Родителите ве демнат на Facebook!

• Креатор на темата Креатор на темата Simony
  • Време на започнување Време на започнување
Доколку немаш што да криеш од родителите,а и не би требало барем додека не си полнолетен (демек кога си сите се П-А-М-Е-Т-Н-И) нема што да се плашиш од родителите. Нормално дека секој родител го интересира со кого се допишува детето на интернет особено на вакви социјални мрежи каде што најчесто се мета млади лица од страна на тешки психопати и педофили.

Јас како 18 годишник немам што да скријам од мајками којашто го користи фејсбукот,па дури и го оставам некогаш приклучен додека сум надвор. Можеби на смеа ќе и речам да не ми чита во Inbox... но не ми смета и да прочита.

И на крај краева си имам +1 лајк од мамичка :love:

:pos:

Ако ништо друго не им поминало цело детство пред компјутер како што им поминало цело детство пред компјутер на новава „тетрапак Би-милк“ генерација.

Мхм, затоа се турска серија сителаши народ, тоа што им се сервира тоа го примаат, но да не забегуваме.

Мхм, затоа се турска серија сителаши народ, тоа што им се сервира тоа го примаат, но да не забегуваме.

Они и да гледаат турски серии си го прошле своето, виделе нешто од животот.А не како ова шлајмов од децава денешни, незнаат како изгледа една џамлија.......Него ајде, тоа што велиш ти, забегавме ептен од темава.Сакаш санкционирај, сакаш несанкционирај - твој избор.

Моите родители немат поим од компјутер, а и да сакат да ме контролираат нема да можат затоа што си го избришав фб ми здосади веќе, инаку најгадна работи на фејсбук е тоа кога мајката коментрира на женското(ќерката) во смисол '' леле душо ама си слатка, ќе те изедам '' и не е само ова има уште многу работи на фејсбук кој ме нервираат:facepalm:

Глупо ми да ги блокирам моите, дај каде со вакви муабети :) нека си гледаат ама нека не се мешаат тоа е тоа. Покриво ќе ми биде бабите и дедовците ако ме гледаат на фб :))

Најјако ми беше кога еден другар ми раскажуваше како не ја додавал мајка му за пријател, и потоа открил дека мајка постојано пишувалa на Search "Име презиме facebook" за да може да ги следи неговите новости :D
Ок, денес се пријатели, и другарот ја постира "Учи ме мајко карај ме" и мајка му му кометира "Учам те сине, учам те" :D

И да гледат, и да не гледат се исто. Додуша на Фејсбук сам помирен и попримерен отколко у живо. Сепак, народ гледа... :D:D:D:D

Родителот ако не е кул тогаш воопшто нека не отвара ФБ.
Наjчесто лицата на возраст од +30 имаат некоj одбивен пристап на ФБ и многу чудни статуси, коментари што на нам младите ни изгледаат ретардирано. Семе синапово на пример е дувло на родители и постари лица со традиционален ментален склоп.
Моите на пример се кул и ниту ми лаjкуваат слики ниту ме гњават, си го користат ФБ за играње игрици (ко и младината) :D
+30???auuuuuu nemoj pa i nie sto sme 30 i nesto se osekame uste kako na 20....mozda mislese na +40

Имам „модерни“ родители. :icon_mrgr:
Освен родителите, имам „модерни“ свекрви, пријатели на родетилите и на двајцата, кругот на поблиските роднини итн. Ставам се’ што ќе ми текне, кој има проблем со мене, или се срами, не само од фб, нека ме избрише и од животот.
Многу интересен момент ми е кога некој од родителиве, моите или на партнерот, лајкнува некоја слика или статус што ни на крај памет не ми текнало дека ќе го направат тоа. :)
А со татко ми доста често знаеме да развиеме некоја долга дискусија на некој статус, слика или било што. Татко ми не само што има целосен увид, јас дури и го известувам за нешто во случај да испуштил. :)

Како и да е, врв ми беше кога видов како татко лајкува на ќерка си некои слики, каде оваа беше во некој пин ап стил, облечена во долен веш со подвезици и застаната во некоја секси поза. Ми се згади!

Мислете си вие дека фејсбукот го користат за да ве контролираат...
јас чуди се зашто комшивката ми пркака риквест за пријателство,а таа со деца големи

Моите се во втор пубертет, и фактички: јас ги демнам родителите на фејсбук, а не тие мене!

Ти попаметна работа немаш!? :)

Прашањето е ти дали имаш али ај да не одиме во таа држава сеа...

На темава: Не сакам роднини на Facebook, од една причина - што ќе ми се? Ако сакаат да ме видат - ќе ме видат. Плус не комуницирам со нив секој ден. И не сфаќам родителите што ги пазат своите деца на Facebook. Демек ги следеле нив нивните коа оделе по улици. Плус, како што тргна работава, родителиве како што гледаат турски серии и срање, губат кредибелитет...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom