Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Каде можам да ги најдам прашањата за полагање изборен предмет на државна матура?? :/

Ги имаше на некоја страна на нет ама ја изгубив :(

Да не знае некој онлајн продавница за наочари-ленонки?

Може некој да ми објасни за коренов показател? Ова прв пат гледам,а треба да објасним на сестра ми.
9
915ca58b070b0328cd069524c2d487f2.png
-8 <---- Ова нешто. Ако може со решавање да ми ја објасни степен по степен уште полесно. Благодарам однапред :)

Сакам да знам зашто точка чат повеќе не постои ? :цицки:

Znae nekoj koj avtobus odi do boris strajkovsku? Jas sum vo avtokomanda pa od kade da fatam bus?

Може некој да ми објасни за коренов показател? Ова прв пат гледам,а треба да објасним на сестра ми.
9
915ca58b070b0328cd069524c2d487f2.png
-8 <---- Ова нешто. Ако може со решавање да ми ја објасни степен по степен уште полесно. Благодарам однапред :)
Девети корен од -8. Тоа е исто со трети корен од третиот корен од -8. Или коренот ако го напишеш како експонент, ((-8)^1/3)^1/3. Трети корен 8 (-8) е 2 (-2), па решението ќе биде -(2)^1/3=-1,259921.

Здраво

На интернет најдов скутерче за мене од оваа компанија.

http://motori.hamachi.mk/index.php/en/scoot/50/jj50q-3-detail#prettyPhoto

Немам ни А ни Б категорија. Дали смеам да управувам скутер со 50cc без дозвола.Ке ве замолам да ми помогнете кој има инфо за ова.

Ви благодарам однапред.

Поздрав

Здраво

На интернет најдов скутерче за мене од оваа компанија.

http://motori.hamachi.mk/index.php/en/scoot/50/jj50q-3-detail#prettyPhoto

Немам ни А ни Б категорија. Дали смеам да управувам скутер со 50cc без дозвола.Ке ве замолам да ми помогнете кој има инфо за ова.

Ви благодарам однапред.

Поздрав
Zavisi kolku god imas. Ja znam za mene (17) netrebase mozev da go vozam.

24 имам. Значи не треба некој документ или др. Сигурен си дека не треба дозвола ?
Јас си го возев. Колку што знам и мои другари исто имаат возено без документи. Јас за мојот имав и документација. Иначе и татко ми го возеше моторот секаде. :)

Колку што знам и мои другари исто имаат возено без документи.

Види, без документи можеш и човек да убиеш, ама тоа не е законски. За скутер до 50цц треба да се полага за возачка потврда или по новото за М категорија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom