Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ne igram vekje tenis na sportska , da go fatish porazot na Vavrinka , da te poebe Beneto.Abe Stan e ziva komedija , a ne mu odi , ne znae da improvizira , go fakja panika i tone li ta tone . Ushte vchera rekov oti Lopez ke go machi , a ovoj pak go utepa na celo . I Vavrinka imashe festival na neiznudeni , ama i Lopez odigra perfektno. Znachi , dvajcata favoriti od senka ,Nishikori i Stan , pakuvaat kuferite . Za Stan ne sum iznenaden , ama Kei :facepalm:. Dvete glavni zverki imaa polesen trening , Novak epten relax , ich ne me sekiraat trite brejka , vo negov stil , si go drzi nivoto :). Optimizmot kaj Nadalovci deka ja podiga formata , ne brzajte , Ginepri ne e reper , nemashe tolku teshki topki Nadal za da ima maka so dlabochinata , zadutre so Thiem ke cenime,
maliov go razmontira Matje. Za Suzan Leglan i Nadalovoto igranje tamu , samiot toj izbral da igra tamu , znachi ne e do organizatorite[DOUBLEPOST=1401135682][/DOUBLEPOST]
otkoga otpadna Stan , malce podrugo e , ama jas seushte mislam deka vo najmala raka egal e zdrebot , mozebi i malce potezok kaj Nadal, eve vtoro kolo , Chardy vs Tniem , ili Almagro vs Cilic , pa Ferer/Dimitrov vs Conga, pa trebashe Wavrinka/Marej vs Federer/Berdych . Tuka nekade e zdrebot, so eden biten moment , Cilic i Sardi mozat da go dobijat Novak samo ako mora Novak celo vreme da igra ednorachen behend , drugo scenario e nevozmozno za da izgubi tri seta od dvajcata, dodeka Almagro eve na Barsa go dobi Nadal
Синглувај изненадувања, не вреди да ги мешаш со други парови, и така коефициентите им се големи.

За Надал си во право, али еве вака ко за прв меч си земав да кажам некое право за да оценам колку толку и да споредам со Рим. Играта вака на прв поглед му е каде каде подобра, сеуште не сум задоволен со форхендот од трк и вториот сервис, али ќе видиме тоа кога ќе налета на посериозен противник, т.е. еве Тием во следното коло иако мислам дека и него ќе го испердаши во три сета.

За Сузан Ленглан, го прашале Надал дали сака да игра на тој терен а овој рекол дека не му е проблем да игра било каде, битно само да игра. Не е никаков криминал неговото играње на вториот по големина терен, него вака од етички аспект зборувам дека не е океј првиот носител и бранител на титулата своето учество да го стартува на втор терен. Али катастрофа се Французиве, најлошо организиран Слем дефинитивно. Еве денес Ноле и Рафа играа во ист ден, не паметам кога првите двајца носители играле во ист ден, обично играат во различни денови.

Чилич не може ни сет да му земе на Новак, а не па да има шанси за победа, тие што си мислат дека Чилич ќе го мачи Ноле нека си ја тргнат таа мисла од глава. За Цонга па да не зборам, во катастрофална форма е сезонава... Истото важи и за Алмагро, теорија не постои Надал да изгуби од него на Слем, особено не на земја. Ферер веќе е правиот тест за Рафа иако во три добиени сета не верувам дека има премногу шанси...

П.с. Вавринка :pos: Не да нема план Б, он нема ни план А фиуративно кажано :ROFLMAO: Лупај по топчето па ако погодиш добро е, а ако не тогаш што даде Господ тоа. Дрво некастрено, преку 70 неизнудени направи денес, плус Гарсија одигра одличен меч и му додели компир во 4 сет. Абе нека ви текне на финалето од АО годинава, како испаничи Вавринка кога се повреди Надал, на инвалиден човек му подари сет, избаци 150 000 топки у аут од што го фати паника и од што не знаеше што да прави. Талентот и начинот на игра се тука, ама главата му е во тежок минус, на ниво на играч вон топ 100.

Последно уредено:
Кик Ес, споредбиве на тенисери ти вриштат еј, ама онака буквално ти вриштат. :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Абе дај не заебавајте, Чилич можел да го победи Ноле. Ќе го расшета по теренот ќе пршти од сите страни. Впрочем и тоа е најдобрата против игра, на играта на Чилич, да не му наметниш да го диктира темпото во поенот, туку со прецизни удари да го натераш да се брани.

Za Vavrinka slabo komentari? Se vrakja na stariot losh Vavrinka.Izgleda podobro igrashe koga beshe vo pozadina. Ne moze voopsto da se nosi so ulogata na favorit. katastrofalen e. Za zdrebot veruvajte nema vrska toa deka sega na Rafa mu e polesen zdrebot. I taka ke go izmeteshe Vavrinka od teren.

Со една разлика што Вава неамаше да изгира вака вс Надал. Мотивот, и концентрацијата ќе му беа на далеку повисоко ниво. Така да wrong answer. Според мене Надал едвај ќе победеше, или ќе изгубеше..

Со една разлика што Вава неамаше да изгира вака вс Надал. Мотивот, и концентрацијата ќе му беа на далеку повисоко ниво. Така да wrong answer. Според мене Надал едвај ќе победеше, или ќе изгубеше..
Posle porazot na australian open Nadal ke go preslusashe wawrinka. Nadal ke beshe motiviran do daska i nemu koncentracijata ke mu beshe 110 posto.Kako sto pred nekolku godini go smete soderling posle porazot na RG.

Не, Надал е далеку послаб оваа година на земја него порано, кој стигне му зимаше сет оваа година и има највеќе порази. Вавринка ако го игра својот најдобар тенис наспроти формата на Надал генерално оваа година, Надал треба да биде среќен ако победи, или ако земе 2 сета (на слем)

Го бутка од терен Вава....а мислам дека во тој свој пик, скоро да нема тенисер кој би го победил....неверојатно длабоки удари, и снага.

Последно уредено:
Проблемот не е дека Надал е непобедлив проблемот е дека на овој гренд слем каде има промена на температура и се игра на бавна подлога треба физички да се издржи 3 – 5 факин сета со 7 противника и да се биде агресивен.

Кој може повеќе да издржи од РАФА ?

ТСОНГА, Џокович ,Вердаско ,Мареј,Раонич се разбира дека можат ако знаат како да се спремат .

Во моментот РАФА е доктор за земја затоа што знае :

кога да нападне
го тера противникот на грешки
игра слајс на бекенд
има дефанзива и контрола на терен.

Гарос не е шала ништо чудно ако повторно победи некој друг шпански тенисер кој знае какви играчи има таму .

Друго е Вимблдон таму е океј температурата и се игра брза подлога.

УС ОПЕН и ГАРОС се заебани

Има ли некоја страна на интернетов кај шо даваат целосни репризи од натпревариве?

Како му е наштеловат сервисот на Карлович :cuc:
Не вервам дека ќе можи да освои Гришо сет, ако продолжи со вакви сервиси Карлович

Димитров знаев оти ќе има проблеми со Карловиќ, затоа го изиграв + во гејмови, ама на крај ќе испадне - со победа на Иво. :facepalm:

Не е спремен блгарчето уште, зема одлични поени, ама знае да се испосере. Дај бар сет нека освои. :D[DOUBLEPOST=1401188883][/DOUBLEPOST]Да му го ебам сервисот бе![DOUBLEPOST=1401189779][/DOUBLEPOST]Димитров колку и да има талент, во главата е ептен слаб. А така не се освојува нешто повеќе. Нивоа е под world class играч и најверојатно никогаш нема да направи поголем успех.

Последно уредено:
Глеам статистика за Мареј и Голубев..ако може да ми каже некој последната изиграна на Голубев у Рим ради повреда му ја предаде на Јужни ..или?

Не, Надал е далеку послаб оваа година на земја него порано, кој стигне му зимаше сет оваа година и има највеќе порази. Вавринка ако го игра својот најдобар тенис наспроти формата на Надал генерално оваа година, Надал треба да биде среќен ако победи, или ако земе 2 сета (на слем)

Го бутка од терен Вава....а мислам дека во тој свој пик, скоро да нема тенисер кој би го победил....неверојатно длабоки удари, и снага.
Теорија нема на Ролан Гарос да изгуби Надал од Вавринка па ако треба и со една нога да игра Рафа! Особено не после овогодинешниот АО. Ја ти гарантирам дека да играа 1/2 финале Рафа ќе го изрешеташе у три сета, па овој колку сака нека мава јако или што ти ја знам. Е арно ама психопатов има талент и се ама нема глава, и никогаш нема ни да ја има. Тоа Господ или ти го дава или не ти го дава, за жал, ниеден тренер не може да помогне тука.

Димитров :pos: Идниот број 1 :pos:Како бе овој тенисер копија на Федерер? Како? :pos: Ритернот му е на ниво на тенисер надвор од топ 1000, дозволи да биде надигран од факинг Иво Карлович од основната линија. :facepalm: И вчера кој ми спомна таму дека Димитров подобар талент бил од Нишикори, абе ајде не ме заебавајте.

Што ви кажав за Алмагро. Дрво невидено

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom