- Член од
- 3 мај 2010
- Мислења
- 163
- Поени од реакции
- 17
Но за некои проблеми нема решение да се разбереме. За патењето нема.А самоубиството ќе реши нешто?
Но за некои проблеми нема решение да се разбереме. За патењето нема.А самоубиството ќе реши нешто?
Ако он не те натера да се заинтересираш ја неможам.Но јас не реков ако се инвалиди да се убијат. Не ме фрлај во грев.
Туку ти викаш проблеми не постојат, па де објасни малку повеќе околу ова, па можи и јас ќе се заинтересирам за Ошо.
За се има решение ..Но за некои проблеми нема решение да се разбереме. За патењето нема.
Патење за што?Но за некои проблеми нема решение да се разбереме. За патењето нема.
Ако немаат решение тогаш ни самоубиството не го спомновај како начин на извлекување од ситуација. Патењето ако го решиш со самоубиство, некој друг после ќе пати по тебе, па и тој ќе треба да се самоубие, па и за него ќе пати некој и...ај сите да се испоубиеме и ќе ги решиме сите нерешливи проблеми.Но за некои проблеми нема решение да се разбереме. За патењето нема.
Освен ако не ти е "драг" , нели ?Самоубиството е личен избор , немам намера да судма некого зашто посегнал по својот живот, моја одговорност е мојот , а што прави друг со својот е сосем надвор од моето право да се мешам.
Што и да ми е..може да ми недостига и да ме боли ,може и да не разбирам зошто, но никогаш нема да го судам...Освен ако не ти е "драг" , нели ?
Не мислев на тоа , поентата ми беше дали ке му помогнеш да не се самоубие(ако знаеш дека можеш).Што и да ми е..може да ми недостига и да ме боли ,може и да не разбирам зошто, но никогаш нема да го судам...
Секако дека ќе пробам да го разубедам со се што е во моја моќ , не ми се допаѓа кога човек се откажува , но повторно ќе кажам ,ако и покрај моите обиди на крај посегне по себе...која сум јас да го прекорувам.Може да живеам вечно во болка и бес но нема ниту да го вратам , ниту пак ќе може да ми каже што било доволно силно да го натера да си замине.. тоа е веројатно некаков внатрешен порив кој не би го сфатила.Не мислев на тоа , поентата ми беше дали ке му помогнеш да не се самоубие(ако знаеш дека можеш).
Никогаш не сум ја сфаќала оваа реченица Животот е еден и мора да се живее каков таков.Па девојко пробај да им помогнеш ако ги знаеш и имаат проблеми.
Самоубиството е најкукавичко решение за секаков проблем.Еден живот имаме сите,и треба од него да го извлечеме максималното,да го искористиме до крај.
Како луѓето да не патат ? Некои се по природа депресивни, некои преферираат да патат, задоволство им е, а некои не можат да го избегнат патењето.За се има решение ..
Да, потполно си во право. Со тоа што некој ќе се убие ќе наведе на патња многу луѓе. Но кога некому му е кејф да се убие зошто да го спречуваме ?Ако немаат решение тогаш ни самоубиството не го спомновај како начин на извлекување од ситуација. Патењето ако го решиш со самоубиство, некој друг после ќе пати по тебе, па и тој ќе треба да се самоубие, па и за него ќе пати некој и...ај сите да се испоубиеме и ќе ги решиме сите нерешливи проблеми.
Објасни ми малку околу непостоењето на проблемите. А примери има доста.Патење за што?
--- надополнето ---
дај ми го најекстремниот пример
Оффф , извини , ама неможам сега , ојдов на спање.Никогаш не сум ја сфаќала оваа реченица Животот е еден и мора да се живее каков таков.
Ок нас ни се живее, да би имала уше 10 животи би ги изживеала, но кога некому не му се живее зошто да живее ?
Со сила ќе живее, само ќе турка.
Животот ни е подарок од Бога, кому му се свиѓа ќе го живее кој не, не мора.
Да му дадеме на дете играчка, ако сака ќе се игра со неа, а ако се игра затоа што е скапа, со сила да се игра а да не е задоволно, не бива.
--- надополнето ---
Како луѓето да не патат ? Некои се по природа депресивни, некои преферираат да патат, задоволство им е, а некои не можат да го избегнат патењето.
--- надополнето ---
Да, потполно си во право. Со тоа што некој ќе се убие ќе наведе на патња многу луѓе. Но кога некому му е кејф да се убие зошто да го спречуваме ?
--- надополнето ---
Објасни ми малку околу непостоењето на проблемите. А примери има доста.
Ок имај убава ноќ па баш ќе ме интересира темата. Позз:smir:Оффф , извини , ама неможам сега , ојдов на спање.
Ама ке отворам една таква тема утре.
поздрав до сите
Еден оф топик да подразмислиш и на друга тема , велиш да го прекинат патењето ,а што ако после смрта нешто ги чека ?Никогаш не сум ја сфаќала оваа реченица Животот е еден и мора да се живее каков таков.
Ок нас ни се живее, да би имала уше 10 животи би ги изживеала, но кога некому не му се живее зошто да живее ?
Со сила ќе живее, само ќе турка.
Животот ни е подарок од Бога, кому му се свиѓа ќе го живее кој не, не мора.
Да му дадеме на дете играчка, ако сака ќе се игра со неа, а ако се игра затоа што е скапа, со сила да се игра а да не е задоволно, не бива.
--- надополнето ---
Како луѓето да не патат ? Некои се по природа депресивни, некои преферираат да патат, задоволство им е, а некои не можат да го избегнат патењето.
--- надополнето ---
Да, потполно си во право. Со тоа што некој ќе се убие ќе наведе на патња многу луѓе. Но кога некому му е кејф да се убие зошто да го спречуваме ?
--- надополнето ---
Објасни ми малку околу непостоењето на проблемите. А примери има доста.