Сакам да зготвам: ... помош!

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.317
не тоа, туку да не требаше да се варат претходно или таквно нешто?
Се работи за свежи габи ( големи парчиња не во вода,саламура)
Бтв тоа што им е поминат рокот можат нешто да бидат штетни (алергии, глупости)??
Чим немаат мувла фатено значи се добри.. Пржи и јади.. Ако не си утре на форумов значи си пропретал хахаха
 

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
A бе дечки... само на мене ли ми се праи огномет кога правам купечко пире? :icon_mrgr:
Шо е финтата? Треба на пониска температура или? :X3:
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.851
Поени од реакции
20.350
A бе дечки... само на мене ли ми се праи огномет кога правам купечко пире? :icon_mrgr:
Шо е финтата? Треба на пониска температура или? :X3:
Oti prais kupecko le? I ako go prais sekat zimaj podlaboko tendzere nego potrebno, za da ima mesto kaj da vrie :)
 

shumecha.tableta

Модератор
Член од
26 декември 2013
Мислења
3.324
Поени од реакции
17.788
Oti prais kupecko le? I ako go prais sekat zimaj podlaboko tendzere nego potrebno, za da ima mesto kaj da vrie :)
Првпат денес напраив... немав време да лупам компири и викам шо чудо ќе беше овоа. :D Лом се напраи цела кујна, али на крај му го шлапнав капакот одозгора и си викам, море кој те врти па тебе па. :D
 

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.851
Поени од реакции
20.350
Првпат денес напраив... немав време да лупам компири и викам шо чудо ќе беше овоа. :D Лом се напраи цела кујна, али на крај му го шлапнав капакот одозгора и си викам, море кој те врти па тебе па. :D
Jas prvo gi varam kompirite posle, gi ljupam i normlano mleko, zejtin mesam so margarin, i biber, vegerta, kupecko ednas na rabota praevme, i edvaj go dovarivme pokrivaj namaluvaj ringli toa raste :D krsh
 
I

[In]kognito

Гостин
A бе дечки... само на мене ли ми се праи огномет кога правам купечко пире? :icon_mrgr:
Шо е финтата? Треба на пониска температура или? :X3:
Ако веќе правиш од готовото ти го препорачувам она што е од кам во плаво жолта кутија,три кесички се внатре. Има многу сличен вкус со она од компири (јас ставам внатре, јајце,маргарин ко што го правам нормалното и стварно е убаво). Инаку мене секое пире ми се претвара во вулкан ама лекот му е мешање брзо постојано за да не гори и да не се ствара воздух од доле :)
 
Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
A бе дечки... само на мене ли ми се праи огномет кога правам купечко пире? :icon_mrgr:
Шо е финтата? Треба на пониска температура или? :X3:
Треба да мешаш постојано, исто како пудинг кога вариш :)
 

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.317
A бе дечки... само на мене ли ми се праи огномет кога правам купечко пире? :icon_mrgr:
Шо е финтата? Треба на пониска температура или? :X3:
Koга ме мрзи правам и јас такво купечко, ама на кутијата од тоа што јас користам вика, зоври ја водата, тргни ја од на оган, додај прашокот т.с. трошките или како да го наречам и мешај. Додаваш топло млеко и путер и не треба на оган веќе.. И баш е ок..
 

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Како се прави салеп?
 
S

Samurai_Sk

Гостин
Вие што готвите најчесто знаете каде можам да најдам кај нас сервис за мерење
teaspoon, tablespoon, cup ?
 

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.317
Вие што готвите најчесто знаете каде можам да најдам кај нас сервис за мерење
teaspoon, tablespoon, cup ?
Посети ја Икеа во Грција, таму има милион посто.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom