Маке ,маке ,јасно сонце ,како тебе нема друууг на овоој белии свеееееет..
Па по-добре се живее .Цела Македонија нема канализација и пречиствателни станции,пола Скопие исто - си ги изхв'рлјате лајната ,фекалиите в'в Вардар.
Отделно трета година е нај-загаден град в Европа.
Велес -каналот к'де се изхв'рлјат фекалиите.
https://www.google.at/maps/@41.7124...C13cnyG1LO49KBLqRCLQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=de
Кичево - каналот к'де се изхв'рлјат фекалиите.
Гостивар - Вардар претворен в депонија от гурбе и фекалии.
Водопад од ѓубре во Кучевиште
Така изглеждат 100% от селата и градовете во главе со Скопие,поради липса на депонија и пречиствателни станции.
Цент'ра на Скопие.
Стига за сега . Мога да ти ставам оште 200 слики с вакви красоти от кои да и било град во МК.Само кажи и ке ти доставам удоволствие.![]()
Ти нели беше истиот пациент кој сакаше да споредува па дури и да докажува дека бугарските градови изгледаат подобро од српските,конкретно Нови Сад,Сремски Карловци,Крушевац...??
Сега на ист низок и секако субјективен начин пробуваш да манипулираш.
Со тоа што ќе најде подбрани слики,или пак некој вир со вода насред лето во индустријски дел на град,или пак затуцан дел на албанско населено место,преполн контињер,голем проблем на некое село како на пример тој на Кучевиште,или пак некој проблем со смет кој ќе се појави и трае во рамки на неколку дена...и доволно е само да се помрдне 20 метри понатаму и да се види разликата со Бугарската трагедија.
Просечна куќа во Македонски град

Просечна куќа во бугарски град

Ни тие пречистителни станици и депонии кои ви ги гради ЕУ неможат да ве спасат од дупката во која живеете.Џабе ви се кога сте сиромашни (што не е ништо страшно),македонците не дека се богати ама проблемот е во тоа што вие како народ сте смрдежи.
Какви ви се куќите,зградите,дворовите,воопшто околината во која живеете,такви сте и вие самите.Запуштени!
А и погледни го само овој призор од Јамбол,уште еден доказ дека нема фајде од тоа
https://www.google.mk/maps/@42.4758...xl7HMWiqRbMwy436BvhA!2e0!7i13312!8i6656?hl=en
Јас не се радувам на ова,мене ми е жал за состојбата во која се наоѓа обичниот народ во Бугарија.Но од друга страна,народот можеби не е виновен за материјалната беда,но нема оправдување за бедата на умот,кој довел до тоа да живее и да не се труди да си ја среди животната средина.
Последно уредено: