Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Eeee Ќичо Слабинац, баш сеа ме убеди за Agnostic Front.....
Ај седи уживај, и продужи да си ја водиш борбата помеѓу позери vs. " не позери" ......:tapp:

Zosto nikoj ne pisuva za makedonskite rok bendovi?Gi ima mal milion, nikoj pet pari ne dava za niv, a poveketo se stvarno zakon.Archangel-forever

India напиша:
Zosto nikoj ne pisuva za makedonskite rok bendovi?Gi ima mal milion, nikoj pet pari ne dava za niv, a poveketo se stvarno zakon.Archangel-forever

Има доста пишано за македонски бендови, само ти толку читаш...:tapp:

Ја мислам, после овој голем срам, треба да престанеме да пишуеме у музика, Kico не порази сите.

kicodarker напиша:
sto slusa kico pa tolku li ste pozerki nepismeni i se uste ne utvrdivte
ako nekoj znae kakov stil svirat AGNOSTIC FRONT neka pisi
pa da ve vidam sega

Абе чоек сеа ме потсети на агностик имам 1 л.п. по визби си ги сакафме во друшвото ееее порано како стрипаџиски беше омото - цртан ,типојте зинати беа некој цигли имаше .... сигурно оштетен е албумо а ке си го побарам од утре треба да има и бреин дед, блек флаг,

дајте бе нешто вакво на МП3 а а а?

Toreador напиша:
a Reel Big Fish? Oni nesvirat toa? (I Death Cab?)
Ги глеав RBF у Дубаи пред 5-6 месеци, и не сум одушевен од нивното музицирање..впрочем тапа ми е цело тоа Ска-уатевер движење.
A Death Cab For Cutie немаат ништо заедничко со SKA, тие сеуште се мој омилен инди бенд (нормално се до последниот албум Plans, но и тука имаат 4-5 мнооогу добри ствари), симни од нив на пример President of what?, Photobooth или For What reason тука, па кажи што мислиш...http://www.epitonic.com/index.jsp?refer=http%3A%2F%2Fwww.epitonic.com%2Fartists%2Fdeathcabforcutie.html%23tracks

MSV напиша:
Mожеби сум глуп, ама до толку мутаф да сум и Seether да слушам..... Не!:wink:
Е па ја сум мутав очигледно, али не глеам што му фали на првиот албум "Disclaimer", батали ја онаа со Ејми. ама Gasoline, Fine Again, Driven Under, Fade Away се одлични ствари.

ROCK RULZ
za mene moze da se vidi od postovite od slikata a i od potpisot. Znaci edno bravo za temava i za site sto slusaat rock (i metal).

AC/DC........AND TNTTTTTT..........:P.....

кичо срц...престани да се бламираш...жити се...не ти требет зборој...ти дете зрачиш со рокерско-металска енергија...само ќути аман...

Предлог

Симнете ја обавезно Touch Me I'm Sick од Mudhoney од Рок Блог на Гижо, закон ствар:poss: ....колку пати сме се пијанчеле на тој албум (Superfuzz Bigmuff) на почетокот на 90-тите коа искочи:pishtoldz

ех, како и ја не сум бил постар тогаш :)

Нема врска, добро е што со напредок на технологијата и помладите имаат можност да го слушнат тоа што само неколку среќници у Македонија им поаѓаше за рака во тоа време....кај си можел да најдеш Mudhoney, Killdozer, Levitation, Swervedriver, Ride у тоа време, за моја среќа, го познавав легендарниот (у тоа време) професор Бубе кој што нас indie-холици не снабдеваше со "xoт" албуми од Англија. Ех поштено, беа тоа добри времиња....да знаеш само каков "shock to the system" беше коа го слушнавме за прв пат "Bleach", првиот албум на Нирвана? Ми се смени животот чоече, уздуж и попреко! И после некој ке каже што "impact" имале Курт и Нирвана....ц,ц,ц,ц..

како што викаш филинг е да го осетиш ама во тоа време, да имаше желби да се исполнуваат да ги поминам сите периоди од музиката :)

Гижо напиша:
како што викаш филинг е да го осетиш ама во тоа време, да имаше желби да се исполнуваат да ги поминам сите периоди од музиката :)

Епа ќе фанеш златна рипка Гижо... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom