Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
во сендвичарине се купечки од ќеса и во фритеза, нема шанса исти да ги погодиш.Како пржите компири без да ви се направат благи, многу пати ми се има случувано да искочат никакви внатре или живи или благи а повеќе ако се испржат горат. Сакам да направат како во сендвичарине. Предлог некој.
Ќе го исечкаш кромидот на ситни и тенки парченца ќе го измешаш со изматени јајца и брашно, потоа во малку презла и пржи.А дали наместо кругови од кромид, може да се направи некоја смеса од кромидот (најверојатно исецкан или рендан ) и после да се похува? Мислам дека имам така јадено похуван кромид во некој ресторан негде, само не ми текнува како беше точно похуван кромидот?
Тоа се купечки компир и мене ми се грди. Јас цел живот пржам домашни компири, освен на работа од оние купечкине во вреќа и пак подобро од нив излегуваат.Како пржите компири без да ви се направат благи, многу пати ми се има случувано да искочат никакви внатре или живи или благи а повеќе ако се испржат горат. Сакам да направат како во сендвичарине. Предлог некој.
I plus tie se pred-podgotveni (se brcaat vo vrel zejtin i se vadat odma) i takvi se zamrznuvaat instantnoво сендвичарине се купечки од ќеса и во фритеза, нема шанса исти да ги погодиш.![]()
a не би било подобро да се изренда кромидот или треба да биде сецкан?Ќе го исечкаш кромидот на ситни и тенки парченца ќе го измешаш со изматени јајца и брашно, потоа во малку презла и пржи.
У спат купи си и едно пиво, добро оди![]()
Може и рендан на тоа најрупното што е, ама мене така ми е шлакајнциa не би било подобро да се изренда кромидот или треба да биде сецкан?
Испробан рецепт за крофни што може да се полнат?
Stavi im eden fildzan mleko ili jogurt i mozes da ispzes lepcinjaСакам да правам шлаг пена од белки од јајца ама што да правам со жолчките? Последен пат кога правев ги испржив и не би ги пржела пак. Некој предлог не ми се фрлаат, а не ми текнува нешто што би можела да правам со нив.
Потопи ги прстените кромид во млеко, па во брашно. Загреј ја рерната на 150-170 степени и стави ги да се печат. Помалку калорично, а крцкави се.[DOUBLEPOST=1402517646][/DOUBLEPOST]Некој да ми каже рецепт за похован кромид?
Пржи ги на пониска температура и нема да горат.Како пржите компири без да ви се направат благи, многу пати ми се има случувано да искочат никакви внатре или живи или благи а повеќе ако се испржат горат. Сакам да направат како во сендвичарине. Предлог некој.
Стави патлиџани да се пржат во зејтин како за пинџур и одкога ќе почне да врие пинџурот додај ги жолчките и само мешај.............. и ете ти го ручекотСакам да правам шлаг пена од белки од јајца ама што да правам со жолчките? Последен пат кога правев ги испржив и не би ги пржела пак. Некој предлог не ми се фрлаат, а не ми текнува нешто што би можела да правам со нив.
Круговите кромид прво ги ставаш во смеса од брашно и пиво (повеќе брашно), па потоа во презла и сусам и ги пржиш.Некој да ми каже рецепт за похован кромид?
Тури му вода на киселото млеко и измешај го убо.Nekoj da mi kaze kako da si napravam jogurt doma?
Nemat ovde ima kefir sto e mnogu blag I ajran so e solen... I kiselo mleko ima e use jogurt fali....
Anyone?