Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Колку провизија зимаат банките за праќање пари во странство? Зборам од македонска сметка да пратам евра на хрватска сметка?

Колку провизија зимаат банките за праќање пари во странство? Зборам од македонска сметка да пратам евра на хрватска сметка?
Зависи од сумата која ја праќаш.

Бидејќи темата за мониграм не е активна тука ќе прашам, дали може праќачот да си ги врати пратените пари ? пример јас праќам пари и после си ги враќам.
За Вестерн унион знам дека може, дали е исто како вестерн унион или не ?

Како се пресметува колку поени имаш за упис во средно училиште?

Пред 2 години ми го украдоа точакот (кога се крадеа масовно точаци, мотори за да ги шиткаат на емигрантите).
Вчера листајки низ огласите за точаци на реклама5, го најдов скроз истиот точак, и се јавив „информативно“ кај „продавачот“.
Добив што добив некои информации од него, и прилично се уверив дека е тоа сигурно мојот точак.

Е сега, фино лепо кога ми го украдоа си пријавив у полиција истиот ден (заедно со уште 20 души само тој ден :/ ) .. но на толку си остана ситуацијата.

Тоа што сакам да знам сега.. е која би била следната процедура што треба да ја направам за да успеам некако да си го добијам точакот назад?

Лошата работа е шо немам никакви слики, документи или било што за да докажам дека точакот е стварно мој, освен усен збор од пријатели и/или познаници.. што и нели, не е некој доказ :(

Пред 2 години ми го украдоа точакот (кога се крадеа масовно точаци, мотори за да ги шиткаат на емигрантите).
Вчера листајки низ огласите за точаци на реклама5, го најдов скроз истиот точак, и се јавив „информативно“ кај „продавачот“.
Добив што добив некои информации од него, и прилично се уверив дека е тоа сигурно мојот точак.

Е сега, фино лепо кога ми го украдоа си пријавив у полиција истиот ден (заедно со уште 20 души само тој ден :/ ) .. но на толку си остана ситуацијата.

Тоа што сакам да знам сега.. е која би била следната процедура што треба да ја направам за да успеам некако да си го добијам точакот назад?

Лошата работа е шо немам никакви слики, документи или било што за да докажам дека точакот е стварно мој, освен усен збор од пријатели и/или познаници.. што и нели, не е некој доказ :(
За жал,да си го платиш......
Или,да пратиш некој Боки Батина кај него...

Последно уредено:
колку граничари загинаа во втора половина на 1948 год...
колку во 1949 г. колку во 1950 г. и т.н. ( ТОА СЕ ВОЈНИЦИ НА ЈНА)
на границите на Југославија.

Размислував нешто... Јас овака лаички, ако активен или медицински јаглен исфрла од отрови до витамини, исфрла калории? :D Дали по оваа логика ако се напукам како свињетина со мрсна храна, активниот јаглен ќе ги исфрли сите состојки од храната и ако не добијам хранливи материи нема да добијам ни калории?

:pos::pos:Ако беше така немаше да има дебели хора:aplauz:

Да, по некоја логика. Ама ме интересира како функционира.
Јас вака лаички...активниот јаглен е како сунѓер и врзува се што може да врзе во своите микро шуплини, но за вишокот репроматријал за сапун околу половина не е причина мрсната храна, туку шеќерите кои ги внесуваме, а ги има во скоро секој тип на храна или пијалок
https://m.youtube.com/watch?v=dBnniua6-oM

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom