B. Boop
Princ: Најозбилна...
- Член од
- 19 мај 2006
- Мислења
- 1.302
- Поени од реакции
- 263
Не знам каде поточно али имаше статистика каде се споменува дека околу 12 посто од ромите не постојат. Да точно не постојат!Немаат матичен број, не се евидентирани никаде. На власта и одговара да го отежнува тој процес бидејќи тие личности немаат право на здраствени картони, социјална помош или било каква помош и образование. Тие за власта претставуваат само пари плус трошење.
Е сеа било кој ги знае овие работи сваќа дека налетал на ризница за човечки органи, бело робје и тоа во Европа! не мора превише време да троши за транспорт нивен ниту пари.
Плус ромската заедница е позната по тоа дека ги остава своите деца на улица да живеат.Исто така и ги продаваат да не се лажеме.
Никој не е будала да грабне дете кое е чувано зошто родителите веднаш ќе реагираат и со тоа можат да добијат потерница по нивниот задник .
Кажи кој е будала да краде деца од школо кога има куп на улица за кој никој бе дава пет пари ?! Сериозно треба да е ментално заостанат.
Марсовка, кој мене ми вади документи за идентификација? Државата или ја самата? Кој ми подмирува трошоци за документите?
Државата не треба да им помага, треба да ги казнува, ако јас се прашувам, пошто имаат обврска за поседување документи. Или нив да им помага, а мене да ме казнува доколку сака да ме идентификува, а јас во моментот немам лична карта или сличен идентификационен документ. По која логика?