Роман на годината

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување
За жал, во помала мерка истово може да се каже и за првиот што се огласи, Ивица Челиковиќ. Пробувам да му ги најдам романите на страната на Три, дека го вадат преку Паблишер тие, ги нема. :) и важно тој се жали, и вика секако публика имал, која публика жити се... тоа е, прост народ, силна држава.
Челиковиќ бар ми е познат ко преведувач на романи од Три. Ако не грешам 'Девојката со тетоважа на змеј' беше негов превод.
А дали си слушнал за Викторија Гаго кажи ми? Инаку втората личност што ја напишала онаа комедија за тоа како дебитанти не добивале шанса.

Од кај ти дозна која е? :pos:
Многу едноставно - гуглање на keywords од објавата. :D

Челиковиќ бар ми е познат ко преведувач на романи од Три. Ако не грешам 'Девојката со тетоважа на змеј' беше негов превод.
А дали си слушнал за Викторија Гаго кажи ми? Инаку втората личност што ја напишала онаа комедија за тоа како дебитанти не добивале шанса.

Многу едноставно - гуглање на keywords од објавата. :D
Имаше „роман“ во конкуренција и лани и годинава. И двете години испадна во прв круг.

Имаше „роман“ во конкуренција и лани и годинава. И двете години испадна во прв круг.
Очигледно квалитетна авторка што не може да напредува во кариерата ради делење награди на свои. Јаз'к...

Очигледно квалитетна авторка што не може да напредува во кариерата ради делење награди на свои. Јаз'к...
Убаво одговори Ѕвездан во интервјуто: да се делеле награди секогаш на истите автори, немаше во 27 години да има 26 различни победници. Оливера Николова е единствена авторка која ја освоила наградата 2 пати.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom