Само за вегетаријанци (вегетеријански рецепти)

• Креатор на темата Креатор на темата ViRuS
  • Време на започнување Време на започнување
ПРОЧИТАВ ДЕКА НА МНОГУ ИМ СЕ ГАДЕЛО ОД МЕСО. ГАДЕЊЕТО ОД МЕСО Е СИМПТОМ ЗА ЧИР ВО ЖЕЛУДНИКОТ, но и не мора да значи.
Ако имате и болки во стомакот, колку и да се мали, проверете се.

ПРОЧИТАВ ДЕКА НА МНОГУ ИМ СЕ ГАДЕЛО ОД МЕСО. ГАДЕЊЕТО ОД МЕСО Е СИМПТОМ ЗА ЧИР ВО ЖЕЛУДНИКОТ, но и не мора да значи.
Ако имате и болки во стомакот, колку и да се мали, проверете се.

mislam deka toa nema vrska edno so drugo, jas sum vegetarijanec veke 4 godini i mi se gadi od meso premnogu, ako vlezam vo mesara od samata mirizba mi se povraka istoto mi se slucuva i ako sedam vo kujna dodeka se gotvi meso ili na nekoe mesto so skara, ama toa e od toa sto se imam odviknato od mesoto i ednostavno mi preci, so zeludnikot se mi e ok,megutoa ako se javi bolka mozebi ima nekakva vrska toa, sepak e individualno

Абе решив да се откажам целосно од месото, но јадам риба, јајца и млечни производи. Спаѓам во вегетеријанци или???

ај некои лесни јадења постирајте тука сеа за постов да се искористат :)

мусака со компир и спанаќ

стандард: ред компир, сечен на тркалца, па ред спанаќ, и уште по еднаш ред компир и ред спанаќ. + вегета, црвен пипер и може кари, зејтин и една чаша вода. Најдобро се пече со капак, затоа што компирот не се суши.

Бидете си вегетаријанци вие, не јадете месо. Ќе ве видам за едно 10 години какви ќе сте... коските ќе ви се желе.

Едно прашање до вегетаријанците.
Одите во ресторант и келнерката ви носи кокошка.Што ќе направите?

ако толку Вегетаријанците ги почитуваат животните,зашто тогаш им ја јадат храната:toe:
мала шала,:smir:
јадам повеќе зеленчук отколку овошје,јадам и месо но не сум од оние кои не можат да јадат ништо без месо,повеќе сум од оние што не можат да јадат без салата,макар и некоја главица кромид:)
поготово драчевска салата-бел + црвен кромид +млад кромид(оцет,зејтин и сол):vozbud:

Абе дур не пробам Лав,за мене е свињата крал на животните и точка...Какви вегетаријанци,какви бакрачи...Еден е животот,проживејте го најдобро:tv:

me intersira sto jadat vegeterijancite koga odat vo restoran
obicno site poracuvaat skara,a tie sto jadat??

порачуем пица, шпагети, цезар салата и сл. јес да знам и мевце да кснам коа не ми лици на месо.:pos2:
иначе ја живеам на салатава марула + кубети + сирење +оцет/маслиново масло :wink:

url

url

Од ова ви се гади :vozbud::vozbud:
Јас неможам еден ден без месо :bip:

Прашање до Вегосите...
Не јадете месо , бидејќи , Ги сакате животните , или бидејќи подобро се чувствувате???:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom