Русија - смена во надворешната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Во Македонија нема повеќе плодна почва за создавање национално-носечки движења, токму од причините кои ги наведе.
А досега колку националистички движења создадовме остај да не ти кажувам.

А досега колку националистички движења создадовме остај да не ти кажувам.

Па јас знам бар за неколку, но мојата констатација претходно се однесува токму врз континуираното минирање на таквите движења, како што и гледаме на многу од темиве. Затоа колку и да ме боли срце, морам да признам, безидејноста и сервилноста секогаш не’ победувале.

Но да се вратиме на тема.

Руската надворешна политика никогаш не е сменета,таа секогаш се бори за руските интереси.
Може само да се смени насоката на движење,па од дефанзива да прејдат во офанзива и обратно.Дали нашите и руските интереси се исти по најглавните прашања и дали може да се дојде до таква можност ние и Русите да соработуваме и да ги остваруваме своите државни и народни интереси без да сме принудени да правиме спротивно од тоа.
Ние што можеме да направиме во врска со тоа и што би требало да им предложиме на Русите да направат за да еден ден дојдеме до ниво на кое нема да мораме никого да прашауваме дали да сториме нешто што е во наш најголем интерес.[DOUBLEPOST=1413796417][/DOUBLEPOST]
Па јас знам бар за неколку, но мојата констатација претходно се однесува токму врз континуираното минирање на таквите движења, како што и гледаме на многу од темиве. Затоа колку и да ме боли срце, морам да признам, безидејноста и сервилноста секогаш не’ победувале.

Но да се вратиме на тема.
Које се тие што минираат дај да ги означиме и тргнеме од тие позиции да не можат повеќе да минираат.
Ти имаш ли некоја идеја за да ја победиш безидејноста и со тоа да престанеме да бидеме сервилни на тие што имаат идеи(Албанците,Американците)?

Видео: Кај кого одел Путин во два часот после полноќ?
По состанокот со германската канцеларка Ангела Меркел, рускиот претседател Владимир Путин тргнал кон Милано за да го посети својот стар пријател Силвио Берлускони, кој е во домашен притвор поради затајување на данок
20102014194214_220595-thumb-social-play-berlusconi_putin_1.jpg

Поради набиената агенда, претседателот на Русија Владимир Путин не можел да го види својот стар пријател, поранешен италијански премиер Силвио Берлускони пред два часот наутро. Берлускони е во домашен притвор и, според правилата, не смее да го напушти својот дом освен во исклучителни ситуации и под услов да се врати до 23 часот. Овој пат, судот му дозволил на Берлускони да се задржи до три ипол часот наутро бидејќи Путин бил зафатен со бројни средби. Репортерите успеале да го снимат Путин кога по него дојде црна лимузина додека Берлускони му мавтал од вратата.

Путин, претходно, често присуствувал на забавите што Берлускони ги организирал во својата вила на Сардинија, а гостопримството му го возвратил со заеднички одмор во неговата летна резиденција на брегот на Црното Море.

http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=41118

Kade e Berluskoni tamu ima e*bachina, ama izgleda i Putin e meraklija po putki.

10291067_757107640991768_3662504599063200840_n.jpg

Inaku toj sho pogina na Vnukovo francuzinot javno izjavil deka e protiv sankciite kon Rusija, i deka Evropa nemora da ja namali zavisnosta od ruski gas, i deka naftata nemora da se plakja u dolari.

Колку вреди руското вето во ОН за Косово? :)

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/mk/features/setimes/features/2007/12/21/feature-01

Некои работи не можат да се купат ни со мастеркард. Ако гледаме само низ призма на надворешната политика, тогаш многу позначајна е позицијата на Русија во однос на Косово, отколку економскиот профит.

Тоа е исто како уценувањето на ЕУ да се откажеме од името или Србија од Косово за некакви финансиски бенефити, кои секако се за една употреба, а штетата на националните интереси ќе остане перманентна.

Двете работи тешко да ги имаме, затоа понудата на ЕУ и НАТО секогаш е отворена под нивните услови.

http://www.telegraf.rs/vesti/politi...-godina-najmanje-pomogla-srbiju-nemci-najvise

Еве инаку доказ за (не)смената во Руската надворешна политика.... волкот влакното го менува но...
Кога ќе прочиташ ваков глупав пост веднаш се прашуваш што го мотивира пишувачот на овој пост да го направи тоа.
Омраза,пропаганда,тотална индоктринација, или етничка припадност која мора да ја мрази Русија која има спротивни интереси од интересите на неговата припадност.
То чиво си бе момче?

Кога ќе прочиташ ваков глупав пост веднаш се прашуваш што го мотивира пишувачот на овој пост да го направи тоа.
Омраза,пропаганда,тотална индоктринација, или етничка припадност која мора да ја мрази Русија која има спротивни интереси од интересите на неговата припадност.
То чиво си бе момче?

Нема врска ова со придадности и генерализирање.Зошто е глупав постот ? затоа што ја кажува вистината ? напротив,супер е.. го покажува лицемерието на Русија,го дочекуваат Путин како да е цар нивни и ја направил Србија до Јапонија,а они 650 милиони евра вложено,Црна Гора 400 и нешто..

тоа е БРАТСТВОТО на Русија,знаеш ,,Глупиот плаќа два пати'' а Србите 100 пати..

Нема врска ова со придадности и генерализирање.Зошто е глупав постот ? затоа што ја кажува вистината ? напротив,супер е.. го покажува лицемерието на Русија,го дочекуваат Путин како да е цар нивни и ја направил Србија до Јапонија,а они 650 милиони евра вложено,Црна Гора 400 и нешто..

тоа е БРАТСТВОТО на Русија,знаеш ,,Глупиот плаќа два пати'' а Србите 100 пати..
Ти знаеш кој им е пријател на Србите а тие самите не знаат.
Па добро бе ти може ли да си толку самобендисан.
Па постои ли разумен сериозен човек кој може да помисли такво нешто.
Кој им се пријатели на Србите?
Тие што ги бомбардира и им направија штета кој само во првиот момент се мереше на десетици милијарди долари што им убија неколку илјади Срби и им одзедоа 11 000 квадратни километри нивна земја им протераа 250 000 Срби и ги уценуваат за се и сешто да го признаат сето тоа.
Ти знаеш ли што значи да ти земат земја?
Таа секој година раѓа стотици милиони долари земјоделска култура таа секоја година рани десетици илјади грла добиток таа секоја година дава шума за енергија,да не збориме за минералните и металните богатства.
Цел српски народ е глуп а ти си паметен.
Русите не им се пријатели туку нивните крвопии им се пријатели
Ти си влегол ли барем 5 минути в кожата на тој народ па да видиш како гледа тој на тоа.
Н е можам да разберам кој малициозен циник кој сака само зло да им се случува на Србите треба да бидеш за да напишеш еден ваков пост.
Можам да те разберам само ако си некој екстремен припадник на Албанците или некој Хрват или Бошњак кој нели им посакува се најдобро на Србите.

Тие што ги бомбардира и им направија штета кој само во првиот момент се мереше на десетици милијарди долари што им убија неколку илјади Срби и им одзедоа 11 000 квадратни километри нивна земја им протераа 250 000 Срби и ги уценуваат за се и сешто да го признаат сето тоа.
Таа секој година раѓа стотици милиони долари земјоделска култура таа секоја година рани десетици илјади грла добиток таа секоја година дава шума за енергија,да не збориме за минералните и металните богатства.
Ти си влегол ли барем 5 минути в кожата на тој народ па да видиш како гледа тој на тоа.
Н е можам да разберам кој малициозен циник кој сака само зло да им се случува на Србите треба да бидеш за да напишеш еден ваков пост.
Можам да те разберам само ако си некој екстремен припадник на Албанците или некој Хрват или Бошњак кој нели им посакува се најдобро на Србите.
Многу злоба кнез во твојов пост,многу ароганција,омаловажување... зошто ? затоа што те боли вистината ? среќа мене ништо не ме погодува од тоа што напиша.
Не сум јас Србин,но имам завршено студии по тоа што го напиша ти,така да јас сум компетентен да пишувам за тоа,а ти зборед она што го пишуваш(никаков вокабулар,знаење и навреди) немаш допирни точки со таа проблематика.
Но,Србите не знаат кои им се пријатели,да знаеа немаше да дозволат Русија годишно да ги краде со стотици милиони евра преку Југорозгас,да ги остави секогаш кога ги рушуваат,колат,делат.
Точно,оние што ги колеле и бомбардирале не им се пријатели,ама фактите се дека ТИЕ имаат 9 милијарди вложено односно 10 пати повеќе од она што Русија го има.
Нема потреба да влагам во кожата на тој народ,прво сум Македнец второ сами се си криви.

Ќе го испчитувам @Bratot и нема да навлагам повеќе во тоа,иако можем да ти објаснувам 1 недела.Само приложив доказ,ништо повеќе.

Имав слободно време и го следев целиот пренос на РТС.
Русија со Србија потпишала неколку поважни договори
-Продажба на дизел локомотиви
-Изградба на некој крак за железничка пруга
-Не давање на битни документи во јавноста
-Енергетска ефикасност
-Поминување на гасоводна линија(незнам за која,кога и колку Србија ке го плати гасот)
Нели ви изгледа смешно оваа надворешна политика на Русија со своите "БРАТСКИ ЗЕМЈИ"

Имав слободно време и го следев целиот пренос на РТС.
Русија со Србија потпишала неколку поважни договори
-Продажба на дизел локомотиви
-Изградба на некој крак за железничка пруга
-Не давање на битни документи во јавноста
-Енергетска ефикасност
-Поминување на гасоводна линија(незнам за која,кога и колку Србија ке го плати гасот)
Нели ви изгледа смешно оваа надворешна политика на Русија со своите "БРАТСКИ ЗЕМЈИ"
http://mk.rbth.com/news/2014/10/22/...i_vo_zeleznickata_infrastruktura_n_38161.html

25 милијарди во Северна Кореја,а во братска србија само 650 милиони до сега.... ГОЛЕМО БРАТСТВО нема што.

Ептен интересна дискусија. Кога ќе имате време обавезно глејте. Има и англиски превод.

http://mk.rbth.com/news/2014/10/22/...i_vo_zeleznickata_infrastruktura_n_38161.html

25 милијарди во Северна Кореја,а во братска србија само 650 милиони до сега.... ГОЛЕМО БРАТСТВО нема што.

Chekaj malku i ne skokaj tolku. Rusija vlozhuva kolku shto mozhe i kolku ke i dozvolat soodvetnite vladi.
Toa shto ja sporeduvash S. Korea so Srbija...Znachi vaka e toa spored tvoeto rezoniranje. Rusite tolku mnogu ja sakaat Korea i vlozhile 25 milijardi, ili Kina ili red drugi zemji...Znachi seto toa Rusja go pravi od nekoja ljubov kon tie narodi. "It is the market economy, stupid" da go parafraziram Clinton.
Zoshto ne vlozhile vo Srbija prashaj ja Srpskata kvislinska vlada, ili nashata koi tolku se zaletaa po Zapadot, i tolku ponizno se odnesuvaat kon site nivni baranja, stap i morkov, duri i lajnata od Zapad ubavo mirisaat , samo da i se dodvorime na EU orospijata rabotime na svoja shteta...toa ti e toa.
Eve ti ja Bugarija i "Juzhniot Tek", golema moznost Bugarija da zaraboti suva para kako tranzit, ama "obache" trudno. Orospijata "got them by the balls".
Zapadot, ako skash da znaesh najmalku se odnesuva kako pazarna ekonomija, neshto shto ni go tintraat celo vreme...Pazarna ekonomija da, ama po nivni pravila batka.
Zatoa ovie brojki za toa kade i kolku Rusija vlozhila ne znachat nishto.
A toa shto Zapadot "vlozhil" vo Srbija? :pos::tapp::drk: Toa se dolgovi i nishto drugo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom