Ролан Гарос 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Ролан Гарос 2009?

• Рафаел Надал

Гласови: 28 23,7%
  • Рожер Федерер

Гласови: 66 55,9%
  • Новак Џоковиќ

Гласови: 15 12,7%
  • некој друг

Гласови: 9 7,6%

• Вкупно гласачи
    118
Статус
Затворена за нови мислења.
ФЕДЕРЕРРРРРРРРРРР!!!

Браво мајсторе...:vozbud::vozbud:

Вау колкава поддршка имал Федерер на форумов:salut:. Мило ми е што победи и што ќе го гледаме понатаму барем до дуелот со Новак, за понатаму незнам:icon_bigg. Инаку утре Џоковиќ игра против Лапенти и очекувам сигурна победа без многу напор.

омг прво коло поминаа вие се радувате како да го освоил турнирот дајте коментар за неговата игра не како погоре..

Па и прво коло не е лесно да се помине:nenene:

Имаше Надал денес неколку пропусти, но не се сомневав во неговите способности кои водат кон победа. Сакав да победи денес, па се' до крајот да не се елиминира, како и Федерер па здравје Боже, на крај да има добра и возбудлива борба помеѓу нив двајца :).

Надал постави рекорд на Ролан Гарос со 29 победи по ред
Најдобриот светски тенисер Шпанецот Рафаел Надал се пласира во второто коло од Ролан Гарос откако денес го совлада Бразилецот Маркос Даниел со 3:0 по сетови (7:5, 6:4, 6:3) и така ја забележа 29. последователна победа на Отвореното првенство на Франција, што е нов рекорд на турнирот.
Надал така го поправи рекордот на Бјорн Борг од 28 победи по ред во период од 1978. до 1981. година.
Рекордот во женска конкуренција го држи Крис Еверт која од 1974. и 1975. година и од 1979. и 1981. година оствари 29 последователни победи. Таа не играла на Отвореното првенство на Франција од 1976. до 1978. година.
Надал до сега освои четири титули на Ролан Гарос и ќе се обиде да стане првиот играч со пет титули по ред на Отвореното првенство на Франција.
Нема потреси ниту вториот ден на Ролан Гарос. Сите фаворите го минаа првото коло.
И Федерер се загреваше во дуелот со Шпанецот Мартин. Сет на своите противници не им препуштија ниту шестиот носител Родик во дуелот со Французинот Жуан и десеттиот Девиденко во мечот со Австриецот Коубек.
Најдобрата светска тенисерка Сафина покажа дека финалето како лани не ја задоволува, не загуби ниту гем против Британката Кеотавонг.
Три сета мораа да играат осмата фаворитка Венус Вилијамс против Американката Сендс и Шарапова која после долгата пауза како 102 на ВТА листата ја совлада Јакимова од Белорусија.

Сакам Џоковиќ да тепа,ама скоро нема шанси па затоа сум за Федерер

Бравоооооооо,кој е моментално у форма за тој сум браво,алал да ти е:uvo:

Де бре почекајте малце, прво коло е сеуште не се знае кој како игра, почекајте дур почнат пресметките меѓу носителите тогаш ќе биде интересно. Иначе Пати Шнидер ми изгуби у курац.

Абе Пато..Како немаше изненадувања??Отпаднаа Шнидер,Чакветадзе,Кириленко мислам дека имаше уште некоја.

Бев до кладилница па не гледав..Зошто е прекинот???Дожд???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom