Руска дисциплина...

• Креатор на темата Креатор на темата MkForces
  • Време на започнување Време на започнување

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Кога го гледам ова мислам си викам со свој памет јас се жалев што бев во војска.Искрено и кај мене беше строго во војна полиција али ова бе е претеризам ако ова е дисциплина.Греота не смеат да зуцнат а кое мачење го добиваат.Е сега нека каже некој дека имал лош ден гледајки ги овие што трпат.

Да, ама кога ќе излезат од војска ќе станат вистински луѓе. Цврсти, дисциплинирани, научени да ценат. Никој после нема да сака да се заебава со овие

баш курајбери...го глеав само првиот и пола од вториот, кретени.
овие другиве место да се шишаат ќец да си остаеле горе коса би им препорачал, па би можеле и они да млатат.

Да, ги мачат сега, ама кога ќе искочат од војска ...

Ѕверови, убиваат :)

Овие клипови покажуваат десетари кои се изживуваат врз гуштерите. Ништо ново, ништо невидено, само што овие малку претеруваат. Всушност не претеруваат малку туку малку повеќе. Бај д веј видофте ли како ги малтретираат овие што физички не се толку јаки, додека оние посилните ги тапшаат по рамо.
Знаат десетариве од кого можат да добијат ќебовање.
Дел од работиве ги има на тренинзите на специјалните единици. На крајот на вториот клип имаше знак нешто како специјално, ама не ми е за верување дека ова е единица за специјални намени, барем според некои од регрутите.
Да, ама кога ќе излезат од војска ќе станат вистински луѓе. Цврсти, дисциплинирани, научени да ценат. Никој после нема да сака да се заебава со овие
Ајде ќе ти простам со оглед на годините и растењето со Пинки и тој другиот кретен од „Ране“.
MkForces убаво кажа што може да се случи со луѓево, не мора ни да се чека да излезат од војска, некој од најверојатно ќе се обиде да направи самоубивство уште додека е во војска.
На времето во ЈНА едно од задолженијата на „Пожарните“ било да проверуваат оние што одат во тоалет дали вршат нужда или се обидуваат да се самоубијат на било кој начин (бесење, сечење вени биле најчесто употребувани).

Doom...:vozbud:heheh zakon e klipov, malce vo film e vlezeno batevo :violent1:

Еве само ќе го поткрепам мислењето на Тончи со нешто што најдов на интернет...

Many young men are killed or commit suicide every year because of dedovshchina.[1][2] The New York Times reported that in 2006 at least 292 Russian soldiers were killed by dedovshchina (although the Russian military admits that only 16 soldiers were directly murdered by acts of dedovshchina and claims that the rest committed suicide). The Times states: "On Aug. 4, it was announced by the chief military prosecutor that there had been 3,500 reports of abuse already this year (2006), compared with 2,798 in 2005".
Union of the Committees of Soldiers' Mothers of Russia works to protect rights of young soldiers.

Типична дебилна работа која е практика во армиите каде што има регрутации.
Го имало во US ARMY, го имало во JNA, ма во сите!!! Со смена на генерации некои дебили стекнале војнички чин кој пред се е обврска, но крелињата го злоупотребуваат за изживување врз оние кои дошле малку подоцна од нив во армија.
Другар на татко ми беше водник во ЈНА но ја напушти службата, стана следбеник на Харе Кришна и почна да шета низ светот бос. И со внатрешен мир. Армијата ја напушти бидејќи видел премногу грди работи во неа со кои не можел да се помири нити пак имал моќ нешто да промени.
Кога јас служен во АРМ немаше вакви работи во касарната во Велес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom