РФМ со понуда до Лино Червар

Статус
Затворена за нови мислења.
Искрено иако знам дека е тешко,уште се надевам,дека конечно ќе го видим најдобриот тренер на балканот,на чело на нашата репрезентација.Доколку не дојде Червар,би можело да се проба со Савевски.Ауторитет несомнено има,знаење исто така,е сеа човекот си има некој свој бубачи понекоаш,али сепак,дека има ракометно знаење тука нема збор.Доколку не беше пензиониран,би можело да му се даде,уште една шанса на стефановски,ама ете за жал тој отпаѓа.Не знам едноставно нема некој квалитетен избор.Све си мислим дека на крај ќе ни го тупнат Магдинчев,секако од шундо полош не може да биде,али не знам,не ми е он тип на селектор каков што ни е потребен.Гледам негува старомоден ракомет,бес брз центар,а гледамо дека ретко кој игра таков стил на ракомет.И што е најлошо,исто ќе биде ко шундо,ауторитет нула,ќе биде само уште еден у низата,Темеловски,Шундовски,и сеа ко за крај изгледа ни го чуваат магдинчев:(.

Продужете у темата кој по Шундовски, вака ко да известувате од воена зона некоја па тема на секоја случка

Лино Червар, првиот кандидат за нов македонски селектор на ракометната репрезентација изјави дека е речиси невозможно тој да ја преземе нашата национална селекција.

„Не верувам. Тоа е речиси невозможно. Во Скопје дојдов да бидам тренер на Металург. За тоа и сум платен“, изјави за хрватските медиуми стратегот на „металурзите“, а пренесе „Утрински весник“.

Одговор од Червар за понудата чека претседателот на РМФ Михајло Михајловски, кој минатата недела контактираше со првиот стратег на Металург. Според најавите, Михајловски очекува офоцијален одговор до 7 февруари за кога е закажан Управен одбор.

„Во моментов размислувам како да ги извлечам од депресија играчите што играа за репрезентацијата на Македонија. И голманот Станиќ има проблем со грбот, а нам ни претстои дуел против Горење во Велење каде што словенечката публика ќе биде под импресии од Светското првенство во Шпанија и освоеното четврто место“, вели Червар.

Превземено од: MKD.mk

Се знаеше дека нема да изиграва марионета тука, баш ми е мило што ова го кажа јавно, браво.

Да бе дека толку ни се квалитетите и ќе изигравал марионета.Курле му е крив што Киро се курчеше и не даваше голови од пенали.Јас очекував на грб да не носи Чире со брат му Филипчо, наместо тоа Чире одвај малце натпросечно играше за разлика од другите,а брат му Фивип ко на екскурзија да беше.
Ве молам дај малце бидете реални, со нашиве квалитети најмногу би догурал до 5то место и тоа со божја сила некако.

Да бе дека толку ни се квалитетите и ќе изигравал марионета.Курле му е крив што Киро се курчеше и не даваше голови од пенали.Јас очекував на грб да не носи Чире со брат му Филипчо, наместо тоа Чире одвај малце натпросечно играше за разлика од другите,а брат му Фивип ко на екскурзија да беше.
Ве молам дај малце бидете реални, со нашиве квалитети најмногу би догурал до 5то место и тоа со божја сила некако.

Ако му се даде 100% раководство со тимот, да мењава играчи, да прави тактики без никој да му сугерира би можеле многу јака репрезентација да имаме.

Ако му се даде 100% раководство со тимот, да мењава играчи, да прави тактики без никој да му сугерира би можеле многу јака репрезентација да имаме.

Шо знам премногу сум скептичен.
Не сум доволно упатен во ракометов, но тоа што го видов... Германија,Франција,Хрватска,Данска и Шпанија... :eek:
За разлика од нашите... (n)
Така да не очекувам да направат некое изненадување како кошаркарите за да урламе по улици и пред телевизори да се бодриме.

па нормално ..ваква како што е состојбата и со играчи и со јавност знае дека не можи да направи успехи не е будала да се брука...јас тврдам дека со Червар ќе бидиме исто како со Шундо освен шо ќе има кој да речи на тајм аут нешто различно од да дадеме гол..иста концепција преферира со по 3-4 замени од одбрана во напад шо автоматски за модерен ракомет е погубно
јас би брифатил и да не играме на следно европско ако некој ми гарантира пормена на концецијата на играта..
вака ако некако успееме да се пласираме ќе бидеме напамет научена книга како што доживеавме дебакл на светсково

Да се вмешам у муабет,Филип не потрфрли со играта на ова првенство.Ниту беше на екскурзија,нормално ако збориш за првенството во Шпанија.

Чоколино види го ти беееее.....ашколсун....нека им оди контра малце за да му понудат поголеми суми....стар волк е не е заебанција.

Па јасно,нема да ги чисти гомнениците на Михајло,тоа играчите нејќат очи да му видат повеќе а не па Лино да се замара со таков ЛАЖОВ.
Не за џабе и Шундо ПРЕКУ МЕЈЛ му даде отказ. Кој ќе трпи таков неодговорен човек ?
Нека си ужива и нека си продолжи да си кине со Металург,во репрезентацијата треба промените да почнат од друго место не од тренерското.

Не вервам дека му е за пари на Лино то шо се мисли за репрезентацијата. Тешко е да си селектор на репрезентација и клуб од истата држава кај шо си селектор. Да беше како Шундо, сигурен сум дека одма ќе прифатеше, ама вака тешко е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom