Романија и Бугарија пет години во ЕУ, а политички и економски на Балканот

Маке ,маке ,јасно сонце ,како тебе нема друууг на овоој белии свеееееет..:D

Па по-добре се живее .Цела Македонија нема канализација и пречиствателни станции,пола Скопие исто - си ги изхв'рлјате лајната ,фекалиите в'в Вардар.
Отделно трета година е нај-загаден град в Европа.

Велес -каналот к'де се изхв'рлјат фекалиите.

https://www.google.at/maps/@41.7124...C13cnyG1LO49KBLqRCLQ!2e0!7i13312!8i6656?hl=de

Кичево - каналот к'де се изхв'рлјат фекалиите.

Гостивар - Вардар претворен в депонија от гурбе и фекалии.

Водопад од ѓубре во Кучевиште
Така изглеждат 100% от селата и градовете во главе со Скопие,поради липса на депонија и пречиствателни станции.

Цент'ра на Скопие.

Стига за сега . Мога да ти ставам оште 200 слики с вакви красоти от кои да и било град во МК.Само кажи и ке ти доставам удоволствие.:kuracc:

Ти нели беше истиот пациент кој сакаше да споредува па дури и да докажува дека бугарските градови изгледаат подобро од српските,конкретно Нови Сад,Сремски Карловци,Крушевац...??

Сега на ист низок и секако субјективен начин пробуваш да манипулираш.
Со тоа што ќе најде подбрани слики,или пак некој вир со вода насред лето во индустријски дел на град,или пак затуцан дел на албанско населено место,преполн контињер,голем проблем на некое село како на пример тој на Кучевиште,или пак некој проблем со смет кој ќе се појави и трае во рамки на неколку дена...и доволно е само да се помрдне 20 метри понатаму и да се види разликата со Бугарската трагедија.

Просечна куќа во Македонски град

8591997l.png

8592022j.png

8592031C.png

8591998Z.png

Просечна куќа во бугарски град

8592001Q.png

8592075X.png

8592042f.png

8592004e.png

Ни тие пречистителни станици и депонии кои ви ги гради ЕУ неможат да ве спасат од дупката во која живеете.Џабе ви се кога сте сиромашни (што не е ништо страшно),македонците не дека се богати ама проблемот е во тоа што вие како народ сте смрдежи.

Какви ви се куќите,зградите,дворовите,воопшто околината во која живеете,такви сте и вие самите.Запуштени!

А и погледни го само овој призор од Јамбол,уште еден доказ дека нема фајде од тоа

https://www.google.mk/maps/@42.4758...xl7HMWiqRbMwy436BvhA!2e0!7i13312!8i6656?hl=en

Јас не се радувам на ова,мене ми е жал за состојбата во која се наоѓа обичниот народ во Бугарија.Но од друга страна,народот можеби не е виновен за материјалната беда,но нема оправдување за бедата на умот,кој довел до тоа да живее и да не се труди да си ја среди животната средина.

Последно уредено:
Спри се бре човече ти исфрли тонови омраза.
Имам чувство дека стоиш пред компјутер и се тресеш од омраза.
Јасно е на сите тоа што сакаш да покажеш.
Исто така е јасно дека и Бугарите и Македонците се обидуваме на секој начин да излеземе од ова батак .
Ти што храниш ли се од тоа.

Гледам, уште се замарате со фасади-лубима тема на некои овде, па по тази тема да земам да постирам како оди програмата за саниране на блоковите после 1 година.
oo_2690849.jpg

Спри се бре човече ти исфрли тонови омраза.
Имам чувство дека стоиш пред компјутер и се тресеш од омраза.
Јасно е на сите тоа што сакаш да покажеш.
Исто така е јасно дека и Бугарите и Македонците се обидуваме на секој начин да излеземе од ова батак .
Ти што храниш ли се од тоа.

Омраза конкретно во однос на што?
Само побивам тези,манипулации,лаги и анализирам.

Бугарија нема потреба да некој ја мрази или кова планови да и наштети.
Она е во таква дупка и катастрофа,што мислам дека во следните 30 години ќе биде само некаква недефинирана територија.
Како таква она не претставува ама баш никаква опасност по Македонија,приказните за бугарска опасност ги форсираат само деригирани медиуми во Македонија.
Дури македонската држава е поорганизирана држава во многу аспекти наспрам Бугарија,па и поагресивна кон Бугарија отколку Бугарија кон Македонија.
Дај ми причина зошто би ја мразел Бугарија?

Јас никогаш не сум ширел омраза кон бугари,имав пријатели од Бугарија кои кога во 90 тите години ќе дојдеа во Скопје на гости кај мене,плачеа кога ќе им подарев работи како сапун или кога ќе прошетаа по ГТЦ и ќе видеа ''што се имаме ние''...
Истотака кога ќе одеа во Грција на одмор (моите пријатели од Бугарија беа меѓу првите бранови од бугарски туристи во Грција),бидејќи сега Грција стана многу популарна за бугарите,памтам им дадов 100 марки на времето,иако за во Грција тогаш не беа ништо,тие мислеа дека сум им дал стан.
Значи сум имал секакви искуства со Бугари.
Бугарите се понамачен и напатен народ од Македонците.

Последно уредено:
Маке ,маке ,јасно сонце ,како тебе нема друууг на овоој белии свеееееет:D

Кучевиште - македонско село на неколко километра от Скопие.
Да видиме разликата 20 метра по-натат'ка ,както ни уверјава Макето ,сичко е мед и масло.:D

kuceviste_094.jpg

skopska-crna-gora.jpg

8-161.jpg

Барокни фасади и уредени дворове.
81847733.jpg

61560740.jpg

4903441075A147498157E16B43095F4D.jpg

Manastir_Sv.Arhangeli_(Mihail_i_Gavril)-_Kuceviste_100_5839.JPG

Село_Кучевиште,_Sкопско_(7).JPG

Село_Кучевиште,_Sкопско_(9).JPG

Село_Кучевиште,_Sкопско_(11).JPG

Село_Кучевиште,_Sкопско_(13).JPG

Attachments

• Село_Кучевиште,_Sкопско_(20).JPG
    Село_Кучевиште,_Sкопско_(20).JPG
    4,8 MB · Прегледи: 1
Гледам, уште се замарате со фасади-лубима тема на некои овде, па по тази тема да земам да постирам како оди програмата за саниране на блоковите после 1 година.
oo_2690849.jpg

Колку се ова во сооднос на 70,000 комунистички блока во Бугарија?:unsure:

Абе Фимчо и дај разкажи ни како обичниот народ во Бугарија даде 4 милијарда евра во банкарска шема пре некоја година.
4 милијарда евра еј...толку дали воопшто видовте виде од ЕУ во овие 10 години?
Тоа ми е поентата,целата бугарска држава се наоѓа во вртлог без излез.
Од една страна се радуваш за 2-3 милијарда директни инвестиции од ЕУ за инфраструктура од кога станавте член до сега,а од друга само со еден удар обичниот народ го покрадоа за 4 милијарди.

Ама кога има крави ќе ги музат.
Ти живеј си во свој свет Фимчо.

Село Трудовец - на неколко километра от Софија.

Както се гледа полна мизерија и ад невиден.:D

3_1.jpg

1374611624.jpg

1393864262.jpg

ghjgh.jpg

3_5.jpg 3_5 (1).jpg

74452.jpg

21_details.jpg

12.jpg

1295860236.jpg 4B6F0E13-24F3-48E4-BCB5-7AE02D2D29F5.jpg 39546.jpg

Завод за сокове BBB.
View.jpg

zx620y348_1808627.jpg

Gramer - завод за автобусни седалки.
9510_2_20130827GrammerFactory01.jpg

Ајде стига толкова че Макето ште получи дисбаланс на ценностната система ,а му треба време да избистри концепција.

Јас никогаш не сум ширел омраза кон бугари,имав пријатели од Бугарија кои кога во 90 тите години ќе дојдеа во Скопје на гости кај мене,плачеа кога ќе им подарев работи како сапун или кога ќе прошетаа по ГТЦ и ќе видеа ''што се имаме ние''...
Ти сеуште живееш со впечатоците од 90-тите, кога Македонија беше подобра од Бугарија. Денес е токму спротивното. Сега е 2016 и е време да си надградуваме информациите.

Како да не шириш омраза, кога најмалку 20 пати во оваа тема лично си навредил сите Бугари?

sorenoat
Ајде сопри се и ти, нема потреба да паѓаш на нивото на Александров, уште повеќе што и ти правиш смех како ставиш 3Д визуелизацији.
Ова ми личи на спор воден од возрасни луѓе со мозок на 10 годишни деца.

Колку се ова во сооднос на 70,000 комунистички блока во Бугарија?:unsure:

Абе Фимчо и дај разкажи ни како обичниот народ во Бугарија даде 4 милијарда евра во банкарска шема пре некоја година.
4 милијарда евра еј...толку дали воопшто видовте виде од ЕУ во овие 10 години?
Тоа ми е поентата,целата бугарска држава се наоѓа во вртлог без излез.
Од една страна се радуваш за 2-3 милијарда директни инвестиции од ЕУ за инфраструктура од кога станавте член до сега,а од друга само со еден удар обичниот народ го покрадоа за 4 милијарди.

Ама кога има крави ќе ги музат.
Ти живеј си во свој свет Фимчо.
За 1 година е доволно Аце. Не очекуваме чуда како поднебесниот народ. Програма има, работи се по битното за тебе прашане - фасадите :D
Само што позади фасадите седат работи како енергетска ефективност, седи изолациja,дограма, цевки, ако има потреба от донструктивно укрепуване, ако има потреба от подменуване на целите системи за вода, струja и така натаму... многу,многу повеке от поднебесните фасади.
Уште повеке отново поредната ти лага. Нема 70 000 блока. Само пример, наjмногу са панелните,кои са 18 700. Каде е 70 000 :) Ej,без да лажеш не можеш да живиш, но тоа ке го оставам на совеста ти.

Тоа за банката КТБ сум го коментирал Аце во друга тема и не са 4 милиарда евра,отново во твоj стил сакаш да спинуваш и да преувеличуваш.

Поентат ти е една - да спамиме нишката,без нито един доказ, ако може да предизвикваме фрустрации.[DOUBLEPOST=1453624517][/DOUBLEPOST]Ке ми е интересно Аце, да коментираш например последните податоци от завода за статистика на Србиja например
Броjот лица кои работат на договор
Србиja - 1.010.387 луге.
http://webrzs.stat.gov.rs/WebSite/repository/documents/00/01/99/01/zp12012016.pdf
Бугариja - 2.271.547 луге
http://www.nsi.bg/bg/content/3923/национално-ниво
По сектори:
Градежничество
BG- 130 146
SR- 38.888

Преработувачка промишленост
BG- 498 805
SR- 217.039

ИТ и комуникации
BG- 76 248
SR- 27.443

Хотелиерство
BG- 118.126
SR- 13.542

Транспорт, складиране и пошти
BG- 133.594
SR- 65.639

Селско, горско и рибно стопанство
BG- 76.984
SR- 23.281

Образование
BG - 168.047
SR- 133.368

Толкова от митовите и легендите. Ти уште можеш да продолжуваш да ни прашаш за фасадите...[DOUBLEPOST=1453637973][/DOUBLEPOST]Софиjската математическа гимназиja беше прогласена за светски лидер по броj ученици примини во универзитетот Оксфорд.
http://vevesti.bg/57860/oksford-pri...azia-dza-svetoven-lider/#.VqSk4zLy8uc.twitter[DOUBLEPOST=1453643215][/DOUBLEPOST]Днес попаднав и на една колумана за техноложките паркови во регионот.
http://kapital.mk/tehnoloshki-parko...-vo-surovinska-baza-za-svetskite-korporatsii/

Софиja
Tecnology+Innovation Network – научно – технолошки парк отворен на 11 декември 2015
-Инвестиција од 38 милиони евра, обезбедени од европски фондови
-Носител на проектот: државна компанија “Софија тех парк“
-Површина од 35.000 м2 и капацитет за работа на околу 300 компании

Белград
-Научно – технолошки парк отворен на 30 октомври 2015
-Инвестиција од 12 милиони евра, финансирано од владите на Србија и Швајцарија
-Површина од 11.000 м2 и капацитет за работа на 100 компании

Загреб
-Проектот за научно –технолошки парк Загреб е во тек
-Првата фаза треба да финишира за неколку месеци
-Вкупна вредност на проектот е 30 милиони евра, од кои што значителен дел треба да се обезбедат од европски фондови
-Површина од 25.000 м2 и капацитетот за работа на преку 200 компании

Љубљана
-Технолошкиот парк е формиран во 1995 година
-Формиран како прво јавно – приватно партнерство во Словенија
-Се простира на површина од 35.000 м2
-Денеска претставува своевиден мал град со 288 компании што работат во него
-1500 професионалци развиваат иновативни производи во технолошкиот парк Љубљана

http://kapital.mk/tehnoloshki-parko...-vo-surovinska-baza-za-svetskite-korporatsii/

Последно уредено:
Љубљана и Загреб за Софија се друга галактика,Европа-Азија/Ориент.
Белград за Софија е тоа што е Прага за Белград.
Разликата е што Белград поради војните,санкции,бомбардирање,бегалци беше во застој па има помалку комерцијални и бизнис објекти од Софија во моментов,но прашање на време е тоа да се промени.Едноставно Белград е неколку класи над Софија и како местоположба и како историја и како традиции и како значај...

Најдобро таа разлика Софија-Белград може да се види кога ќе се спореди Витошка со Кнез Михајлова.

Последно уредено:
Љубљана и Загреб за Софија се друга галактика,Европа-Азија/Ориент.
Белград за Софија е тоа што е Прага за Белград.
Разликата е што Белград поради војните,санкции,бомбардирање беше во застој па има по малку комерцијални и бизнис објекти во моментов,но прашање на време е тоа да се промени.Едноставно Белград е неколку класи над Софија и како местоположба и како историја и како традиции и како значај...

Најдобро таа разлика Софија-Белград може да се види кога ќе се спореди Витошка со Кнез Михајлова.

Белград личи на средно голем бугарски провинциски град...

Кнез Михајлова личи на улица Александровска (денес) в Русе, само дека во Русе нема да видиш вакви селски настапи:
https://www.google.bg/maps/@44.8198...HL9hLbFQ61Lg!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=en

штипјанец'
Не е точно тоа Белград е убав и чист релативно град.
Софија е понечиста и неуредена.
Но, ова се работи кои се видливи само од нас.
За еден Германец пример Србија и Бугарија се доста слични земји.
Во многу од случаите Бугарија е поубава и интересна во други Србија.
Во Бугарија има многу повеќе историја отколку во Србија.

Александров,
Србија и Бугарија се јасни .Кажи ти сега за твоjата татковина.;)

штипјанец'
Не е точно тоа Белград е убав и чист релативно град.
Софија е понечиста и неуредена.
Но, ова се работи кои се видливи само од нас.
За еден Германец пример Србија и Бугарија се доста слични земји.
Во многу од случаите Бугарија е поубава и интересна во други Србија.
Во Бугарија има многу повеќе историја отколку во Србија.

Александров,
Србија и Бугарија се јасни .Кажи ти сега за твоjата татковина.;)

Спореди на пример белградското метро со софиското - по уреденост, чистота и т.н. ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom