Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Одличен Гаске, максимално ги користи сите маани на Мареј на земја, го развлекува по теренот како јуфка. Е дали ќе може физички да издржи останува да видиме.
хаха, одличен Гаске, Мареј водеше 5-2 и во првиот и во вториот сет, Мареј сам си ги губи сетовите, Гаске не игра ништо посебно, ако биде сега 1-1 во сетови Гаске ќе потоне, 100% сум сигурен, можеби не веднаш ама како времето ќе одминува шансите ќе бидат се поголеми за Мареј, без разлика што веќе играше 2 меча по 5 сета, Гаске не може физички против Мареј во долг меч, еден од наредните 2 сета Гаске нема да освои повеќе од 2 гема, гарант

Хахаха не знам за вас мене ми е симпатичен Енди со тоа што сам се расправа :icon_lol:

хаха, одличен Гаске, Мареј водеше 5-2 и во првиот и во вториот сет, Мареј сам си ги губи сетовите, Гаске не игра ништо посебно, ако биде сега 1-1 во сетови Гаске ќе потоне, 100% сум сигурен, можеби не веднаш ама како времето ќе одминува шансите ќе бидат се поголеми за Мареј, без разлика што веќе играше 2 меча по 5 сета, Гаске не може физички против Мареј во долг меч, еден од наредните 2 сета Гаске нема да освои повеќе од 2 гема, гарант
Slednite 2 seta 6:4 6:3 za murray mi se cini nema da e ubedliv poraz ako ne drugo servisot mu e dobar na Gasket i publukata go krepi

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

А прочита што пишав или само колку да напишеш нешто? Дали ќе издржи физички, останува да видиме, е тоа напишав, така да горе доле и јас мислам слично ко тебе, со тоа што далеку од тоа дека ништо посебно не игра Гаске, максимално го користи бекендот за да го исфрли Мареј од теренот и потоа да има зицер за завршување на поенот. Нели гледаш дека Мареј изигра 50 дроп шота од што нема идеја во размените.

Ау темата колку е наелектризирана како лудаци некој сте сите :icon_lol: За секој меч и секој тенисер се расправате. Кавги, заговори и 1000 глупости. Дај малце уживајте, барем сега кога нема дожд. Овој спорт е за уживање не за вакво маалско расправње.:backa:

Последно уредено:
andercaver se raduva na neostvarenite vashi zelbi,za toa beshe namenet postot,inaku vo nieden moment ne ni pomisliv deka Agut moze da go dobie Djovak.Ako ja gledashe vcera analizata na Mats shto da ocekuvame vo deneshniot prodolzetok na mechot,ke ti bide jasno zoshto vo nieden moment ne ni pomisliv deka Djovak moze da izgubi ushte eden set od Agut , a ne dva duri
А генерално шо прогноза имаш за конечниот исход од турнирот, длабоко убеден си дека Ѓоковиќ ќе го освои? Ако да, кажи ми колку ми даваш квота за спротивното (да не освои Новак) па да уплатам кај тебе 100-200 евра. :cenzura:

Ау темата колку е наелектризирана како лудаци некој сте сите :icon_lol: За секој меч и секој тенисер се расправате. Кавги, заговои и 1000 глупости. Дај малце уживајте, барем сега кога нема дожд. Овој спорт е за уживање не за вакво маалско расправње.:backa:

Точно брат, ама ај докажи му на овој @undercover дека не се врти се околу Ѓоковиќ и нека не замара многу бидејќи кога ќе изгуби нема да знаеме кој крај да му го најдеме.

А генерално шо прогноза имаш за конечниот исход од турнирот, длабоко убеден си дека Ѓоковиќ ќе го освои? Ако да, кажи ми колку ми даваш квота за спротивното (да не освои Новак) па да уплатам кај тебе 100-200 евра. :cenzura:

И од досега виденото, кој по тебе може да го добие Новак?

И од досега виденото, кој по тебе може да го добие Новак?
Вавринка, Мареј па можеби и Тием, ајде да не претерам и Бердих може да биде опасен ако топчињата бидат тешки итн. Ако останат условите слични на овие од денес и вчера, тогаш дефинитивно Новак не освојува.

А прочита што пишав или само колку да напишеш нешто? Дали ќе издржи физички, останува да видиме, е тоа напишав, така да горе доле и јас мислам слично ко тебе, со тоа што далеку од тоа дека ништо посебно не игра Гаске, максимално го користи бекендот за да го исфрли Мареј од теренот и потоа да има зицер за завршување на поенот. Нели гледаш дека Мареј изигра 50 дроп шота од што нема идеја во размените.

Јас не разбирам зошто Мареј влегува во размена на бекенд дијагонали, кога е јасно дека бекендот е подобриот удар на Гаске. Во размена на форхенд дијагонали Мареј би бил супериорен.

тоа што Мареј беше на работ да губи со 2-0 беше чисто негова вина, каков Гаске какви бакрачи, се е овде во рацете на британецот, Гаске не се прашува ни 1%

Мареј дупли брејк, чисто колку да се знае кој е кој.

Вавринка, Мареј па можеби и Тием, ајде да не претерам и Бердих може да биде опасен ако топчињата бидат тешки итн. Ако останат условите слични на овие од денес и вчера, тогаш дефинитивно Новак не освојува.

:pos:

Тием ќе го добие Новак. Немој, не ме радуј. Мареј игра слабо на турнирот, два пати висеше. Бердрих. :pos::pos::pos:

Вавринка единствено има шанса, ама и тој не многу голема. И олабави малку, вчера истресе невидени глупости околу Агут, кој е топ тен играч на земја во моментов.

Последно уредено:
:pos:

Тием ќе го добие Новак. Немој, не ме радуј. Мареј игра слабо на турнирор, два пати висеше. Бердрих. :pos::pos::pos:

Вавринка единствено има шанса, ама и тој не многу голема. И олабави малку, вчера истресе невидени глупости околу Агут, кој е топ тен играч на земја во моментов.
Извини шеф, реално треба Новак да освои, и кладилниците му даваа квота околу 1.45 уште од моментов да е шампион, па тоа е и најреалната варијанта, меѓутоа моите мислења и секако желби се малку поразлични што не значи дека се НЕРЕАЛНИ. Океј, сега за сега повеќе шанси има да се случи она што ти го прогнозираш т.е. титула на Новак, сепак останува да видиме.

Точно брат, ама ај докажи му на овој @undercover дека не се врти се околу Ѓоковиќ и нека не замара многу бидејќи кога ќе изгуби нема да знаеме кој крај да му го најдеме.
aman be Igi,e shto da ocekuvam,dali sum greshka oti ocekuvam da osvoi Djovak,eve I Stavro te prashuva,I najposle ,ako ovie dve I pol godini ne se vrti se okolu Djovak,ne znam shto da kazam.
Inaku,zamisli,samo zamisli,realno ne e vozmozno,ama samo zamisli da e Nadal na mestoto na Djovak,ti kako ke se odnesuvash.Pa ne zaebavaj,posle sekoj debakl na Rafa poslednite dve godini ti pishuvashe deka ocekuvash podobruvanje,deka ke osvoi pak slem,pa duri posle dva odigrani mecha ti beshe ubeden deka Rafa ima shansi da osvoi RG, a jas shto mislam deka ke osvoi Djovak sum naporen I te nerviram.Preteruvash od shto go mrazish Djovak I se ti smeta shto napisheme vo negova polza,bukvalno se ,vekje ne smeeme da go pofalime

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom