Само за вегетаријанци (вегетеријански рецепти)

Е

експерт

Гостин
ПРОЧИТАВ ДЕКА НА МНОГУ ИМ СЕ ГАДЕЛО ОД МЕСО. ГАДЕЊЕТО ОД МЕСО Е СИМПТОМ ЗА ЧИР ВО ЖЕЛУДНИКОТ, но и не мора да значи.
Ако имате и болки во стомакот, колку и да се мали, проверете се.

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
ПРОЧИТАВ ДЕКА НА МНОГУ ИМ СЕ ГАДЕЛО ОД МЕСО. ГАДЕЊЕТО ОД МЕСО Е СИМПТОМ ЗА ЧИР ВО ЖЕЛУДНИКОТ, но и не мора да значи.
Ако имате и болки во стомакот, колку и да се мали, проверете се.
mislam deka toa nema vrska edno so drugo, jas sum vegetarijanec veke 4 godini i mi se gadi od meso premnogu, ako vlezam vo mesara od samata mirizba mi se povraka istoto mi se slucuva i ako sedam vo kujna dodeka se gotvi meso ili na nekoe mesto so skara, ama toa e od toa sto se imam odviknato od mesoto i ednostavno mi preci, so zeludnikot se mi e ok,megutoa ako se javi bolka mozebi ima nekakva vrska toa, sepak e individualno

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.877
Поени од реакции
10.403
Абе решив да се откажам целосно од месото, но јадам риба, јајца и млечни производи. Спаѓам во вегетеријанци или???

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ај некои лесни јадења постирајте тука сеа за постов да се искористат :)

Б

Бат Елохим

Гостин
мусака со компир и спанаќ

стандард: ред компир, сечен на тркалца, па ред спанаќ, и уште по еднаш ред компир и ред спанаќ. + вегета, црвен пипер и може кари, зејтин и една чаша вода. Најдобро се пече со капак, затоа што компирот не се суши.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Бидете си вегетаријанци вие, не јадете месо. Ќе ве видам за едно 10 години какви ќе сте... коските ќе ви се желе.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Едно прашање до вегетаријанците.
Одите во ресторант и келнерката ви носи кокошка.Што ќе направите?

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
ако толку Вегетаријанците ги почитуваат животните,зашто тогаш им ја јадат храната:toe:
мала шала,:smir:
јадам повеќе зеленчук отколку овошје,јадам и месо но не сум од оние кои не можат да јадат ништо без месо,повеќе сум од оние што не можат да јадат без салата,макар и некоја главица кромид:)
поготово драчевска салата-бел + црвен кромид +млад кромид(оцет,зејтин и сол):vozbud:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Абе дур не пробам Лав,за мене е свињата крал на животните и точка...Какви вегетаријанци,какви бакрачи...Еден е животот,проживејте го најдобро:tv:

I

IBIZA SOUND

Гостин
me intersira sto jadat vegeterijancite koga odat vo restoran
obicno site poracuvaat skara,a tie sto jadat??

Член од
23 јануари 2008
Мислења
79
Поени од реакции
1
порачуем пица, шпагети, цезар салата и сл. јес да знам и мевце да кснам коа не ми лици на месо.:pos2:
иначе ја живеам на салатава марула + кубети + сирење +оцет/маслиново масло :wink:

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579

Од ова ви се гади :vozbud::vozbud:
Јас неможам еден ден без месо :bip:

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
Прашање до Вегосите...
Не јадете месо , бидејќи , Ги сакате животните , или бидејќи подобро се чувствувате???:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom