Романтични фотографии

• Креатор на темата Креатор на темата dzesika
  • Време на започнување Време на започнување
wedding.png

За мене најромантични фотографии евр се оние свадбарскине во куќата на невестата, она седната во детската соба, фустанот распослан по тепихот, по креветите наредени бовчи прикладно украсени со розеви и плави машни, а во позадина некоја таква витрина наредена со плишани мечиња и срциња, урамени слики од матура стаени наравно на миленце, празни шишенца од Бу парфеми, некоја комплет шолји од свадбата на мајка и и татко и шишиња вино донесени на семејната слава Св.Никола...

Еххх...за таквите мигови вреди човек да живее и да се бори со сите премрежиња кои ни ги носи животот....

Реално мене би ми било гајле дали би ме зезале другарите како што викаш. Сликање за свадба е најнормална работа. Ако на некој тоа му е смешно и те зафркава, ондак или е недораснат, или му е криво што се мажиш/жениш. Свадбата се случува еднаш во животот и убаво би било да се направат уметнички љубовни фотографии за да се овековечи моментот.
Кога фотографот те мести, тоа е сосема нормална работа при фотографирање. И предмет да сликаш, ако сакаш да имаш фантастична слика треба да го наместиш како што треба.
Се разбира дека не треба да се сликам со невестата со пиво и цигара во рака како седиме на клупа во парк. На што би личело тоа?
Јас сум сигурен и дека кога би качил обична нормална слика со девојка ми (како сме заедно на одмор) во твоите очи би изгледала патетично и би мислела дека јас се фалам....
Јас мислам дека проблемот е до тебе и до твоите негативни комплекси и сфаќања кои се произлезени од твоите безуспешни љубовни врски креирани со погрешни личности.

Што се однесува на ФБ, тоа е веќе личен избор на секој.
Секој може да постира што сака и како сака. Доколку сметаш дека пријателите ти се патетични, слободно избриши ги и веќе нема да ги гледаш нивните „патетични“ фотографии.
На мене лично не ми се допаѓаат „рандом“ пријатели што секој втор збор им е Заев и Груевски, и затоа ги бришам од ФБ за да не ги читам. Истото важи и за ликови слични како Александар Ружин. Тоа е чист фушерај и дебилизам. Простотилак не поднесувам. Тоа е стварно патетика на највисоко ниво. Се понижуваат себе си на ретардиран начин за да стекнат слава :facepalm:
Има разлика од вистински дебилни фотографии, лигави фотографии и уметнички фотографии.

Не знам што ти е поентава со темава, ама по ова што го пишуваш ми делуваш како да си тешко огорчена од љубов, или пак никогаш си немала дечко... o_O
Не знам што сакаш од машкиот свет? Да вози мотор со 300км/h? Да не ти се јавува? Да оди по други жени? Да се враќа касно пијан? Да те тепа? Да те кара? Да биде сељачина? Да не сака да се слика со тебе пошто те смета за грда, или место прстен да ти стави капаче од туборг пиво на рака? :pos:
За твојата свадба земи сликај се со предна 640 х 480 VGA на night mode :D

И да, машкоста нема никаква врска со ова горе што го напиша. Посветување внимание и основно почитување на девојка / жена нема никаква врска со машкост.
Realno...

Ne rekov deka ne se mazi i nigde ne spomnav maskost ne znam od kaj ja izvadivte :D (stvarno edno e da si zlatna papuca a sosem drugo da nemas maskost!!!)
Nema veze so maskost, ima veze so stav. Ima nekoi so stav, sto ne se slikaat za na fb i nekoi bez stav, sto praat sto ke im kazat zenite. A tie mazi sto praat toa sto ke im kazat zenite se...*cirkus drum*... zlatnaaa papucaaa! :D
Ok aj seriozno sea.
Bez zezanje.

Realno, i ja utre den maz mi ke go gnjavam da praime romanticni fotografii za svadba...
Nezna sum i ja sakam ligavi raboti ponekogas...
Moze edna slika ke staam na fb, cisto neprijatelite sto ne sum gi viknala na svadba da znaat deka sum se omazila hahah :)
Ama zamisli be eve se fatime i ideme za prv pat zaedno na odmor i ja terame mojata drugarka/tvoj drugar da ne slika i praime romaticni fotografii ko za svadba, ama sme u kupaci i aj, kaj gi praime, nego i gi objavuvame na fb! Aj ostaj toa, edna sme objavile, aj ok, nego sekoj den po 3 foto mora, minimun!
E ova e vise tret stepen greska. Non-admissible.

Primerot za svadbata deckoto sto go mestea bese PRIMER za da dolovam proces na slikanje na mladite zaljubeni parovi. It's fucking ridiculous da mu go prais toa na prv leten odmor zaedno. I na vtor. I na tret. I opsto smesno e sto ke vi se tolku romanticni sliki?
Ama aj ajde da se slikate, mozda merak pust, mladi ludi, pa i odozgora zaljubeni...i aj. Nekako ste se iznaslikale. Prifakjam.
Ama so koj pamet be slikite na fb? Pa mene bi mi bilo sram edna takva da objavam, it's kinda personal. Ne mi ide ednostavno.
Mi ide da objavam normalna slika, ok, sme se slikale zaedno na odmor sme bile. Ama srcinja da formirame so dlankite na zajdisonce? I takvi slicni uste 30 sliki?
I sukcesivno se objavuvaat, taman za edno 5 meseca site napraeni sliki na more ke gi objavat. Togas ke stigne nova godina, pa taman, romanticni sliki so svetla i sneggg! :D

Ne mi smetaat sliki od parovi, duri i simpaticni mi se nekoi parovi sto se awesome...ama tie ne stavaat romanticni sliki :/
Ne znam zasto takov vpecatok imas deka sum nekoja psihopatka so nejke da vidi par pred oci, mozda napisano mnogu postrasno zvuci nego koga go kazuvas hehe *wisegirl thoughts*
Normalna devojka sum, ne se plasi :D
Olabavi se :D
Parovi sto so stavaat sliki zaedno gi sakam i srcinja im ostavam DURI! I temava ne e za obicnite normalni sliki sto gi objavuvas so devojka ti na odmor, tuku za "art" romanticnive sliki slikani so samsung sto gi objavuvaat zaljubeni parovi na 3 meseci godisnina, na prv leten odmor, na rodenden na edniot, pa posle na drugiot itn itn.

Brisenje od prijateli is for suckers! Gi stavam na hide, it's not a problem, lesno go resavam toa da ne gi gledam, ne me nerviraat, ne se sekiraj hiç za mene ;)

Nego onaka opsto ja otvoriv temava, inspirirana od moive fb romanticni prijatelcinja, da si pomuabetime, da se izjasnat lugevo: jas sakam romanticni foto, jas nejkam, jas sakam da se slikam ama nejkam na fb, jas uopste nejkam da se slikam i mrzam kameri itn itn.
Nothing personal ne bese. Ama inspirirana bev priznavam.
I ete, dobro si si iskomentiral neso barem :)

Jas nejkam da se slikam mnogu mnogu i zatoa sakam mazi sto nejkat da se slikaat mnogu mnogu. Zlatna papuca style mi e.
Kako i drzenje za race (ama za dlanki) postojano.
Za slikive, glupo mi e toa poziranjeto i ne mi ide. A i ne se ni trudam da poziram na sliki, zatoa vo galerija na 90% od slikite zboram, se smeam, pokazuvam nesto, jadam itn itn.
I ne znam kako bi izgledala vrskata da ja nejkam da se slikam mn mn, a on da saka.
Takvi tipovi, aj moze ne se zlatna papuca ko sto se zezam jas, ama u najmala raka se pozeri i ne mi se dopagjaat.

Последно уредено:
Moze edna slika ke staam na fb, cisto neprijatelite sto ne sum gi viknala na svadba da znaat deka sum se omazila hahah :)
Ama zamisli be eve se fatime i ideme za prv pat zaedno na odmor i ja terame mojata drugarka/tvoj drugar da ne slika i praime romaticni fotografii ko za svadba, ama sme u kupaci i aj, kaj gi praime, nego i gi objavuvame na fb! Aj ostaj toa, edna sme objavile, aj ok, nego sekoj den po 3 foto mora, minimun!
E ova e vise tret stepen greska. Non-admissible.
Којзнае колку непријатели имаат кутрите. :(

romanticna fot. samo od slucajni fotki od pozadina, ili od najsmesni inserti, fotografiite gi pravime za spomen od momentot stoe slucen a ne kako sme se nmestile, togas fotografiite od spisanijata i na manekenkite isto i ",kalendarite" necinat posto im kazuvaat kako da sr namestat,[DOUBLEPOST=1473321190][/DOUBLEPOST]romanticna fot. samo od slucajni fotki od pozadina, ili od najsmesni inserti, fotografiite gi pravime za spomen od momentot stoe slucen a ne kako sme se nmestile, togas fotografiite od spisanijata i na manekenkite isto i ",kalendarite" necinat posto im kazuvaat kako da sr namestat,

Prestanav da ja citam od recenicata koa ke stavela 1 slika od svadba na fb samo za da znaat neprijatelite deka pravela svadba.... dobro devojce, idi uci zavrsi sredno i fakultet pa posle misli na mazenje..

eve od golden 80-s, vreme koga se ušte ne beše raširen AIDs, nemaše mobilni ama dobro beše :P

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom