Самоубиство!

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Но јас не реков ако се инвалиди да се убијат. Не ме фрлај во грев.
Туку ти викаш проблеми не постојат, па де објасни малку повеќе околу ова, па можи и јас ќе се заинтересирам за Ошо.
Ако он не те натера да се заинтересираш ја неможам.
Можам само насока да ти дадам.

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
Но за некои проблеми нема решение да се разбереме. За патењето нема.
Ако немаат решение тогаш ни самоубиството не го спомновај како начин на извлекување од ситуација. Патењето ако го решиш со самоубиство, некој друг после ќе пати по тебе, па и тој ќе треба да се самоубие, па и за него ќе пати некој и...ај сите да се испоубиеме и ќе ги решиме сите нерешливи проблеми.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Самоубиството е личен избор , немам намера да судма некого зашто посегнал по својот живот, моја одговорност е мојот , а што прави друг со својот е сосем надвор од моето право да се мешам.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Самоубиството е личен избор , немам намера да судма некого зашто посегнал по својот живот, моја одговорност е мојот , а што прави друг со својот е сосем надвор од моето право да се мешам.
Освен ако не ти е "драг" , нели ?

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Што и да ми е..може да ми недостига и да ме боли ,може и да не разбирам зошто, но никогаш нема да го судам...
Не мислев на тоа , поентата ми беше дали ке му помогнеш да не се самоубие(ако знаеш дека можеш).

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не мислев на тоа , поентата ми беше дали ке му помогнеш да не се самоубие(ако знаеш дека можеш).
Секако дека ќе пробам да го разубедам со се што е во моја моќ , не ми се допаѓа кога човек се откажува , но повторно ќе кажам ,ако и покрај моите обиди на крај посегне по себе...која сум јас да го прекорувам.Може да живеам вечно во болка и бес но нема ниту да го вратам , ниту пак ќе може да ми каже што било доволно силно да го натера да си замине.. тоа е веројатно некаков внатрешен порив кој не би го сфатила.

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Game Over-Quit....се решиле и не сигурно од задоволство......

Член од
3 мај 2010
Мислења
163
Поени од реакции
17
Па девојко пробај да им помогнеш ако ги знаеш и имаат проблеми.

Самоубиството е најкукавичко решение за секаков проблем.Еден живот имаме сите,и треба од него да го извлечеме максималното,да го искористиме до крај.
Никогаш не сум ја сфаќала оваа реченица Животот е еден и мора да се живее каков таков.
Ок нас ни се живее, да би имала уше 10 животи би ги изживеала, но кога некому не му се живее зошто да живее ?
Со сила ќе живее, само ќе турка.
Животот ни е подарок од Бога, кому му се свиѓа ќе го живее кој не, не мора.
Да му дадеме на дете играчка, ако сака ќе се игра со неа, а ако се игра затоа што е скапа, со сила да се игра а да не е задоволно, не бива.

--- надополнето ---

За се има решение ..
Како луѓето да не патат ? Некои се по природа депресивни, некои преферираат да патат, задоволство им е, а некои не можат да го избегнат патењето.

--- надополнето ---

Ако немаат решение тогаш ни самоубиството не го спомновај како начин на извлекување од ситуација. Патењето ако го решиш со самоубиство, некој друг после ќе пати по тебе, па и тој ќе треба да се самоубие, па и за него ќе пати некој и...ај сите да се испоубиеме и ќе ги решиме сите нерешливи проблеми.
Да, потполно си во право. Со тоа што некој ќе се убие ќе наведе на патња многу луѓе. Но кога некому му е кејф да се убие зошто да го спречуваме ?

--- надополнето ---

Патење за што?

--- надополнето ---

дај ми го најекстремниот пример
Објасни ми малку околу непостоењето на проблемите. А примери има доста.

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Никогаш не сум ја сфаќала оваа реченица Животот е еден и мора да се живее каков таков.
Ок нас ни се живее, да би имала уше 10 животи би ги изживеала, но кога некому не му се живее зошто да живее ?
Да му дадеме на дете играчка, ако сака ќе се игра со неа, а ако се игра затоа што е скапа, со сила да се игра а да не е задоволно, не бива.

--- надополнето ---

Како луѓето да не патат ? Некои се по природа депресивни, некои преферираат да патат, задоволство им е, а некои не можат да го избегнат патењето.

--- надополнето ---

Да, потполно си во право. Со тоа што некој ќе се убие ќе наведе на патња многу луѓе. Но кога некому му е кејф да се убие зошто да го спречуваме ?

--- надополнето ---

Оффф , извини , ама неможам сега , ојдов на спање.
Ама ке отворам една таква тема утре.
поздрав до сите

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин

--- надополнето ---

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Еден оф топик да подразмислиш и на друга тема , велиш да го прекинат патењето ,а што ако после смрта нешто ги чека ?

Он топик , на кој му е кејф да изврши самоубиство ? И зар не би го спречила својот најдраг пријател ? По стоти пат - секогаш има излез , само треба да го најдеш ,а не да се откажеш и да ги оставиш луѓето околу тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom