Rolls Royce vs. Maybach

• Креатор на темата Креатор на темата awgaghaf
  • Време на започнување Време на започнување

Што би одбрале?

• Mercedes Maybach

Гласови: 14 41,2%
  • Rolls Royce

Гласови: 20 58,8%

• Вкупно гласачи
    34
еве го spirit of ecstazy
spirit.jpg

еве го MM на мајбах:helou:
maybach_logo.JPG

covekov e KONTROVERZEN biznismen taka da go zabole za maybachot neznae kolku pari ima se znae site vakvi lugje kako napraija para i ja da bidam kako nego vaka ke si se zaebavam se kladam do sega use 3 ima smeneto
абе што ве чуди,пола бизниси од романија се негови...пара има неброена...што се за него 500 К...ужива додека крши со хеблана:uvo:

Rolls Royce дефинитивно... Мајбах е марка која Мерцедес има афинитети да ја оживее (а е згасната со режимот на Хитлер) така да без разлика на славата и моќноста, Мерцедес ке треба многу да се потрудат за да ја достигнат славата на Фантомот.

Мајбак е линија на луксузни автомобили на Мерцедес, додека Ролс Ројсе е гранка на BMW. Така да квалитетот е на скоро исто ниво. И двата автомобила се од највисока класа. Но лично јас би избрал Ролс Ројс. Не за друго. Ролс Ројс е име, едноставно врв за луксуз во авотомобилската индустрија, а што е и поважно е многу постара марка од Мајбак, така да има и поголема историска вредност на некој начин. Мојот избор е Ролс Ројс.

RR - 1905
MM - 1908:helou:едитирано од Џиш
-според мене на исто скалило се...се им е на врхунско ниво,мотори,комфорт,дизајн,престиж,цена....едино RR може да е во предност тоа што е повеќе популарен од мајбахот....додека мајбах спасува жива глава,RR си прима нарачки за фантоми,и не ја сеќава кризата...ама нема шанси мајбах да згасне...не ми се верува...

Двете се многу добри али ипак Rolls Royce е Rolls Royce

Мајбачов е закон ама и ролсот не е лош сепак гласав за мајбач...

Rolls Royce во смисла на кола со долга традиција оргинален дизајн оргинални идеи препознатливо име кола која што уште во 30-тите направи екстремно тивок и траен мотор и поради тоа што произведува ни 2000 комада годишно = уникатност

Тапа се коливе бе, многу трошат:pos2::pos2::pos2::pos2:
Иначе Ролс Ројсот повеќе ми се свиѓа,(на купето мислам)

Хух... Тешка одлука! Сепак, би одел на РР онака као име и традиција.:helou:

Прегледај го приврзокот 11514
Преска се шетав низ граз и налетав на овај Rolls Royce Silver Spirit многу е добар појма немам чив е само знам дека беше Скопски многу ми го праи чејфот пола сат го разгледував,све би дал за едно вакво

Ролс Ројс ми се далеку поубави лимузини од Мајбахот, барем вака визуелно. Проблемот е што британците не ми се омилени произведувачи на автомобили, па сега за сега не можам да се одлучам, иако Фантомот ми е слаба точка. Друга работа, ми се чини дека ММ е поредок автомобил. Изборот е тежок. Сепак, кога ќе допрам до толку пари тогаш ќе му ја мислам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom