РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Јас не реков дека Комити се од вчера реков дека дел од нив од вчера станаа Комити, знам дека си има момци што се до коска и почит за нив и многу јасно е дека секогаш ќе има и имало не само кај Комити такви што се дигаат на дерби, а кога е тенко ги нема...него и темава малце ни забега во други води сепак си стојам на ставот дека Комити не треба со толкава омраза да гледаат кон Металург и било кој друг клуб туку да се среќни што имаат некој што може да парира и да дава мотив повеќе за да го надминат...

Јас не реков дека Комити се од вчера реков дека дел од нив од вчера станаа Комити, знам дека си има момци што се до коска и почит за нив и многу јасно е дека секогаш ќе има и имало не само кај Комити такви што се дигаат на дерби, а кога е тенко ги нема...него и темава малце ни забега во други води сепак си стојам на ставот дека Комити не треба со толкава омраза да гледаат кон Металург и било кој друг клуб туку да се среќни што имаат некој што може да парира и да дава мотив повеќе за да го надминат...
епа тоа е разликата од обични фанови и хардкор фанови... клубскиот спорт не треба да се меша со репрезентативниот...кога ќе игра македонија ќе навиваме за Македонија...али кога играат Вардар и Металург не игра Македонија туку ВАРДАР и МЕТАЛУРГ......

Кај нас голем дел од спортот не се гледа како спорт. Сфатете си како сакате.

Кога ги читам претходните коментари...
http://www.youtube.com/watch?v=CKuRtYgy7Lw

Што треба повеќе да му се објаснува. Да му се нацрта ли? еве и видео и пак не научил.

И ја не сфаќам зашто да се правдаме тука пред некои вчера пронајдени фанови на Металург или што ќе кажел ојле-дојле од Карбинци. На таткото зубите во чаша и на детето тегнење за бекембарда шут во гз и надвор од трибина. Се научиле тука да се иживуваатсо туѓи шалови кај Комити на трибина.

Преку таквото веќе. Само јадат бурек по интернетов хулигани, дифтари, наркомани, пијаници и после сакаат со пардон во сала. Све си има граница. Вакво однесување ќе доведе античките ваквото дерби од дома само да си гледаат.

И ја не сфаќам зашто да се правдаме тука пред некои вчера пронајдени фанови на Металург или што ќе кажел ојле-дојле од Карбинци. На таткото зубите во чаша и на детето тегнење за бекембарда шут во гз и надвор од трибина. Се научиле тука да се иживуваатсо туѓи шалови кај Комити на трибина.

Преку таквото веќе. Само јадат бурек по интернетов хулигани, дифтари, наркомани, пијаници и после сакаат со пардон во сала. Све си има граница. Вакво однесување ќе доведе античките ваквото дерби од дома само да си гледаат.

Kлошари,џаболебари...Правата ваша сила и муда треба да ја покажете на стадион у Тетово кај Шкендија или Лирија,не на татковци со деца и баби пензионери.

Kлошари,џаболебари...Правата ваша сила и муда треба да ја покажете на стадион у Тетово кај Шкендија или Лирија,не на татковци со деца и баби пензионери.

Ако некој пробува такво нешо во оваа посрана држава тоа се Комити....

Се покажува таму кај што треба на доволно места и во Тетово на натпревари. А со коментари од типот клошари и џаболебари ќе си го гледате дербиво само од пред малите екрани, оти можда нема да се чисти само вториот блок следниот пат ;) тоа што збориш брани си го во сала или втората опција е како стално плачење по ФВ и форуми :)

Многу меко Комити се однесуваат и покрај сите навреди од металург и нивните фанови. Да те видам излези со шал од Вардар на трибина кај Кумани. Али тоа за вас е сосема во ред што тој ќе јаде ќотек оти си го барал.

Да бе клоашри сме, џаболебари сме, хулигани сме, ама за Вардар и за Комити збори цела ракометна Европа. Барем сме успеале нешто да постигнеме. Додека нашите не правата од гомно подле на нас ни се клања цела Европа за атмосверата во сала.
За Тетово, да не збориме колку пати сме биле, тоа само против Шкендија што не се иде многу добро знаеш зашто, ама колку да пишеш нешто за да испровицраш го корситиш тој момент.

Да бе клоашри сме, џаболебари сме, хулигани сме, ама за Вардар и за Комити збори цела ракометна Европа. Барем сме успеале нешто да постигнеме. Додека нашите не правата од гомно подле на нас ни се клања цела Европа за атмосверата во сала.
За Тетово, да не збориме колку пати сме биле, тоа само против Шкендија што не се иде многу добро знаеш зашто, ама колку да пишеш нешто за да испровицраш го корситиш тој момент.

Koј рече нешто против навивањето бе,кој го негира ја го негирав ли негде? Навивањето си е ок работа,не ви е ок тоа што на секој втор натпревар правите инциденти.Не сите дел од вас.
Нема искачање на крај тука ставам точка на глупиов разговор со ''комити-кајгана''.

GIL_4798_resize.jpg

GIL_4808_resize.jpg

Гарант е од првата екипа на Пирати,штом го има на секоја втора слика..:D
GIL_5116_resize.jpg

:pos:
Искрено овај фотографот од Металург треба да закочи малку...
Не смее да се објавуваат слики(каде шо јасно се гледаат фаци) на навивачка трибина бе алооо?
Или фенси е да се објавуваат слики,да има по некој лајк..
Ех колку сме назад...:facepalm:
На сите ни сметаат ваквите слики, ама законот вика дека смеат секакви слики да се објавуваат од јавни настани. Утакмициве се јавен настан така што за жал имаат право да ги објават колку и да не ни одговара.

GIL_4974_resize.jpg

Највероајтно во зеленито дуксер тоа е жената а овој во пума тренерката е дететот мало 5 годишно.
GIL_4978_resize.jpg

Во блоков не гледам ни една жена со мало дете, или пак ќорав сум што е работа??

А и чудно викаат биле напднати детето и жената пошо се израдувале на гол на МЕтлаург,а да потсетам моментот коа се деси инцедентот Метлаург веќе немаше 2-3 мин гол дадено, и плус они побараа тајмаут, што значи после гол на Вардар се дешава инцедентот хмм и тука не ми е јасно.
Значи 5-годишното дете се израдувалко на гол на Вардар и било исптеано од Комити???

И до крај едн опрашање до патриотите зашто од толку навивачи вотој блок пдо нас, само тие двајца беа напданти??
Едит: И ова ќе го заборавев гледам предходно не ми одоговри никој, Зашто тие што беа напданти двајца беа упасени од полицијата??
A da pogodam ti voopsto ne ja ni vide situacijata tuku od ovie dve sliki nosis sud sto i kako se desilo....sedi dete ne se forsiraj i ne ispravaj nesto sto ne moze da se ispravi...imate maloumni deca vo grupata i toa e fakt..

Sproti niv sedev i mnogu,mnogu pred da se desi ova imase provokacii od dvajca na slikava od komiti da ne gi pokazuvam sega..Deckovo vo zeleniov duks dole sedese pod niv i ovie bukvalno koga ke dadea gol Vardar go vlecea i tegneaa,znaci moze celi 10 minuti...Deckovo vajda sam bese i celo vreme kutese....I najposle vajda nekoj od obezbeduvanjeto ili nekoj gledac im rece na ovie maloumnicive da prekinat i tie zdivea togas i pocnaa da go tepaat i nego i toj sto im prijde...Ne znam koj i kako bese uapsen ama deckovo vo zeleniov duks posle sedese skros dole i po desno pokraj obezbeduvanjeto....Toa e toa...i raka na srce tie sto bea gore na sipkata postarite od komiti sugeriraa celo vreme da prekinat ovie kretenive dole da maltretiraat obicen narod...

A da pogodam ti voopsto ne ja ni vide situacijata tuku od ovie dve sliki nosis sud sto i kako se desilo....sedi dete ne se forsiraj i ne ispravaj nesto sto ne moze da se ispravi...imate maloumni deca vo grupata i toa e fakt..

Sproti niv sedev i mnogu,mnogu pred da se desi ova imase provokacii od dvajca na slikava od komiti da ne gi pokazuvam sega..Deckovo vo zeleniov duks dole sedese pod niv i ovie bukvalno koga ke dadea gol Vardar go vlecea i tegneaa,znaci moze celi 10 minuti...Deckovo vajda sam bese i celo vreme kutese....I najposle vajda nekoj od obezbeduvanjeto ili nekoj gledac im rece na ovie maloumnicive da prekinat i tie zdivea togas i pocnaa da go tepaat i nego i toj sto im prijde...Ne znam koj i kako bese uapsen ama deckovo vo zeleniov duks posle sedese skros dole i po desno pokraj obezbeduvanjeto....Toa e toa...i raka na srce tie sto bea gore na sipkata postarite od komiti sugeriraa celo vreme da prekinat ovie kretenive dole da maltretiraat obicen narod...

Добра ти е приказнава. (y)
Прво беа жени и деца, па едно 5годишно дете, сеа дечкото во зелениот дукс го провоцирале нашите, зашто ваљда не им се свиѓала бојата на дуксот а??
Абе едно нешто ме копка, да не си ти тој тепаниот во зелениот дукс??
И како баш од 200 луѓе тука у групава, баш тие двајца ги напднаа. А пази луѓе има со Метлаург дресови и шалови никој ништо не им прави, се запанле по овие двајца што немаат никакво обележје од Металург?

Очигледно немате веќе што да кажете на темата, си кажавте се што требаше и не требаше, темата повторно ќе е отворена ден пред вториот нивен дуел, кој е закажан за 24.11.
Трпение.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom