Рокенрол

• Креатор на темата Креатор на темата macaparket
  • Време на започнување Време на започнување

macaparket

Oфицијализиран Паркет!
Член од
16 јуни 2009
Мислења
281
Поени од реакции
14
Ги прошетав сите 34 страни од Музика и ваква тема не најдов.
Рокенролот е она од кое почнува се да се развива. И рокот и металот и панкот и све!
Сите се подстилови на рокенролот.
Најголеми легенди се:
elvis_presley1.jpg

Кралот
roy-orbison.jpg

Roy Orbison
ChuckBerryPromo1.jpg

Chuck Berry
BillHaley3.jpg

Bill Haely and The Comets
johnny_cash_372x495.jpg

Johnny Cash

And so on and so on.:salut::salut::salut::salut::salut:

Го почитувам овој стил на музика, а по малку и го слушам. Знам што потекнува од него, и бидејки слушам од тие стилови, без врска би било почетоците да не ги применувам. :salut:

Eве некои по познати песничи:

Поздрав за темава што ти текнало да ја отвориш. Ја сум по рокот, а го слушам секако и кралот :costumed4 :salut:

еиииии... кај се сети на овие бе....
мене да ми спомнеш рокенрол, прво што ми паѓа на памет се Стоунси (пош мн. ги сакам не за друго).
Вака, од овие горенаведениве малку повеќе го имам слушано Џони Кеш. Од филмот за него ми се допаднаа неколку песни, па се заинтересирав. Cocaine Blues му е нај нај. Исто добра е и Ring of Fire и Folsome Prison Blues.

Инаку, Johnny B Goode e легендарна:vozbud::vozbud:
Goооо Johnny! Go! Go!

Секогаш ми враќа убави спомени и ми го враќа доброто расположение. Респек:smir:

Ќе ги заборавев The Troggs :zver:

Мило ми е што допаѓа темава. Некои од песниве не ги знаев а и оваа последнава група. Кога ќе имам можност ќе ги преслушам.:smir::smir::smir:
Иначе рокенролот е најдобар. Највеќе ритам, добри текстови... а и често има голема врска со џезот, блузот и соулот. :pipi::pipi:

Ги прошетав сите 34 страни од Музика и ваква тема не најдов.
Рокенролот е она од кое почнува се да се развива. И рокот и металот и панкот и све!
Сите се подстилови на рокенролот.

Алелуја! :smir:

Стариот добар рокенрол и музичарите без кои којзнае што ќе слушавме денес. Јас нормално со нешто што ми е по ќеиф :)

И песната која многумина ја сметаат за зачеток, или вовед во Хеви Металот:

Британски рокенрол...Најс:smir:
Еве нешто легендарно од тој рокернол:

Како да ти кажам... да не беше Чак Бери немаше да бидат ни Бубачките, да не беа Бубачките немаше да биде Led Zeppelin и тако даље... Башка Led Zeppelin се продукт на групите и музичарите кои свиреа рокенрол, тие самите свиреа рок/метал, така да не ти се баш адекватни примерите. Тешко дека Stairway to Heaven е класична рокенрол песна.

Енивеј, закон група се Led Zeppelin, едни од најдобрите во 70'тите, и нек си слуша кој што сака, се е тоа прашање на вкус.

Ух, рокенрол. Музика за душа:) Класика, основа на се. Го обожавам :)

Како да ти кажам... да не беше Чак Бери немаше да бидат ни Бубачките, да не беа Бубачките немаше да биде Led Zeppelin и тако даље... Башка Led Zeppelin се продукт на групите и музичарите кои свиреа рокенрол, тие самите свиреа рок/метал, така да не ти се баш адекватни примерите. Тешко дека Stairway to Heaven е класична рокенрол песна.

Енивеј, закон група се Led Zeppelin, едни од најдобрите во 70'тите, и нек си слуша кој што сака, се е тоа прашање на вкус.

Рокот и металот се гранки на рокенролот дури и регето некои го сместуваат во рокенрол, неможеш да збориш за рокенрол а да сместш само 3 музичари во него , А ако збориме за што би било ако би било никаде нема да стигнеме , а што би било ако не постоел блузот ?? Stairway to Heaven точно дека не е класична рокенрол песна ама темава не е отворена ваљда само за класичен рокенрол ако не кажете да си го избришам постот:helou:

Незнам види со тој што ја отвори, бидејќи има теми за Рок и Метал, мислам дека намерата беше оваа да биде чисто за рокенролот. Иако се согласувам дека е често тенка границата.

Ritchie Valens. Се надевам дека го знаете човеков. Умре премногу млад за да може да направи нешто повеќе, но и тоа малку што го остави е класика.

P.S By the way. Честитки за отварањето на темава :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom