Родителите се криви што жените немаат среќа во љубовта

• Креатор на темата Креатор на темата Dolphin
  • Време на започнување Време на започнување

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
“Австралиските научници ја откриле причината зошто некои жени имаат проблем во пронаоѓање на партнер или наидуваат на пречки во задржување на партнерот. Според нив за јадовите на жената криви се родителите. Според тврдењата на научниците од Австралија, некои од начините на привлекување се скриени во гените кои се наследени од родителите.

Со проучувањето на ДНК од 150 студенти откриле дека од гените зависи дали жените ќе го променат партнерот и дали ќе бидат во љубовна врска.

Научниците сметаат дека ова може да е причина зошто Џенифер Анистон е несреќна во љубовта.

Студентите покрај тестирањето на крвта морале и да пополнат формулари за нивниот љубовен живот.

Во испитувањето на ДНК се барале гените кои влијаат на имунолошкиот систем. Жените со различни гени се поатрактивни и почесто ги менуваат партнерите што резултира со тоа што немаат долги и сериозни врски.“

Ова го прочитав на Точка... Меѓутоа јас ке кажам - вистина е дека главно родителите се криви ама не генетски... Има 2 начина како да го расипеш идниот љубовен и сексуален живот на своето дете (а со тоа и целиот живот)...

1. Ставај му забрани на тоа поле (тинејџерот е способен да ги заобиколи сите забрани). И најверојатно ќе е промискуитетен/тна во понатамошниот живот, бидејќи ќе сака да прави “забранети работи“ - цел живот потсвесно ќе се осветува на својот родител.

2. Од мало да се учи детето дека сексот е нешто лошо. Никогаш таква личност нема да може целосно да ужива во сексот, љубовта и животот, и ќе биде вечно исфрустрирана личност.

Скроз друго прашање е ако детето живее во нездраво семејство, и гледа караници и глупости меѓу родителите. И тогаш нормално свеста на тоа дете цел живот ќе ги сноси последиците.

Се согласувам со горенаведеното, но не сосема. Детето може да биде дете само до одредена возраст. Доаѓа момент кога детето ќе ги надрасне своите родители и веќе нема да ги гледа тие караници или што и да е. Во тој момент, детето станува човек што е самиот одговорен за своите постапки.

И тогаш веќе нема изговор. Ако тој човек ги прави истите постапки што ги правеле неговите родители, *тој човек е одговорен за тие постапки, не неговите родители*. Ова само значи дека самиот тој човек веќе станува способен тие постапки да ги промени, ако сака.

Јасно, тоа е тешко, но е можно. Затоа на таквите луѓе им треба доста време и простор да ја излечат својата психа, за да можат да развијат стабилни врски, базирани на љубов. Тие најпрвин треба да научат што е тоа љубов воопшто, па сè останато.

Се согласувам со горенаведеното, но не сосема. Детето може да биде дете само до одредена возраст. Доаѓа момент кога детето ќе ги надрасне своите родители и веќе нема да ги гледа тие караници или што и да е. Во тој момент, детето станува човек што е самиот одговорен за своите постапки.

И тогаш веќе нема изговор. Ако тој човек ги прави истите постапки што ги правеле неговите родители, *тој човек е одговорен за тие постапки, не неговите родители*. Ова само значи дека самиот тој човек веќе станува способен тие постапки да ги промени, ако сака.

Јасно, тоа е тешко, но е можно. Затоа на таквите луѓе им треба доста време и простор да ја излечат својата психа, за да можат да развијат стабилни врски, базирани на љубов. Тие најпрвин треба да научат што е тоа љубов воопшто, па сè останато.

да само што таквите караници (особено ако се за неверство, пијанство и ред други работи), ако се работи за чувствителна личност останвуаат далбоко во потсвеста на детето и ги носи се додека е жив и секогаш во нешто ќе му пречат па и во љубовта!

“Австралиските научници ја откриле причината зошто некои жени имаат проблем во пронаоѓање на партнер или наидуваат на пречки во задржување на партнерот. Според нив за јадовите на жената криви се родителите. Според тврдењата на научниците од Австралија, некои од начините на привлекување се скриени во гените кои се наследени од родителите.

Со проучувањето на ДНК од 150 студенти откриле дека од гените зависи дали жените ќе го променат партнерот и дали ќе бидат во љубовна врска.

Научниците сметаат дека ова може да е причина зошто Џенифер Анистон е несреќна во љубовта.

