Руската економија

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
FCB Таа статистика е БДП-национален а не статистика за брзорастечка економија.

Pa taka se meri ekonomijata... jas nikade ne ja vidov rusija vo 4to mesto ako mozete toj sajtot da mi go dadete bi bilo dobro! Za amerika ic ne mu ja mislite si imaat tie svoja strategija sto dosega site sme svedoci deka im odat rabotite pri raka neznam kolku se sekavas koga padna bankata vo Amerika berzata vo Moskva bese zatvorena za nekolku dena(posle mesec dena se povlekoa od Gruzija) slucajnost? mozebi :smir:

Vnimavaj na boldiranovo!
Here is the Top 10, as listed by PPP GDP:
Ranking Country Approximate GDP- Purchasing Power Parity
1 United States of America $13,860,000,000,000
2 China $7,043,000,000,000
3 Japan $4,305,000,000,000
4 India $2,965,000,000,000
5 Germany $2,833,000,000,000
6 United Kingdom $2,147,000,000,000
7 Russia $2,076,000,000,000
8 France $2,067,000,000,000
9 Brazil $1,838,000,000,000
10 Italy $1,800,000,000,000

gdp_growth2009.gif

kaj pak ja vide Rusija na 4to mesto ??
:tapp::tapp::tapp:

Ај да ти објаснам:
Русија, Кина, Индија и Бразил се четирите најбрзо растечки економии во светот!!!

САД имаат економски раст од 1-2% годишно, додека Русија 5-6% !!!

А и податоциве ти се стари...

Pa taka se meri ekonomijata... jas nikade ne ja vidov rusija vo 4to mesto ako mozete toj sajtot da mi go dadete bi bilo dobro! Za amerika ic ne mu ja mislite si imaat tie svoja strategija sto dosega site sme svedoci deka im odat rabotite pri raka neznam kolku se sekavas koga padna bankata vo Amerika berzata vo Moskva bese zatvorena za nekolku dena(posle mesec dena se povlekoa od Gruzija) slucajnost? mozebi :smir:
Аха имаат стратегија..... до гуша се во долгови...

:tapp::tapp::tapp:

Ај да ти објаснам:
Русија, Кина, Индија и Бразил се четирите најбрзо растечки економии во светот!!!

САД имаат економски раст од 1-2% годишно, додека Русија 5-6% !!!

А и податоциве ти се стари...

Аха имаат стратегија..... до гуша се во долгови...
dobro de najdi statistiki i pokazi deka gresam ne so pretpostavki? A kako moze da se stari koga se za 2009? cudo nevideno na krajot na godinata koga ke se proglasi budzetot se gledaat i statistikite! ili rusite pred vreme si znaat pa te informiraat tebe zs si im mnogu mil i ubav?

Остај децу нек се радују.
Barem ne se raduvam na prazno kako ti! :toe:

dobro de najdi statistiki i pokazi deka gresam ne so pretpostavki? A kako moze da se stari koga se za 2009? cudo nevideno na krajot na godinata koga ke se proglasi budzetot se gledaat i statistikite! ili rusite pred vreme si znaat pa te informiraat tebe zs si im mnogu mil i ubav?

Пак:
Русија е една од четирите најбрзо растечки економии во светот!
Руската економија се базира на ресурси кои им се неопходни на економии како Кина и САД.
Земјата што е силна со ресурси, ќе владее. Тоа многу добро им го покажаа на НАТО со интервенцијата во Грузија и штитењето на Руските енергетски интереси.

А ако те интересира мода и убавина пријави се во Австралија, таму избирале најубави овци и овни...

Пак:
Русија е една од четирите најбрзо растечки економии во светот!
Руската економија се базира на ресурси кои им се неопходни на економии како Кина и САД.
Земјата што е силна со ресурси, ќе владее. Тоа многу добро им го покажаа на НАТО со интервенцијата во Грузија и штитењето на Руските енергетски интереси.

А ако те интересира мода и убавина пријави се во Австралија, таму избирале најубави овци и овни...
Dobro de pak ke te prasam daj nekoj oficialen sjat i potvrdi go tvojot argument? zarem tolku ti e tesko da go napravis toa?
off topik da ne si padnal od magare kako mal?

Dobro de pak ke te prasam daj nekoj oficialen sjat i potvrdi go tvojot argument? zarem tolku ti e tesko da go napravis toa?
off topik da ne si padnal od magare kako mal?
Еве тука имаш добро објаснување за четирите најбрзо растечки економии во светот.

Еве ти и еден график за растот на БДП на Русија...

Со ваков раст, близу е првото место...

Па кина имаше пред некоја година околу 14%...и самите кинези се исплашија(оти и премногу не е на арно),туку ова сега се должи на конечното поврзување на индустриските,земјоделските и енергетските потенцијали т.е имаме прегрупирање на целата економија,за разлика од ЕУ каде што сеуште едвај се вадат од кризата..некои веќе имаат раст...машала,само сега ќе треба повеќе да се свртат и кон фармацевтскиот сектор,кон обработката на нафтата(нарочитоо извоз на нафтени деривати)...има потенцијал за раст и тоа огромен,ако украинците влезат во игра со нивниот индустриски комплекс ќе биде уште подобро за двете земји.

Русија 2009 имаше пад од 8%. Најбрзопаѓачка економија, единствена од брик со пад. За 2010 се очекува враќање на растот од 4%.

Кина и покрај кризата имаше висок раст, но од табелата од горниот линк се гледа дека ако продолжи да расте со ова темпо дури 2030 ќе ја стигне САД... Што и не е толку веројатно, затоа што колку се побогати, толку и стапката на раст е потешко да се одржи висока.

Руската икономика е преко поврзана со цената на нафтата и гаста. :toe:

Еве тука имаш добро објаснување за четирите најбрзо растечки економии во светот.

Еве ти и еден график за растот на БДП на Русија...

Со ваков раст, близу е првото место...

Da be da:tapp: jas koga postiram nesto za nekoja zemja od wikipedia ili od nekoi drugi stranski web sajtovi , ti velis deka e propaganda:tapp: A ti koga ke postiras nesto za Rusija i Grcija togas sve e ok i sakas site clenovi da ti veruvat:tapp: E sega i jas istoto ke go velam,ova e propaganda,aku sto e od wikipedia,,sega i jas ke ja primenuvam tvojata taktika:pos2::tapp::tapp: :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Zaradi toa nemoj da igras so nervite na lugeto,sekogas sakas da zboruvas zaradi inaet a ne so fakti i dokazi,,,lupas gluposti na pamet,, neznam sto ti e celta:tapp: I dosta gi secis venite za Rusija i Grcija:tapp:

Da be da:tapp: jas koga postiram nesto za nekoja zemja od wikipedia ili od nekoi drugi stranski web sajtovi , ti velis deka e propaganda:tapp: A ti koga ke postiras nesto za Rusija i Grcija togas sve e ok i sakas site clenovi da ti veruvat:tapp: E sega i jas istoto ke go velam,ova e propaganda,aku sto e od wikipedia,,sega i jas ke ja primenuvam tvojata taktika:pos2::tapp::tapp: :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Zaradi toa nemoj da igras so nervite na lugeto,sekogas sakas da zboruvas zaradi inaet a ne so fakti i dokazi,,,lupas gluposti na pamet,, neznam sto ti e celta:tapp: I dosta gi secis venite za Rusija i Grcija:tapp:
:pos2:
Какво промашување...:tapp:

Ти беше тој што тврдеше дека Турската авијација е прва во Европа... и ај кажи како да не се смеам на тоа?!:pos2:

Back
На врв Bottom