Сакам македонско млеко?

• Креатор на темата Креатор на темата dr.pupo
  • Време на започнување Време на започнување
Па финтата беше шо немаше главни акционери... директорот имаше најголем дел на акции, некаде 10-15% можеби... остатокот беше поделен на вработените.

А точно е дека нема како да откријат дали млекото е увезено :pipi:

Битолска млекарница и Бучен Козјак колку што знам се дел од данската групација Danube Foods.

koj ja prodal, koj ja kupil mlekarata-dali mlekoto e srpsko ,a ne makedonsko......
zoshto temava ne e vo ekonomija ?!
kupuvajte makedonsski proizvodi;)

Јас сакам млеко од крава..немора да е македонско!
Вештачкото млеко никогаш нема да биде македонско, пошто прашокот за него се произведува во странство, само водата во него ќе биде македонска, ама тоа не се важи.

Здраво. Денес купив битолско свежо млеко со рок на траење 20 06 2013 година, (значи уште во употреба) внатре беше полно со раски, згрутчено со непријатен вкус ?! Крајно изреволтиран се јавив во агенцијата за храна и ветеринарство каде што ми рекоа да барам извесен Ѓоко Ѓорчевски - Раководител на одделение за државна инспекција за ветеринарно здравство - виш инспектор во агенција за храна и ветеринарство, но кога пробав да го исконтактирам не добив ништо повеќе освен: после звучниот сигнал оставате порака... Им пишав и на фб страната на bimilk кои ми побараа сериски број и од каде е купен производот, се им беше објаснето но не добив никаков одговор....

Јас го поддржувам купувањето на македонски производи..., а за млекото најдобро е да си имаш една крава ем тазе млеко, ем оригинално млеко, купечкиве млека ги мешаат со вода..., а од млеко би ги избрал алпи и бимилк :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom