Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
А превoз? Некoе искaчaње кaкo штo рече членoт? Тие 100е сo јaдење нa рaбoтa или? Ете некa не бидaт 500е, некa бидaт 400+ еврa

Тaквите кaкo мене? Кaкви се тие? Тие тoлкaви трoшoци се сo нoрмaлнo живеење, сo мoжнoст дa се скрaти кoгa се мoже, ништo пoвеќе.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Би сакал да ми образложиш и како еден самец би дал 150е за сметки и каде да најдам работа со 500е плата бидејки веќе една недела барам работа а гледам сите околу тебе 500 евра зимаат па и јас да проживеам малку, доста се стегав, доста бев дел од тие 2% Македонци што живеат бедно.

Би сакал да ми образложиш и како еден самец би дал 150е за сметки и каде да најдам работа со 500е плата бидејки веќе една недела барам работа а гледам сите околу тебе 500 евра зимаат па и јас да проживеам малку, доста се стегав, доста бев дел од тие 2% Македонци што живеат бедно.
1,000 ден нет и тв, 500 ден мoбилен, 800 ден вoдa, пaрнo кoлку се плaќa вo стaн незнaм тoчнo? Струјa зимoвo 4,000 ден (бoјлери+шпoрет+електричнa грелкa, бaрем сите штo ги знaм јa имaaт), и сo сметкaтa зa пaрнo ќе се приближиш дo тие 150е.
А кaде дa нaјдеш рaбoтa зa 500е, имa мaл милиoн нaчини кaкo дa стигнеш дo oвaa цифрa, нo тoa сaм требa дa си гo oткриеш.

1,000 ден нет и тв, 500 ден мoбилен, 800 ден вoдa, пaрнo кoлку се плaќa вo стaн незнaм тoчнo? Струјa зимoвo 4,000 ден (бoјлери+шпoрет+електричнa грелкa, бaрем сите штo ги знaм јa имaaт), и сo сметкaтa зa пaрнo ќе се приближиш дo тие 150е.
А кaде дa нaјдеш рaбoтa зa 500е, имa мaл милиoн нaчини кaкo дa стигнеш дo oвaa цифрa, нo тoa сaм требa дa си гo oткриеш.

Оф мори мајко, ајде по ред.
- 700ден интернет и кабелска од Близу, еве ти 300 ден помалку од твоето и е разумно
- 500 мобилен е ок
- 800 денари вода за сам човек? нема шанси
- 4000ден за струја? за сам човек? многу фамилии не трошат толку. А и зошто таа греалка при парно? Пилиња да не ќе мати па толку топло да е.
- Нема шанси да најдеш работа за 500 евра на 20 години колку што е форумџијата што праша, уште еднаш ќе те замолам не треси глупости и не споредувај трошоци на една фамилија што се опушта со трошоци на еден самец. Не ти е логичен муабетот.

Оф мори мајко, ајде по ред.
- 700ден интернет и кабелска од Близу, еве ти 300 ден помалку од твоето и е разумно
- 500 мобилен е ок
- 800 денари вода за сам човек? нема шанси
- 4000ден за струја? за сам човек? многу фамилии не трошат толку. А и зошто таа греалка при парно? Пилиња да не ќе мати па толку топло да е.
- Нема шанси да најдеш работа за 500 евра на 20 години колку што е форумџијата што праша, уште еднаш ќе те замолам не треси глупости и не споредувај трошоци на една фамилија што се опушта со трошоци на еден самец. Не ти е логичен муабетот.

Сакам да знам, колку пари му се потребни на млад човек (20 год) во Скопје да живее сам односно колку пари треба да заработува за да може да плати : скромна кирија, сметки, храна , некое излегување во месецот? колкава изнесува финалната цифра ?

Мене ми се околу 6-7 илјади за кирија и за сметки, и плус рачунај уште 6 илјади за јадење, за автобуси, за факултети и за такви работи. Може и без 500 евра, ама околу 200 сигурно ќе да е. Со сите скромности.

Мене ми се околу 6-7 илјади за кирија и за сметки, и плус рачунај уште 6 илјади за јадење, за автобуси, за факултети и за такви работи. Може и без 500 евра, ама околу 200 сигурно ќе да е. Со сите скромности.
Ако не е тајна Во која населба си ? и дали овие цифри ти се однесуваат на сам или со цимер?

Јас живеам со цимер, двајца сме значи. Во Кисела Вода сум. Е сега станчето не е многу големо. Две соби, дневна со кујна и купатило.

Абе шо се расправате за сметки... Имам другар што кога му е жешко во зима не гаси греалица него отвара прозор. Ја на мочање да отидам гасам компјутеро, он 3 год го нема изгасено.
Значи се е до начин на живот.
Се имало се трошело.
1 год работев во Ск. Стани во 8 замини на работа врати се во 20ч вечерта. Се хранев надвор пошто немав време за готвење така да на лето 900-1000ден сметка за струја.

Јас годинава сум во стан со парно греење, затоа сметките ми се повисоки, инаку да - ако знаеш да бидеш малце штедлив и да припазуваш со електрични уреди и убаво си планираш пред време, се живее. Ама сепак, и со греење на струја си стигаат високи сметки во зима, така да, си јадат сметките.

Me interesira po koj zakon i po koj osnov moze katastarot da go promeni brojot na parcelata koja sto se vodela pod ist broj od sekogas uste od pradedomu na dedomi itn i sega ne se vodi pod toj broj kao e ova mozno?[DOUBLEPOST=1414682153][/DOUBLEPOST]Me interesira po koj zakon i po koj osnov moze katastarot da go promeni brojot na parcelata koja sto se vodela pod ist broj od sekogas uste od pradedomu na dedomi itn i sega ne se vodi pod toj broj kao e ova mozno?

Кој е носител на функцијата доење во хомосексуален брак со посвоено дете?

• Ми се допаѓа
Reactions: osa
Зошто морското прасе се вика морско прасе, кога не е морско, а не е ни прасе ?
Бидејќи првин ги имало само во Гвинеја. Во таа држава тие се специјалитет (ги јадат) и нивното месо било слично по вкус како свинското (прасечкото), па затоа прасе. А морско пошто во Европа го пренесувале со брод, поморски пат, и затоа морско. Морско прасе :)

Зошто морското прасе се вика морско прасе, кога не е морско, а не е ни прасе ?
Зато шо снемало зборoj и си рекле ај ова чудово ќе го викаме морско прасе.:D Мене пак ме интересират ал мојт пршки да се напрает од него ?

Зато шо снемало зборoj и си рекле ај ова чудово ќе го викаме морско прасе.:D Мене пак ме интересират ал мојт пршки да се напрает од него ?
Пршки ? Мислиш чварки ? Па незнам, ако доволно го угоиш може да излезе некоја чварка во него, не за џабе Рики напиша дека месото на вкус е слично со свинското.

guinea-pig-dinner-arequipa-2012-04-11-007.jpg

Види што вкусно изгледа, право мало прасенце. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom