Сакај го непријателот... Ѓаволот.

• Креатор на темата Креатор на темата Picasso`
  • Време на започнување Време на започнување
Не влегувам во борба со непријатлот.Го оставам сам да се мачи, сам да го носи теретот од таа горчина и злоба што ја носи со себе....Само се молам Господ да му даде ум, да си ја олесни душата од таквите блокади кои сам си ги ствара...

NE.
Mislam deka ima zamka. Ili nema zamka...

Ili onoj shto gopishuval toa, zgreshil, i ne pomislil na ova:)
NE procitav se, samo del i ne znam za sto tocno zborite:), ama moram da ti kazam deka koga Isus rece da gi ljubime nasite neprijateli, mislese na onie koi ne progonuvaat zaradi Negovoto ime...a ne na nekoj koj ke ti go ubie deteto, ili ke ti ja zapali kukata...a ne pa na Gavolot!

NE.
Mislam deka ima zamka. Ili nema zamka...

Ili onoj shto gopishuval toa, zgreshil, i ne pomislil na ova:)

Не е грешка,бидејќи ако после св.Петар те прати во пеколот,значи кај Ѓаволот,можеш слободно да се извадиш дека си го почитувал и него цел живот,а не само Господ.

Тогаш можеби ќе имаш пофина смрт.
Само малце логика,решението е пред вас.

Затоа ви велам,молете се и на Алах,и на Буда,за секој случај,бидејќи што ако наместо Господ,они се горе?
Тогаш цел живот молење за џабе,си се молел на погрешен бог:helou:

Не е грешка,бидејќи ако после св.Петар те прати во пеколот,значи кај Ѓаволот,можеш слободно да се извадиш дека си го почитувал и него цел живот,а не само Господ.

Тогаш можеби ќе имаш пофина смрт.
Само малце логика,решението е пред вас.

Затоа ви велам,молете се и на Алах,и на Буда,за секој случај,бидејќи што ако наместо Господ,они се горе?
Тогаш цел живот молење за џабе,си се молел на погрешен бог:helou:

Koj te ucel deka Sv. Petar e ambasadorot, odnosno onoj koj gi dava vizite za levo-desno...
A?

Битно ќе беше дали ќе речев и Квентин Тарантино,Брус Спрингстин,Бил Гејтс или друг рандом тип?

1.Не е битно кој е,битно не е женска особа.
2.Кажи кој ти одговара,за да може да продолжиме да дискутираме на реално битните работи :wink:

Едно ќе ви кажам не треба да го укоруваме или судиме Ѓаволот зошто па на едно место во Новиот завет Пишува Ангелот Гаврило се расправаше со Ѓаволот за Мојсеевото тело и му рече Господ да те искара.
Што значи ангелот не го нападна него но не треба да го сакаме тој е татко на лагата тој нема свој пријатели и тие што му се ги носи со себе во огненото езеро во вечна смрт и тој е најголем непријател осуден на вечна смрт со распнувањето на Исус.
Така да не треба да го сакаме него дека за него нема спас тој е исфрлен од небото.

NE procitav se, samo del i ne znam za sto tocno zborite:), ama moram da ti kazam deka koga Isus rece da gi ljubime nasite neprijateli, mislese na onie koi ne progonuvaat zaradi Negovoto ime...a ne na nekoj koj ke ti go ubie deteto, ili ke ti ja zapali kukata...a ne pa na Gavolot!
se misli na site neprijateli,imase edna slucka vo USA na nekoja familija deteto nekoj tip ima go zgazil so kola i izbegal i ovie na tv se pojavuvaat i mu prostuvaat na tipot i go molat da se pojavi on po nekoe vreme se pojavi i pokaja

se misli na site neprijateli,imase edna slucka vo USA na nekoja familija deteto nekoj tip ima go zgazil so kola i izbegal i ovie na tv se pojavuvaat i mu prostuvaat na tipot i go molat da se pojavi on po nekoe vreme se pojavi i pokaja

NE SE SLAGAM. ZA MENE TOA E AMERICKA GLUMA I FOLIRANJE. KAZI MI TI SO CELIOT TVOJ RAZUM DALI BI MU PROSTIL NA NEKOJ AKO MU NAPRAVI NESTO NA TVOJ BLIZOK?
STO BOG DEMEK NE NI JA ZNAE PRIRODATA I KE BARA OD NAS NEVOZMOZNI NESTA?
PROSKATA E I NATAMOSNO ZIVEENJE VO ZAEDNICA, VO BRATSTVO I JAS IAKO VERUVAM VO BOG I NEGOVIOT ZBOR NE BI MOZELA DA IMAM ZAEDNISTVO SO NEKOJ KOJ MU UNISTIL ZIVOT NA MOJ BLIZEN.
MOZAM SAMO DA GO MOLAM BOG DA NE SE POLNAM SO GORCINA, NO DA IMAM SVET GNEV.....A JAS SUM UBEDENA DEKA SE ODNESUVA NA NEPRIJATELITE KOI NA PRIMER TE PLUKAAT VO LICE ZASTO VERUVAS VO BOG, ILI TE PROGONUVAAT OD PRODAVNICA ZASTO VERUVAS ILI POGOLEMI PROGONSTVA I SL.

ma i da go sakam i da ne go sakam isto mi se faka...znam deka koga togas ke lepam kazani u pekolot :pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom