Самоубиство!

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
nema sto da mislam na niv,ako i tie sakaat da gi resat svoite problemi,ke go odberat istiot nacin kako i mene....
ps
nemam zena

Во второ лице зборав, не ти се обраќав конретно тебе :helou:

Абе пер, ако сите така размислуваат ти кажав, крајот на светот би дошол за многу кратко време ќе нема луѓе :)

П.С се повлекувам од темата оти ми давате инспирација за самоубиство :pos2: а и доста прифатливи начини прочитав, ќе избегавам проблеми деновиве...:pos2:

Во второ лице зборав, не ти се обраќав конретно тебе :helou:

Абе пер, ако сите така размислуваат ти кажав, крајот на светот би дошол за многу кратко време ќе нема луѓе :)

П.С се повлекувам од темата оти ми давате инспирација за самоубиство :pos2: а и доста прифатливи начини прочитав, ќе избегавам проблеми деновиве...:pos2:
Ej ako resis da se samoubies,nemoj nas da ne satvis vo prostalnoto pismo,nesakam da zavrsam vo zatvor...

мислам дека тие што прават самоубиство се луѓе нај4есто егоисти кои не можат да привле4ат внимание на друг на4ин и морат да го сторат тоа т.е не се доволно интегрирани во опшеството ... ова се вика егоисти4ко самоубиство а постои и таканаре4ено аноми4но во кое жртвата(убиецот) свесно го прави тоа бидејќи не гледа друг излез во животот ...

мислам дека тие што прават самоубиство се луѓе нај4есто егоисти кои не можат да привле4ат внимание на друг на4ин и морат да го сторат тоа т.е не се доволно интегрирани во опшеството ... ова се вика егоисти4ко самоубиство а постои и таканаре4ено аноми4но во кое жртвата(убиецот) свесно го прави тоа бидејќи не гледа друг излез во животот ...
Jas ne sum integriran vo opstestvoto,i nesakam da se integriram....
edinstveno sto sakam e da si kupam podobar kompjuter,da si uklucam doma net(vise da ne trcam po internet caffe-a),i da si ziveam pred kom srekno i veselo do krajot na zivotot,bez da mislam i se nerviram so opstestvoto....

da privleces vnimanie so samoubistvo , a ustvari nema da znaes glavata kaj ti e ...

:pos::pos::pos: :pos::pos::pos: :pos::pos::pos: :pos::pos::pos:

:pos::pos::pos: :pos::pos::pos: :pos::pos::pos: :pos::pos::pos:

Eveti eden primer....
Ako na primer pocnat da te brkaat mnogu bikovi,a ti si vo crveno...sto ke napravis?ke begas....znaci begas od problemot,namesto da se spravis so nego....ako razmisluvas razumno, ke odberes da gi izbegnes problemite,ne zatoa sto nemozes da gi resis,tuku zatoa sto polesno ti e da izbegas od niv....spoted mene samoubijcite pred da se samoubijat,razmisluvaat najrazumno,porazumno od onie koi resile da minat niz problemite,da gi resat na potezok nacin...Psiholozite za samoubiecot mislat deka e licnost so psihicko rastrojstvo,zatoa sto onie koi gi resavaat problemite na potezok nacin,sto resavaat da ziveat,se mnozinstvo.....

E vidi sega. Ova ti e los primer. toa e veke ubistvo a ne samoubistvo. A i site znaeme deka polesno e da se izbega od problemot otkolku da se rese neli? I sega koga veke zboruvame za hrabrost ili kukavi4luk koj e hrabar a koj kukavica? Onoj koj resava problem ili onoj koj bega od nego? Aj ti razmisli za ova pa mozebi ke se predomislis...barem se nadevam:toe:

E vidi sega. Ova ti e los primer. toa e veke ubistvo a ne samoubistvo. A i site znaeme deka polesno e da se izbega od problemot otkolku da se rese neli? I sega koga veke zboruvame za hrabrost ili kukavi4luk koj e hrabar a koj kukavica? Onoj koj resava problem ili onoj koj bega od nego? Aj ti razmisli za ova pa mozebi ke se predomislis...barem se nadevam:toe:
Za razlika od tebe,sto mislam deka ti nemas problemi,ima nekoj koj nemoze da gi resi tie problemi(na primer da dolzi nekomu 200 000evra),postojat problemi za koi edinstveno resenie e samoubistvoto,iako ti toa nemozes da go svatis
i so cel pamet ...toa so samoubistvo ke go napravat ????

WOW ... prv pat u zivot slusam vakva rabota :tapp:
Toa sto nekoj mislis deka samoubistvoto go pravat za da privlecat vnimanie,e pogresno,a pricini za toa se predrasudite i stereotipite koi gi imate za samoubijcite,onie koi go primenile najlesnoto resenie za da go resat problemot.

Nebo666 ti ne znajs dali imam jas problemi ili ne i zatoa nemozes da vikas dali svakam ili ne. Mozebi sum gi imala, sum gi resila i zatoa taka vikam. A i nekoj da se zaduzi 200 000 evra trebe da ima nesto:uvo:. Ok kako i da e se gleda deka samoubistvoto go opravduvas-tvoe mislenje i nema da se mesam ( go pocituvam toa) ama dali ti si tia sto pocituva tugjo mislenje?

Toa sto nekoj mislis deka samoubistvoto go pravat za da privlecat vnimanie,e pogresno,a pricini za toa se predrasudite i stereotipite koi gi imate za samoubijcite,onie koi go primenile najlesnoto resenie za da go resat problemot.

so ti e be ... aj vidi prvo koj go ima napisano toa .. so na mene mi vikas

Да речеше - некој со тоа што ќе каже дека сака да се самоубие има потреба да привлече внимание - ајде де.
Ама ако се самоубие дека ќе добие внимание кое му е потребно - апсурдно. Како ќе ја задоволи потребата ако се самоубие?

Да речеше - некој со тоа што ќе каже дека сака да се самоубие има потреба да привлече внимание - ајде де.
Ама ако се самоубие дека ќе добие внимание кое му е потребно - апсурдно. Како ќе ја задоволи потребата ако се самоубие?

Кога ќе примети дека веќе никој не му обрнува внимание и покрај тоа што се заканува со самоубиство, ќе падне во таква агонија и депресија што навистина ќе посака да си го одземе животот затоа што “никој не го сфаќа“ сериозно и никој не го сака...

jas sekogas si vikam: koga nekoj ke rece: mislam.. deka e podobro da mu se kaze odma da prestane da misli pred da odvali nekoja glupost...
mojot bivshi se samoubi... ne bese egoist.. ne sakase da privlece vnimanie si go imase dovolno.. imase super rabota... covekot si se SAKASE i POCITUVASE sebesi PREMNOGU... i sto spored tebe e pricinata?

Кога ќе примети дека веќе никој не му обрнува внимание и покрај тоа што се заканува со самоубиство, ќе падне во таква агонија и депресија што навистина ќе посака да си го одземе животот затоа што “никој не го сфаќа“ сериозно и никој не го сака...
bla bla bla....

Не верувам дека баш никој не би му обрнувал внимание на човек кој ќе се закани со самоубиство.
Настрана муабетот дали воопшто некој има право да реагира во таква ситуација. Како би реагирал ти доколку некој ти каже дека му дошло во главата да се самоубие?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom