Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Сигурно дека е вака? Јас во една фирма имав работено седум месеци, ама имав пауза направено од пет месеци и на крај ми дадоа к15.
Инаку ти си работел во таа фирма 7 месеци во континуитет затоа и ти следувал а ако сака работодавецот и има добра воља може да ти го исплати ,инаку сите на кои не им е исплатен К15 а им следува или мислат дека им следува да појдат во Трудова инспекција ако им следува тие ќе им наложат да ви го исплатат К15

:)

Инаку ти си работел во таа фирма 7 месеци во континуитет затоа и ти следувал а ако сака работодавецот и има добра воља може да ти го исплати ,инаку сите на кои не им е исплатен К15 а им следува или мислат дека им следува да појдат во Трудова инспекција ако им следува тие ќе им наложат да ви го исплатат К15

:)
Па пишав дека имав пауза, не беше во континуитет. Го работев Јануари и Февруари си дадов отказ и послем тоа се вратив од Август месец.

Дали постојат повеќе македонски веб страни како мојагардероба.мк каде што можиш да продаваш?

Дали некаде Министерство за економија ги објави доботониците за субвенции за ПВЦ прозорци, и каде може тоа да се провери

На мое име имам кола на БГ табли, ама ја вози еден другар со полномошно, дали се` уште ли е 6 месеци во годината за возење со странски таблици во МКД или е нешто сменето?

На мое име имам кола на БГ табли, ама ја вози еден другар со полномошно, дали се` уште ли е 6 месеци во годината за возење со странски таблици во МКД или е нешто сменето?
Македонски државјанин не смее да вози возило со странски таблички ,тоа е според закон без разлика дали има полномоштво или не ,може да биде одземено возилото

Каде можам да најдам убави саглам фармерки, а тоа да не е Ваикики или Зара? Некое дуќанче можеби низ Центар или Лептокарија?

Каде можам да најдам убави саглам фармерки, а тоа да не е Ваикики или Зара? Некое дуќанче можеби низ Центар или Лептокарија?
Том Тејлор земав последнотоп фармерки по нормална цена. Исто Пул Енд Беар имаат доста добри и ефтини фармерки, само што е заебано малце за купување пошто внатре е препуно, и луѓето се понашаат ко стока.

Си лежам и ми текна дека кај нас има релативно многу голубарници, но не ми е јасно која е користта(освен занимација) од чувањето на гулаби?
Супа во секое време

СЦМ и Капитол се секој ден со фиксно работно време

Македонски државјанин не смее да вози возило со странски таблички ,тоа е според закон без разлика дали има полномоштво или не ,може да биде одземено возилото
А ако сум студент во БГ смее?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom