Сакам да зготвам: ... помош!

  • Креатор на темата Креатор на темата Black Swan
  • Време на започнување Време на започнување
Како пржите компири без да ви се направат благи, многу пати ми се има случувано да искочат никакви внатре или живи или благи а повеќе ако се испржат горат :(. Сакам да направат како во сендвичарине. Предлог некој.
 
Како пржите компири без да ви се направат благи, многу пати ми се има случувано да искочат никакви внатре или живи или благи а повеќе ако се испржат горат :(. Сакам да направат како во сендвичарине. Предлог некој.
во сендвичарине се купечки од ќеса и во фритеза, нема шанса исти да ги погодиш. :)
 
А дали наместо кругови од кромид, може да се направи некоја смеса од кромидот (најверојатно исецкан или рендан ) и после да се похува? Мислам дека имам така јадено похуван кромид во некој ресторан негде, само не ми текнува како беше точно похуван кромидот?
Ќе го исечкаш кромидот на ситни и тенки парченца ќе го измешаш со изматени јајца и брашно, потоа во малку презла и пржи.:)

У спат купи си и едно пиво, добро оди:LOL:

Како пржите компири без да ви се направат благи, многу пати ми се има случувано да искочат никакви внатре или живи или благи а повеќе ако се испржат горат :(. Сакам да направат како во сендвичарине. Предлог некој.
Тоа се купечки компир и мене ми се грди. Јас цел живот пржам домашни компири, освен на работа од оние купечкине во вреќа и пак подобро од нив излегуваат.

Ќе го исечкаш компирот на стапчиња (ни дебели, ни тенки), наполни го тенџерето 1цм. зејтин и пржи ги се додека не фатат топла жолта боја(да не идат бели како жив компир, ниту да одат кон кафено ко препржени).
Или пак уште посигурно, пржи ги во свинска маст, нема утка:)
 
Ќе го исечкаш кромидот на ситни и тенки парченца ќе го измешаш со изматени јајца и брашно, потоа во малку презла и пржи.:)

У спат купи си и едно пиво, добро оди:LOL:
a не би било подобро да се изренда кромидот или треба да биде сецкан?
 
Последно уредено:
a не би било подобро да се изренда кромидот или треба да биде сецкан?
Може и рендан на тоа најрупното што е, ама мене така ми е шлакајнци:ROFLMAO:
 
Сакам да правам шлаг пена од белки од јајца ама што да правам со жолчките? Последен пат кога правев ги испржив и не би ги пржела пак. Некој предлог не ми се фрлаат, а не ми текнува нешто што би можела да правам со нив.
 
Сакам да правам шлаг пена од белки од јајца ама што да правам со жолчките? Последен пат кога правев ги испржив и не би ги пржела пак. Некој предлог не ми се фрлаат, а не ми текнува нешто што би можела да правам со нив.
Stavi im eden fildzan mleko ili jogurt i mozes da ispzes lepcinja:D
 
Некој да ми каже рецепт за похован кромид?
Потопи ги прстените кромид во млеко, па во брашно. Загреј ја рерната на 150-170 степени и стави ги да се печат. Помалку калорично, а крцкави се.[DOUBLEPOST=1402517646][/DOUBLEPOST]
Како пржите компири без да ви се направат благи, многу пати ми се има случувано да искочат никакви внатре или живи или благи а повеќе ако се испржат горат :(. Сакам да направат како во сендвичарине. Предлог некој.
Пржи ги на пониска температура и нема да горат.
 
Сакам да правам шлаг пена од белки од јајца ама што да правам со жолчките? Последен пат кога правев ги испржив и не би ги пржела пак. Некој предлог не ми се фрлаат, а не ми текнува нешто што би можела да правам со нив.
Стави патлиџани да се пржат во зејтин како за пинџур и одкога ќе почне да врие пинџурот додај ги жолчките и само мешај.............. и ете ти го ручекот :)
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: aye
Некој да ми каже рецепт за похован кромид?
Круговите кромид прво ги ставаш во смеса од брашно и пиво (повеќе брашно), па потоа во презла и сусам и ги пржиш.
 
Nekoj da mi kaze kako da si napravam jogurt doma?

Nemat ovde ima kefir sto e mnogu blag I ajran so e solen... I kiselo mleko ima e use jogurt fali....

Anyone?
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom