Роналдо vs Меси

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар според вас?

• Вкупно гласачи
    407
Антипатичен ми е роналдо од веќе на сите вас познати причини, но сепак гласав за него.
Меси игра фантастично во Барселона, и сега за сега само таму.
Манекенов колку и да го мрзиме сепак се има докажано како врвен фудбалер во два фантстични клуба што ретко кој го може, а од најново и за репрезентација.
Мора да бидеме искрени...

Ама стварно не ми е јасно како можеа Гигс да го прогласат за најдобар играч во историјата на ПЛ, кога се има докажано само во еден клуб. :unsure:
Требаше како Италијанците, барем 3-4 од топ-клубовите да ги смени, за да биде докажан играч.

Ама стварно не ми е јасно како можеа Гигс да го прогласат за најдобар играч во историјата на ПЛ, кога се има докажано само во еден клуб. :unsure:
Требаше како Италијанците, барем 3-4 од топ-клубовите да ги смени, за да биде докажан играч.

И што е проблем сега? Најдобар играч во историјата на Пл.Сосема заслужено со најдолг стаж со највеќе титули и ред други работи....Меси претендира за најбољи играч во светот евер нормално е луѓето да даваат изјави од типот нека се докаже во др лига,тим или пак репрезентација.

Ете бразилецот Роналдо прошета низ повеќе лиги и јаки европски тимови со различни тимови ја освои златната топка... ете здравје боже и оваа година ако освои Кристијано ќе биде еден од ретките играчи кој во различен тим и лига освојува златна топка што не е ниту малку за потценување и деградирање на самиот тој играч.

Постави прашање, а самиот си го одговори. Прогласен е за најдобар во ПЛ затоа што само таму играл.

Муабетов е дека Роналдо се има докажано во двете моментално најдобри првенства, а не во два тима.
А и незнам што се оправате за златнава топка, се знае дека лиглето си има таков впечаток остаено од претходните сезони, дека е наивно и на никого не му згрешил, ја се кладим дека он пак ќе земе златна топка.

Па ќе земе, најдобар е.

меси го снема на најбитните утакмици сезонава затоа остана без ЛШ и Премиера за разлика од него роналдо покажа дека е подобар токму на тие утакмици

Ne se praj goche barem ti ne si takov.
Ок, не е најдобар, имаше најдобра сезона. Пробај со факти, да докажеш дека не е така. Единствена предност на Роналдо е, тоа што Реал освои лига, а Барселона куп, ЛШ исто. Ќе видиме, може влијание да има и суперкупот, мада не ми се верува. Џабе се прави истиот муабет, кога се знае дека гласаат селектори, капитени и новинари од сите држави, а сите знаеме кој фудбалер е највеќе „сакан“ во светот(тоа се докажа, кога требаше Снајдер да земе).
Нормално, очекувам кога ќе земе Меси награда, да има пцуење, демек УЕФА е крива, затоа што наградата ја зема најдобриот.

меси го снема на најбитните утакмици сезонава затоа остана без ЛШ и Премиера за разлика од него роналдо покажа дека е подобар токму на тие утакмици

:pos:

другар оди гледај крикет или снукер

другар оди гледај крикет или снукер
Реал Мадрид-Баерн Минхен Роналдо 2 гола
Баерн минхен-Реал Мадрид Роналдо 1 асистенција
Барселона-Реал Мадрид Роналдо 1 гол Меси???
Челси-Барселона Меси???
Барселона-Челси Меси???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom