Miss Right
happiness machine
- Член од
- 2 јануари 2009
- Мислења
- 1.308
- Поени од реакции
- 142
Никогаш не сум ја сфаќала оваа реченица Животот е еден и мора да се живее каков таков.
Ок нас ни се живее, да би имала уше 10 животи би ги изживеала, но кога некому не му се живее зошто да живее ?
Со сила ќе живее, само ќе турка.
Животот ни е подарок од Бога, кому му се свиѓа ќе го живее кој не, не мора.
Да му дадеме на дете играчка, ако сака ќе се игра со неа, а ако се игра затоа што е скапа, со сила да се игра а да не е задоволно, не бива.
--- надополнето ---
Како луѓето да не патат ? Некои се по природа депресивни, некои преферираат да патат, задоволство им е, а некои не можат да го избегнат патењето.
--- надополнето ---
Да, потполно си во право. Со тоа што некој ќе се убие ќе наведе на патња многу луѓе. Но кога некому му е кејф да се убие зошто да го спречуваме ?
Душо во real life нормалните луѓе не преферираат да патат. Животот не е подарок што можиш да го вратиш. Не го споредувај со пактче свиткано во розева хартија и панделка, затоа што такво ќе добиеш уште едно, ама кога ќе се убиеш толку е, нема ја заебав работата дајте ми нов. И мене ми е тешко, се карам со моите дома, не ми купуваат кабриолет, се карам со другарките, ми раскинал дечкото и сега? Ако ти побарам совет ќе ми кажиш да се самоубијам нели? Ако си се решила да ги гледаш работите само на лошата страна, слободно продолжи. И јас го можам тоа, и твоите другари кои наводно имале проблеми што се решавале само со самоубиство и секој друг слабак.