Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Ми подарија прилично голема сума на пари но не знам каде да ги чувам, се мислам дали да купам метален сеф од тие што се вградуваат во ѕид или да ги ставам во банка? Предлог?
Ако сакаш јас можам да ти ги чувам [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Шала на страна, најдобро е да си ги орочиш во банка доколку немаш потреба од нив во моментов, убаво е чуството кога после Х време ќе добиеш нешто плус без вложено труд и време.

Ми подарија прилично голема сума на пари но не знам каде да ги чувам, се мислам дали да купам метален сеф од тие што се вградуваат во ѕид или да ги ставам во банка? Предлог?
Најдобро ти е во банка скоро сите банки изнајмуваат сеф и не се многу скапи. Доколку сакаш да ги орочиш во банка и се над 10,000.00 евра ке мора да го докажеш потеклото на парите .

Дали може да се влезе во минус на дебитна картичка Visa electron?

Може ама не се рачуна како кредит туку како позајмица за наредниот месец целото банката ќе ти одземе колку толку што си во минус затоа треба договор со банката.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Најдобро ти е во банка скоро сите банки изнајмуваат сеф и не се многу скапи. Доколку сакаш да ги орочиш во банка и се над 10,000.00 евра ке мора да го докажеш потеклото на парите .
Баш заради тоа се мислам дали во банка, не знам како би го докажала потеклото?

Има ли разлика помеѓу selfie stick-овине на пазар и во продавница?

И...

Каде можам да најдам од оние батерија/маска за телефон? Дали се разликуваат по модел на телефон или се универзални? Колку чини?

Дома треба да се чува еден дел на пари, но не сите, посебно ако станува збор за некоја голема сума на пари. Најдобро е да си ги ставиш во банка, но не орочени, па да бидеш ограничен/а одреден период за да не ги вадиш, иако од тоа би добил/а повеќе пари.

Баш заради тоа се мислам дали во банка, не знам како би го докажала потеклото?
Ако не раздели ги парите во различни банки и така не би требало да имаш потреба за докажување на потеклото. Сепак незнам за колкава сума станува збор за да и тоа ти биде овозможено без докажување, но ти распрашај си се по банкиве.

Ситна риба си. Нема да се замараат со тебе.

:D
Абе тоа да али зашто инаку би се замарале за потекло за над 10к €, дан ми замрзнат сметка па после треба да го паљим банката :D

Абе тоа да али зашто инаку би се замарале за потекло за над 10к €, дан ми замрзнат сметка па после треба да го паљим банката :D

ке си отидеш по банкове да се распрашаш за да нема плачки
иначе мн мали се каматите и не се исплати орочувањето, има тема мислам на форумов у врска со орочување

Sent from my iPhone using Tapatalk

Мене не ми е да ги орочим за камата, него за посигурно место за чување.

Мене не ми е да ги орочим за камата, него за посигурно место за чување.
изнајми сеф во банка, така плаѓаш само за сефот, содржината на сефот е доверлива, нема сметки, нема камата

Немаат евиденција за тоа колку пари у која банка имам?
Имаат,сите трансакции одат преку Народна Банка се е поврзано ,најобичен пример кога плакаш со картица од каде ке знае Стопанска колку пари имаш ти на картицата од Тутунска или било која друга банка да не се лажеме ,можеш да ги орочиш само не очекувај голема камата 4-6 % се движат во евра додека во денарскиот дел се малку повисоки се зависи во која банка , а кога ке посакаш можеш да го раскинеш договорот или на некое друго лице брат сестра мајка татко и сл.во кој имаш доверба

Имаат,сите трансакции одат преку Народна Банка се е поврзано ,најобичен пример кога плакаш со картица од каде ке знае Стопанска колку пари имаш ти на картицата од Тутунска или било која друга банка да не се лажеме ,можеш да ги орочиш само не очекувај голема камата 4-6 % се движат во евра додека во денарскиот дел се малку повисоки се зависи во која банка , а кога ке посакаш можеш да го раскинеш договорот или на некое друго лице брат сестра мајка татко и сл.во кој имаш доверба
Не сакам да ги орочим, само барам безбедно место за чување на парите, чим може да се изнајми сеф у банка без многу малтретирања и испрашувања супер, колку што прочепкав инфо околу 50€ годишно се плаќа за сефот, не е скапо мислам дека се исплати така да ќе идам на таа опција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom