I
Iblis
Гостин
Не мислам дека Грциве ке ни прават проблеми веке со се кај нив што се случува . Не се веројатно до толку по садо-мазо . Пу пу само да не урочам .

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не мислам дека Грциве ке ни прават проблеми веке со се кај нив што се случува . Не се веројатно до толку по садо-мазо . Пу пу само да не урочам .
еееееее душо моја тешко такво сценарио дека ке се оствари. не се ни они до толку будали па ние да ги користиме или си со едни или со други трето немаПа и не го правиме баш, повеќе сме насочени кон НАТО, ЕУ т.е западните сили, не балансираме многу во димпломатијата, пред се затоа што и немаше што да се балансира, Русија беше во нок даун. Сега работите малку се сменија, па можеме да лобираме на повеќе фронтови и да користиме од сите страни по малку. Тоа е лекот. Да се обезбедува поддршка на повеќе фронтови, а не да се биде тотално зависен од една сила.
да де да напраиме сојуз како САД и В.Британија. да нема мешање во државата освен заедничка војска, пред светот со едно име на спортски настани итн мислам се разбираме на што мислам. и имало оваков предлог само што на некои не им одговаралонаместо да бараме да бидеме членки од вештачка европска унија 100 пати ке биде подобро да бидеме како во некогашната југославија. за доброто на СИТЕ нас !
еееееее душо моја тешко такво сценарио дека ке се оствари. не се ни они до толку будали па ние да ги користиме или си со едни или со други трето нема
јебига кога имаме „полноглавци“ и ние и србите и останатите екс ју држави. искрено иако не сум го осетил јас лично животот во југославија ( бидејќи сум бил мал и сум имал само 2 години кога се распаѓала ЈУ ) сепак мислам дека би бил 100 пати подобар отколку во ЕУ да влеземе. еве ви ги ЧИСТ приемр бугарите во ЕУ како тазе членка. откако влегоа во ЕУ првите неколку месеци буквално молеа за леб ! што остана за другото? мислите дека ако се влезе во ЕУ ке гледаме се розево? хах. тоа е подеднакво исто како некое страно лице да ви дојде кај вас дома у фамилија и да се надева дека ке му дадете едно 500 евра ке го најадете напиете и слично... - мисла дека е јасна ситуациата со примеров што го дадов.да де да напраиме сојуз како САД и В.Британија. да нема мешање во државата освен заедничка војска, пред светот со едно име на спортски настани итн мислам се разбираме на што мислам. и имало оваков предлог само што на некои не им одговарало![]()
То бива пропаганда против ЕУ и Бугариja, ама чак толкова не бива. Каде па го вите тоа? От 20 години па наваму, след влезот во ЕУ са наjдобрите години овде.јебига кога имаме „полноглавци“ и ние и србите и останатите екс ју држави. искрено иако не сум го осетил јас лично животот во југославија ( бидејќи сум бил мал и сум имал само 2 години кога се распаѓала ЈУ ) сепак мислам дека би бил 100 пати подобар отколку во ЕУ да влеземе. еве ви ги ЧИСТ приемр бугарите во ЕУ како тазе членка. откако влегоа во ЕУ првите неколку месеци буквално молеа за леб ! што остана за другото? мислите дека ако се влезе во ЕУ ке гледаме се розево? хах. тоа е подеднакво исто како некое страно лице да ви дојде кај вас дома у фамилија и да се надева дека ке му дадете едно 500 евра ке го најадете напиете и слично... - мисла дека е јасна ситуациата со примеров што го дадов.
неможам да ја најдам темата кај што се збори за влезот на БГ во ЕУ и каков е животот после тоа. многу луѓе се жалеле дека даваат поголеми даноци цените им се покачни и слични работи а платата им остана иста. незнам дали е точно и неможам да судам само го кажувам тоа што сум го прочитал а ти ако викаш дека е обратно и ете пошто си бугар дај некоја статистика или некои податоци како било ПРЕД еу и сега кога сте во еу. дај да видиме државните плати какви ви биле даноци приходи ртасходи на едно семејство стандард и слично.Романиja блокира Србиja не толкова заради влашкото малцинство, а повеке за да покаже мок пред Холандиja и да направи вето против вето. Това е стратегиjaта на Романиja-да изтргува своето вето срешту ветото на Холандиja за Шенген.
--- надополнето: 1 март 2012 во 20:12 ---
То бива пропаганда против ЕУ и Бугариja, ама чак толкова не бива. Каде па го вите тоа? От 20 години па наваму, след влезот во ЕУ са наjдобрите години овде.
па покротко јагне од македонците има ли? немаааааааааааааа ете затоа не ебаваат како сакаат и кога сакаатНе е баш така... Може. Се се може. Грција што праеше? Членка на НАТО заради која сите се солидаризираа да не добиеме покана, купуваше руско оружје и немаше никакви санкции.
Може, се се може со умерена и паметна дипломатија. Кротко јагне од две мајки цица. Тоа е дипломатија.
Тиja работи сум ги давал неколко пати и за минимална плата и за просечна плата и от 1998 па до 2012 за да се види и преди и после влез во ЕУ, но това не е темата овде.неможам да ја најдам темата кај што се збори за влезот на БГ во ЕУ и каков е животот после тоа. многу луѓе се жалеле дека даваат поголеми даноци цените им се покачни и слични работи а платата им остана иста. незнам дали е точно и неможам да судам само го кажувам тоа што сум го прочитал а ти ако викаш дека е обратно и ете пошто си бугар дај некоја статистика или некои податоци како било ПРЕД еу и сега кога сте во еу. дај да видиме државните плати какви ви биле даноци приходи ртасходи на едно семејство стандард и слично.
Каков црн баланс? Какви фронтови?Па и не го правиме баш, повеќе сме насочени кон НАТО, ЕУ т.е западните сили, не балансираме многу во димпломатијата, пред се затоа што и немаше што да се балансира, Русија беше во нок даун. Сега работите малку се сменија, па можеме да лобираме на повеќе фронтови и да користиме од сите страни по малку. Тоа е лекот. Да се обезбедува поддршка на повеќе фронтови, а не да се биде тотално зависен од една сила.
. . . сепак мислам дека би бил 100 пати подобар отколку во ЕУ да влеземе. еве ви ги ЧИСТ приемр бугарите во ЕУ како тазе членка. откако влегоа во ЕУ првите неколку месеци буквално молеа за леб ! . . .
Словенците и хрватите истото мислат.наместо да бараме да бидеме членки од вештачка европска унија 100 пати ке биде подобро да бидеме како во некогашната југославија. за доброто на СИТЕ нас !