Самоубиство

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Garfield,ja pak toj tvoj kukavicluk ke go svedam na sostojba na umot.Ne veruvam deka nekoj so dozli 5000$,20000$ ili 100000$ ke resi da se ubie radi toa so nemoze da gi najde tie pari.Duri i zatvor mu e polesno resenie,oni samite se svesni za toa,ne?
Znaci ne zborime samo za silata,ambiciite,voljata kon naoganje na resenie.Moze premnogu se zagrizeni,premnogu razmisluvaat i gi shvrka nesto u glava.Ne sum cul dosega za coek u zdrava sostojba da si odzeme zivot

Ајде чим толку го застапуваш тој поим кукавица.
Дефинирај го онака како што ти го чувствуваш поимот Кукавица!
Во неколку точки, можеш да ги нумерираш и нека бидат лаконски.

Во наредниот пост ќе ти ја кажам мојата поента. Откако ќе ги наброш ти особините на кукавица според тебе

1. onoj koj se plasi da se fati v kosetc so site predizvici kolku i da se strasni i se cinat na prv pogled nenadminlivi
2. onoj koj bega od odgovornosta koja mu e dadena so cinot na ragjanje, a toa e zivotot
3. ptica koja pravi ku ku!

Biva!

Garfield напиша:
1. onoj koj se plasi da se fati v kosetc so site predizvici kolku i da se strasni i se cinat na prv pogled nenadminlivi
2. onoj koj bega od odgovornosta koja mu e dadena so cinot na ragjanje, a toa e zivotot
3. ptica koja pravi ku ku!

Biva!

Анализа....

1. Оној кој се плаши...... (тој што се плаши, тој БЕГА, не се УБИВА)
Бега = Убива ?? Филозофски можеби да, ама кој ја ебе Филозофија
Бега никогаш нема да биде еднакво на Убива!

2. Оној кој бега......(Што да ти кажам повеќе прочитај 1)

3. Мачките се најголемите кукавици.... му....муха.....мухахаха <- ова баш и не ти требаше, ок?

moTaro напиша:
Анализа....

1. Оној кој се плаши...... (тој што се плаши, тој БЕГА, не се УБИВА)
Бега = Убива ?? Филозофски можеби да, ама кој ја ебе Филозофија
Бега никогаш нема да биде еднакво на Убива!

2. Оној кој бега......(Што да ти кажам повеќе прочитај 1)

3. Мачките се најголемите кукавици.... му....муха.....мухахаха

Muahahaha, muaahamuhaaaaaaaa, Гарфилд бе!!.

Filosofia mater omnium rerum est Гарфилд бе!!!!!!!

BTW, bega od zivotot, kade bega be vol=se ubiva. ne bega od debar maalo vo pripor!
Jas kazav, ama:
margaritas ante porcas

ili

biseri pred svinji!

za onie, koi ja ebat filosofijata, mozebi sakaat da go pusat na latinskite mudrosti!

Мое мислење за актуелниов случај...
Тој Холивуд е крив за многу работи,ова е една од нив.Ако некој сака да се сјебе,ке го направи тоа а не да собира публика и бара внимание.

Прво да не се вреѓаме, ја не сум глупсон!

Второ, пола од животинскиот свет се КУКАВИЦИ, а кукавица е плашлив човек, Тешко е веројатно дека кукавица ќе се самоубие!!! Од проста причина пошто е кукавица и нема Гз. Баш кукавиците живеат најдолго, и цел живот ќе бегаат од обврски проблеми, ќе станат питачи пијаници, ама нема да се убијат!

Трето. Зашто животните не се самоубиваат? Одговорот е прост. Дека имаат ниско ниво на свест! И тие имаат проблеми, гладуваат тежок им е животот бла бла, па не се убила. Затоа што нивното мозоче едноставно НЕ ГО разбира тој поим.

Човекот е малку посвесно животно, и само тој се самоубива.
Од ова произлегува логичен заклучок дека Самоубиството е ништо друго освен State of the Fucking Mind!

И НЕ ВРЕЃАЈ, ако сакаш кажи нема да пишивам више на темава!

Mad Maxx напиша:
Мое мислење за актуелниов случај...
Тој Холивуд е крив за многу работи,ова е една од нив.Ако некој сака да се сјебе,ке го направи тоа а не да собира публика и бара внимание.

Ако беше ова коментар за случајот од вчера, и јас мислам така. Ако некој решил да се убие да, сигурно потивко и сигурно ќе се ... значи нема жива сила да го врати.

За самоубиство треба муда.

Инаку, немаше сите да се плашат од смртта.

(кинеска мудрост)

moTaro напиша:
Прво да не се вреѓаме, ја не сум глупсон!

Второ, пола од животинскиот свет се КУКАВИЦИ, а кукавица е плашлив човек, Тешко е веројатно дека кукавица ќе се самоубие!!! Од проста причина пошто е кукавица и нема Гз. Баш кукавиците живеат најдолго, и цел живот ќе бегаат од обврски проблеми, ќе станат питачи пијаници, ама нема да се убијат!

Трето. Зашто животните не се самоубиваат? Одговорот е прост. Дека имаат ниско ниво на свест! И тие имаат проблеми, гладуваат тежок им е животот бла бла, па не се убила. Затоа што нивното мозоче едноставно НЕ ГО разбира тој поим.

Човекот е малку посвесно животно, и само тој се самоубива.
Од ова произлегува логичен заклучок дека Самоубиството е ништо друго освен State of the Fucking Mind!

И НЕ ВРЕЃАЈ, ако сакаш кажи нема да пишивам више на темава!

Еј, полека.

Малку исфилозофиравте, ок е, кул.
Мотаро, се слагам со Гарфилд дека самоубиството е кукавички чин. И ти си во право дека се работи за state of mind.
Ама, тоа не го менува фактот дека идиотот шо решил да се уфлека на асфалт го прави тоа како најлесен излез од проблемите кои ги има, или шо е најтрагично - што мисли дека ги има. Дури и пијаницата во ретките моменти на трезност се обидува да направи нешто, овој само решава да го снема и крај. Што има тука храбро или недајбоже свесно?

Исклучок : самурајското харикири. Потег за поштовање.

Chickenshits!!

Piii..pipipi...piiii..pipipi...piiiii!!!!

Coock-a-doodle-doo

Bullshit, state of mind, pa se e jeben state of fucking mind.
Mislis mene lesno mi e kade sum i kade se sum bil, zatoa sto sum resil da se fatam v kostec so zivotot, mesto da legnam na grb kako avlijaner kuce i da se predadam ili ubijam, a??

A be ajde, ne me smejste, klajte prstot na umot.

Se ubiva nevredniot za zivot, onoj koj nema g'z da se fati v kostec so problemite.

Of topic malku

mi veli eden, sakam i jas da zarabotuvam mnogu, vaka ne se zivee. Mu rekov:
1. Skolo koga velev deka treba da se uci, nejkese.
2. jas rabotam vo tie i tie uslovi!!

Odgovor od nego:
aaaaaa, nee, aj nejkam taka. Poprvo bi se ubil...

More mamata u picka.

State of mind.

Ti kazi mi koj jeben state of mind da imam sega, koga nadvor vrne sneg kako ludo, a e -14 vo pola saat pred polnok.
Hrana ni snema denes vecerva, najbliskoto naseleno jebeno mesto e 72 km, preku dve planini, vo period za lavini. Pat nema i ne postoi. Helikopterot ne leta na vakvo vreme. Imame military MRE's za tri dena, na internet se predviduva oluja do petok, a ja jebeno trebase dens da se simnam vo grad, no go otkazaa letot.
Da se ubijam li kako nekoj chickenshit coward ili da prodlozam da se znaogjam i da iznaigjam resenija.

Kazi mi. Oti ete kakov mi e state of my fucking mind!!

A ne smeam, ne mi davaat, iako sum lud dovolno, da trgnam peski, za dva i pol dena sum dole u nizina.

Aj, idam da se obesam, oti ete, state of fucking mind.

Se e state of mind, samo kaj samoubicite toa e STATE OF FUCKING WEAK CHICKENSHIT MIND!!!

Ок е тоа, и јас само си кажував, без да навредувам никого.
Ако не се сложува со мене некој пак е ок. Ни ја не се сложувам со него :)

Тоа е и поентата на дискутирањето, ако не се лажам!
Како и да е, јас си го кажав моето во врска со темава, и останува како мое мислење!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom