Романтични филмови

• Креатор на темата Креатор на темата Дрндалче
  • Време на започнување Време на започнување
NEVAAAR! *slams wot off the wall*
Во SFU не беше централна тема љубовта, не можеш да споредиш.
Фросе: њхат?

Глеј го еве The ugly truth, Wicker Park па ќе смениш мислење :) Во секој жанр има по некој убав филм, и јас си викав дека фантазии и такви работи не можам да смислам па сега понеделник ми е крстен The Game of Thrones Day.

Amelie кине! А never let me go не ми беше посебен. Теман му е 7ца.
арен беше и Never let me go. доста му е 7ца. сепак интересно филмче.
За Амели нејќам многу да дискутирам, поим за романтичен филм.

Сите овие ми се во favorites:

• Cashback
  • Garden State
  • Atonement
  • Meet Joe Black
  • The Curious Case Of Benjamin Button
  • The Fisher King
  • What Dreams May Come
  • Lost In Translation
  • Before Sunset
  • The Science of Sleep
  • Untamed Heart - овој ми е останат во сеќавање уште од (баш) копиљ како еден од најубавите романтични филмови, а на самиот филм не се сеќавам скоро ич :oops:
Еве ви и еден краткометражен

Да го додадам и Love actually, преубав филм. Сладок.

The Notebook - да има Патетикометар , на крајот на филмот справата буквално би експлодирала.

На имдб не е класифициран како романтичен, ама кога Underworld може да би хорор тогаш овој е дефинитивно романтичен филм вреден да се погледне.

Tres Metros Sobre El Cielo

Pride and prejudice- според мене најдобар романтичен филм.:)

На имдб не е класифициран како романтичен, ама кога Underworld може да би хорор тогаш овој е дефинитивно романтичен филм вреден да се погледне.

Tres Metros Sobre El Cielo
јас би го класифицирала како fantasy

pretty woman
indecent proposal
вреди да се гледаат

NE I OVDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

What Dreams May Come

Не знам во која тема да го пишам филмов, дали во предлог или во филмски ентузијасти.. ама ево.

Филм со прилично суреална атмосфера, одлични ефекти, кинематографија и глума од Робин Вилијамс. Едноставно му лежет вакви улоги.
Филм за вистинска вечна љубов, кој сум сигурен дека понежниве овде(wot :icon_lol:) би требало да го гледет со палома до нив.
Прикажан е задгробниот живот, како мртвите го доживуваат и како живите се справуваат, и врските меѓу нив во двата светови.

И еден цитат:
"I'm the guy who went from heaven to hell, just to hang out with you"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom