Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Би сакал некое ваше мислење и проценка од луѓе кој што се повеке разбираат, се работи за место во свети николе , сакам да купам место немам поима квадратура од прилика 100 м2 е карабина изградено е до плоча има и подрум,ама е без кров, и веке 5 години стое така неизмачкана и без врати и прозорци, која цена вие би ја процениле за вакво нешто..... и би сакал да прашам бидејки не сум запознаен влегов на страната katastar.gov.mk го најдов местото и сега ме интересира зошто не е обележана парцелата како што се и другите , а гледам дека на комшиските куќи не е одблежано на таа една од една страна и на други две позади, ако може некој и за ова да ми објасни.... еве ви слика карабината што сакам да ја купам е бележано со плаво...

Дали знае некој дали има или ќе има во скоро време конкурс за полицаец?

тие од пред три години зимаат уште приправничка плата, претпоследната генерација си чекаат да ги викнат, сите се по дома а последниве моментално на обуки се, ситуацијава е бегај подалеку со време

Sent from my iPhone using Tapatalk

Дали знае некој дали можам во ЈСП со неперсонализирана картичка да куцнам и за некој друг? Негде слушнав дека кога ќе ја куцнеш еднаш, после тоа некое време не може пак да се куцне. И што би се случило доколку влезе контрола? Дали можат да проверат дека два пати е куцната?

Дали знае некој дали можам во ЈСП со неперсонализирана картичка да куцнам и за некој друг? Негде слушнав дека кога ќе ја куцнеш еднаш, после тоа некое време не може пак да се куцне. И што би се случило доколку влезе контрола? Дали можат да проверат дека два пати е куцната?
Двапати едно по друго неможе да ја отчукаш имено ова е направено заради безбедносни причини ако си бил во близина на автоматот да не ти ги собере наеднаш сите возења.

Двапати едно по друго неможе да ја отчукаш имено ова е направено заради безбедносни причини ако си бил во близина на автоматот да не ти ги собере наеднаш сите возења.

Да, знам за тоа. Да не знаеш колку време треба да пројде за да се куцне пак?

Да, знам за тоа. Да не знаеш колку време треба да пројде за да се куцне пак?
Според мене е логично до гасењето на автобусот (на последна станица) или временски дур не заврши линијата (отприлика 40-50 минути ) . Инаку подобро е да се купи картичка друга, него да се експериментира, пошо ем ќе јадеш 1000 ем ќе те брукаат пошо се кретени :D (Ако си млад, бегај јбг :D )

За да не имам дополнителни трошоци при купување од алиекспрес, дали во вкупната цена се пресметува и поштарина или само цената на производот ? Пр. дали е ок да порачам патики од 40 евра кои имаа поштарина 15 евра ?

За да не имам дополнителни трошоци при купување од алиекспрес, дали во вкупната цена се пресметува и поштарина или само цената на производот ? Пр. дали е ок да порачам патики од 40 евра кои имаа поштарина 15 евра ?
Најверојатно сакаш да прашаш дали ќе ти ги царинат ако во цената на производот влегува и поштарината. По некое правило нема затоа што се гледа вредноста на производот ама овие кај нас се толку удрени што може да ти ги царинат и да платиш некоја глупа сума од 100 денари.

Кај нас ќе ти пресметаат царина и ддв на сумата со вклучена поштарина, во случајов ќе ти сметаат на цена од 55 евра.

Кај нас ќе ти пресметаат царина и ддв на сумата со вклучена поштарина, во случајов ќе ти сметаат на цена од 55 евра.
Озбилно ? Шлакната работа ,а негде прочитав дека на нарачки од интернет ќе морало да се плаќа само ддв , а не и царина дека ќе ги ослободат од царина ?

Озбилно ? Шлакната работа ,а негде прочитав дека на нарачки од интернет ќе морало да се плаќа само ддв , а не и царина дека ќе ги ослободат од царина ?

Ма какво ослободување од царина, дерат нашиве цариници.

Да не знае некој у колку саат почнуваат натпреварите во кајак на Матка и до кога ќе траат

дали ова треба да значи дека нарачката треба да ми е пристигната ? бидејќи неколку пораки добив за повеќе производи но ништо ми нема стигнато.aliexpres.png

дали ова треба да значи дека нарачката треба да ми е пристигната ? бидејќи неколку пораки добив за повеќе производи но ништо ми нема стигнато.Прегледај го приврзокот 170843
Ова значи дека е пратена си имаш број на следење со кој може да ја следиш твојата пратка после 5 дена од праќањето.

Каде има боксови/паркови за кучиња кај што можеш да ги пуштиш кај нас?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom