Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
абе ок се ама не е баш тоа рок ми звучат повеќе ко R.E.M i U2 ама види никогаш нема да биде тоа што беше. И Аудиослејв не можат да ја прават таа музика што ја правеа Саундгарден и Рејџ Агенст д Машин

Sussaro напиша:
ама штета рокот е врста пред истребувње

Не мислам така.Се додека има луже кои слушаат рок и такви кои творат рок музика,рокот не може да умре.Сепак рокот е урбана култура со која пораснале генерации,и денес е актуелна.Може ова не се златни години за рокот,ама сепак е далеку од истребување.

Excellent напиша:
Ја како не-рокер, смеам ли да кажам дека ептен сакам да ги слушам Foo Fighters? И дека ради нив земав да ги слушам и Nirvana? И дека пак се вратив на Foo Fighters?

Заклучокот е, дека повеќе ти се свиѓаат Фу отколку Нирвана?

Sussaro напиша:
абе ок се ама не е баш тоа рок ми звучат повеќе ко R.E.M i U2 ама види никогаш нема да биде тоа што беше. И Аудиослејв не можат да ја прават таа музика што ја правеа Саундгарден и Рејџ Агенст д Машин

ne fintata band da pravi nesto kao drug band........:lud:

Sussaro напиша:

Аудиослејв никоаш не се ни обидувале да праат музика како Рејџ а никоаш нема ни да се обидат!

Vlatce koga pocna da pee, prvo sakase da go imitira Robert Plant. Koga vide deka glasovite sposobnosti ne mu se tolkavi, pocna so Bon Jovi........a da ....edno vreme sakase i Axl Rose da bide :) MORAL se zaebaa sto go isfrlija Orsa. Podobro peese od Vlatce.

Inace slusam......... Whitesnake, Deep Purple, Led Zeppelin, Iron Maiden, Stratovarius.... od vremeto Rainbow mi se dobri isto taka.
Divlje Jagode imaat dobri pesni. Osobeno so Zika sto snimaa za Americki pazar.
Od bugarive ima edni dobri se vikaat AHAT i bugarskite BITLS :) imenuvani kako Sturcite... po 65 godini imaat i uste svirat....

не бре не мислам да ја прават идентичната музика така губат на идентитет. Самиот Дејв Грол имаше намера пак да направи група заедно со Крис Новоселич по смртта на Кобејн ама и двајцата заклучиле дека тоа ќе биде сватено како еден вид на продолжување или обновување на Нирвана и така се откажа идејата. Мислата ми беше дека Аудиослејв и Фу ја немаат таа така да кажам енергетика. Многу ми се некако софт не дека не ги слушам ама ја немаат таа ударна моќ карактеристична за нивните претходни бендови.

Sussaro напиша:
не бре не мислам да ја прават идентичната музика така губат на идентитет. Самиот Дејв Грол имаше намера пак да направи група заедно со Крис Новоселич по смртта на Кобејн ама и двајцата заклучиле дека тоа ќе биде сватено како еден вид на продолжување или обновување на Нирвана и така се откажа идејата. Мислата ми беше дека Аудиослејв и Фу ја немаат таа така да кажам енергетика. Многу ми се некако софт не дека не ги слушам ама ја немаат таа ударна моќ карактеристична за нивните претходни бендови.
Супер се Фу фајтерс бре......
И тие про-фолк проектите на Новоселич се супер...
И Пробот е закон албум.....:)

U 2
Faith no more
Dire Straits
Sex Pistols
Dinosaur J R
U.K. Subs
R.E.M
Rage agains the machine
Sonic Youth
Stone temple pilots.......................
............................
.....................................

Sefte na Kajgana Forum

Pozdrav do site. Gi izlistav site odgovori shto ste gi napishale i gledam skoro site imate odlichen vkus za rock muzika. Samo edno mi padna vo ochi - iako se spomnuvaat grupi shto spagaat otvoreno vo toj stil (barem za takvi se prifateni tuka vo US), sepak ne se spomnuva takanarecheniot nu-metal. Prochitav nekoj prashuvashe za toa kade spagaat S.O.A.D (System of a Dawn) epa eve im go odgovorot. Isto taka tuka se klasificiraat i Korn, Slipknot, Marylin Manson, Nine Inch Nails, Disturbed (vo posledno vreme moja omilena grupa) i ushte mnogu mnogu mnogu drugi novi grupi (pokraj ovie postarive) shto izlegoa poslednive nekolku godini, pravat rshum niz Amerikava. Tolku kajgandjii.:)

Lion Spirit напиша:
Pozdrav do site. Gi izlistav site odgovori shto ste gi napishale i gledam skoro site imate odlichen vkus za rock muzika. Samo edno mi padna vo ochi - iako se spomnuvaat grupi shto spagaat otvoreno vo toj stil (barem za takvi se prifateni tuka vo US), sepak ne se spomnuva takanarecheniot nu-metal. Prochitav nekoj prashuvashe za toa kade spagaat S.O.A.D (System of a Dawn) epa eve im go odgovorot. Isto taka tuka se klasificiraat i Korn, Slipknot, Marylin Manson, Nine Inch Nails, Disturbed (vo posledno vreme moja omilena grupa) i ushte mnogu mnogu mnogu drugi novi grupi (pokraj ovie postarive) shto izlegoa poslednive nekolku godini, pravat rshum niz Amerikava. Tolku kajgandjii.:)
Ај, ај.......
Да се надеваме дека имаш само 13/14 години.....:icon_roll

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom