- Член од
- 14 април 2010
- Мислења
- 4.706
- Поени од реакции
- 6.114
Исто така, една од појаките работи, а гледам не е спомната наназад, беа моментите кога на секој напад на Вардар ќе ја пуштеа нивнана т.н. „химна“ од Арнаудова која е во ритамот на „Никој како тебе друг“, и после цела сала продолжуваше со “Не го ебе Металург“!
Сами се местеа на пенали цела вечер бе, срциња се, ги обожавам какви глуперди прости се!
ПС
Убаво ги виде и ракометна Европа уствари какви „господа“ се, нешто за што јадам гомна со години и будала ме прават, ама кој не бил кај нив во шталата на дерби не знае за што зборам. На Дански судии да им рипаш во фаца, и тоа цела управа и вработени во клубот, да плукаат од позади мрежи, ама не, Чокре, Левче, Крњевац и остала сељачка покондурена багра се патриоти со сенс за македонскиот ракомет!
За ова ми е криво, што цело време на Вујо сите од порталиве му се нафрлуваа, а додека овие никој не ги чепка, а ова се најподмолните луѓе, што дури кога ќе ги видам ми дие со нож живи да ги дерам пичка им матерна.
Точнио е, имаше неколку ситуации кога клупата на Металугр реагираше лошо.Но Комити ( ви објаснив многу убаво дека немам ништо против вас, тука напротив уживам во вашето навивање, но не и во вашето правење инциденти). Сакав да кажам, заборавите преку ноќ како се однесуваа Вујо и компанија на секоја одлука?
Од него ракомет не м се гледаше, неемојте така ве молам.
Сега Самсоненко што е човек, господин и не се буни на одлуки тоа е другоНезнам кој од Металург даде гол, а веројатно беше престап, т.е прво згазна во голманскиот простор па ја фрли, и некој од играчите почнаа да бараат престап од судијата и Самсоненко тогаш виде од нив и тој почна да покажува демек прво згазнал
Иначе имаше и ситуција кога Жути се изгуби, се залета како во кафана нај СЕЉАЧКИ накај судијата демек да го тепа, и рипнаа одма сите играчи на Металург против него, па дури и тренерите да се контролира, Жути тогаш заслужви црвен картон.
Абе ние доборно знамее и памти за Вујо, ама барем он не се криеше он си беше тој и тој и сите го знаеа, а додека овие педерчињата до лани цело време плачеа как остручниот штаб на Вардар биле некоултурни едн одруго, додека они подмолно ги правеа и се уште ги прават тие работи. Е тука се нериврам, иначе немам ништо против тоа не м исмета тоа нека плачат колку сакаат, ама немој да бидете пичиња барем признајте какви сте, кој сте и што сте.
Е затоа и ги мразам како клуб и доколку утре би се распаднале ич кур нема да ми чуе, додека Пелстер би дошол во таква ситуаација, јас како ривал ќе се придоврзам на било која акција за да се спаси.
Исто јадаеа гоман каква вила публиакта во Кале демек не била европска и што ти ја знам, а еве ги сељаците две утакмици п оред на домашен терне во Лига шампиони они фрлаат со различни предемти кон протвиничките играчи.
И во тоа им одржуваме лекција, луѓето кој сеп равеа французи испаднаа дека се најгнасни, а нас што не оцрнуваа се им др=име лекции по однесување за време на утакмици и навивање.