другите, се бориш и за нив...се додека дишеш.