Тоа би можело да биде објаснување зошто на некои едноставно не им оди во љубовта, а не претрпеле трауми како последица на неусогласени семејни односи. И пологично ни е сепак во споредба со реинкарнација и карма од претходниот живот.

Познато е дека генетиката е поврзана со темпераментот, а автоматски тоа влијае на одност кон другите луѓе и секако љубовта.
Карактерот директно зависи од воспитувањето во домот, искуствата во домот, искуства во животот и соодветно на тоа односот кон љубовта и партнерот.
Значи според мене несреќата во љубовта се должи на генетика+воспитување+лично искуство+лоша среќа

Крусер,

Баш за тоа размислував деновиве, МОЖЕ ЛИ ДА СЕ НАУЧИ ДА СЕ САКА/ ЉУБИ ... или едноставно некој знае а некој не?!

Да,можеби е точно.
Баш неодамна ми текна ова,сите мои познанајнички или пријателки,каков статус имаат нивните мајки имаат и они...чудно е.
Ако мајката се разведила еднаш,тогаш и керката е разведена.
Ако го мајката го изневерувала таткото,тогаш и ќерката го прави тоа:toe:
За ова имам многу примери.

секој сам за себе... барем у денешно време секој прави шо сака и кога сака а и чисто сумљам дека од дома уше на мали години им викаат сексот е лош.. т.е уше пред да им го кажат тоа ( ако воопшто некој го кажува ) нивните деца добро се запозанени благодарение на интернетот а богами и на праксата... :)

Ќе цитирам едно девочје пред некој ден во автобус што си збореше со другарка и:
„- Еј оној дечко ми колку е глуп. Ми вика сакаш ли да имаме секс, ама се плашам да не ти бидам прв. Па он мисли ли дека јас сум девица на 13 години?“
Родителите дали знаат за ова: Не мислам баш.
Денеска родителите имаат мало влијание врз тоа како се однесуваат децата (без разлика дали се машки или женски). Порано, беше сосема поинаку.

Незнам колку е ова вистина но понекогаш навистина помислувам на тоа дека мајките се виновници.До неодамна и раскажав на мојата мајка за една моја мака во љубовта а таа не сакаше или неможеше да ме сфати како сум можела да отидам до толку далеку и дека на срцето можело да се нареди само доколку сакаш ти.Добро бе како може да се нареди има ли финта за тоа.И дека на познатите еден развод не им е ништо,демек имале се.Какво размислување:jaj:
Многу пати родителите не не сфакаат или не сакаат како што напоменав погоре.
Неможам да ја градам мојата(сопствената)срека како што ја градела мојата мајка или некоја друга керка со својата мајка.Ако таа била разведена и јас ке се разведам.Не доага во предвид.
Познавам и некои мајки кои им ги бираат дечковците на своите "разгалени"керкички.Демек тој бил син на тој или потекнувал од богато семејство.
Знам една случка на една девојка која ми ја раскажувале.
Девојка одела со еден тип а нејзината мајка не и дозволувала и ја уценнила доколку раскинеш ке добиеш се што сакаш.И што се случило?девојчето ја послушало својата мајка но кога сфатила што сторила веке доцна беше.

Иако можеби забегав во темата но сепак сметам дека мајката не треба да се меша во љубовниот живот на своите керки.

Ќе цитирам едно девочје пред некој ден во автобус што си збореше со другарка и:
„- Еј оној дечко ми колку е глуп. Ми вика сакаш ли да имаме секс, ама се плашам да не ти бидам прв. Па он мисли ли дека јас сум девица на 13 години?“
Родителите дали знаат за ова: Не мислам баш.
Денеска родителите имаат мало влијание врз тоа како се однесуваат децата (без разлика дали се машки или женски). Порано, беше сосема поинаку.

Чудно приказнава ја имам слушнато бар десетина пати, можно е сите да сте се возеле во истиот автобус?

Чудно приказнава ја имам слушнато бар десетина пати, можно е сите да сте се возеле во истиот автобус?

Можно е:)иаку има такви малолетнички кои го зборат тоа често... иаку сакала да се направила јака со тоа а со нејзината изјава дека на 13 години не би била девица само докажува каква е:kesa::jaj:

Родителите се криви што жените немаат среќа во љубовта

Поглупаво нешто немам прочитано! Ајде сега уште ова недостасуваше оние кои ни дале живот да ги обвиниме за ваква глупост.

Вината треба да се бара во мозокот, а не во другите!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom