Резолуцијата 817 и Времената спогодба

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
eve se obiduvam da zakacam nekoj dokument koj i sam ne znam sto sodrzi, se nadevam prijatelov ne mi go inficirase kompljukterov :P

http://rapidshare.com/files/97957334/03-08-2008.pdf.html

slikav del od tekstov, eve link za download na skrin shot...

http://rapidshare.com/files/97960741/vci1.jpg.html

inace se raboti za statija vo nekoj vesnik, deka navodno grcite se nazhalile za nas, pa ne sakale da ne deljat so sin Milosh Sheva (Miloshevic)

fala im mnogu... makar sho preku glava mi e od "dobronamerni sosedi koi mozele da ne delat ama ne go napravile toa" ...

Па ако добиеме реална оштета од Грција јас мислам дека немаме потреба од Евроинтеграции,а за добрососедство има и друга работа која вели "чисти сметки-долга љубов".Да им стегнеме ние тужба во секој случај,би било подобра опција,одколку долгогодишна агонија како оваа нашава.
Се согласувам со тебе,но ако им стегнеме тужба знаеш дека ќе биде наместо онаа народната кадија те тужи кадија те суди, кај нас ќе биди кадија го тужиш кадија те суди...Нивни се судовите.Каде ќе ја тужиме Грција кога секаде има огромно влијание како Евреите...

Па Македонија ја делеле многумина ама на крај сами се поделиле,затоа што во крајна опција Македонија сепак останува неподелива.Оној кој негира Библијски факти се негира самиот себеси и го валка името Божјо и Божјата реч која не смее да се негира:
-Дојди во Македонија,ни требаш!(ни во Грција,ни во Бугарија туку едноставно во Македонија).
Може ли некој да го преправи и да го негира ова?

@bube:

ne znam dali mislis na komentarot za virus ili komentarot za statijava :) ni ednoto ni drugoto ne bea zlonamerni :) majtap, malku da se nasmeeme :)

fala ti za trudot, eve i jas se potrudiv da ispadni nesto od ova...

sovetuvam da se download slikite, posto ne se citaat ubavo, kolku sto primetuvam koga ke se otvorat...

Па Македонија ја делеле многумина ама на крај сами се поделиле,затоа што во крајна опција Македонија сепак останува неподелива.Оној кој негира Библијски факти се негира самиот себеси и го валка името Божјо и Божјата реч која не смее да се негира:
-Дојди во Македонија,ни требаш!(ни во Грција,ни во Бугарија туку едноставно во Македонија).
Може ли некој да го преправи и да го негира ова?
Може Историјата ште си каже думата .
С'рбите са пуснали такава отрова че ме е гнус да си помислја .
Иначе ни канјат на христијански с'јуз за Косово.
Ние сме татари ама се уважаваме .
С'РБИТЕ НЕ ГИ ЗНАМ КАКВИ СА , АМА С ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ ДАЛЕЧ НјаМА ДА СТИГНАТ .

Може Историјата ште си каже думата .
С'рбите са пуснали такава отрова че ме е гнус да си помислја .
Иначе ни канјат на христијански с'јуз за Косово.
Ние сме татари ама се уважаваме .
С'РБИТЕ НЕ ГИ ЗНАМ КАКВИ СА , АМА С ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ ДАЛЕЧ НјаМА ДА СТИГНАТ .

Абе остај Србите,па Србите,до колена ми ги отековте мадињава.
Кажи дали во Библијата стои дека некој Бугарин му се јавил на Св.Павле молеќи го да дојде во Бугарија?Ако не е така,немој да ја преправаш Библијата оти ќе те снајде казната божја.

Го заболе него за Библијата кога е татар и потајно му се моли на Алах. Он не смее да го чепка Куранот, за библијата колај работа.

TAKA E NEKA PASAT OVCI NECESNITE SEKOJ KE SI DOBIE EGOISTICKI GUBRINJA SAMO DA NE TE BIDEEE OD NIVNIOT PRIMITIZAM PA TOA LI E DEMOKRATIJA .neka kaze coolm kade se 170000 makedonci deklarirani na popisot vo bugarija TOLKU LI E VASATA DEMOKRATIJA DA NE SE NA MARS SLUCAJNO VAKA PUSTETE DA OFORNAT PARTIJA I KE VIDITE DEKA KE IMA MAXIMUM 200000 GLASA PA TOGAS DA VIDIME A SRBITE OSTAJ GI TUKA SE SKRSI I PRINCIP NA NEMENLIVOST NA GRANICI ZATOA GRCITE PEKAAT NASEKADE KAKO OROSPIJA :salut:

Сигурно се прашувате како ќе изгледа решението на проблемот што го земаа американците во своите раце па тој повод ќе пошпекулирам малку.
По светското правило што владее на пазарите уште од Месопотамија па наваму, договор се постигнува точно на средина од двата краја на почетните позиции. Оваа можеби нема да му се допаѓа некому, владата во Грција би можела да падне и да ги загуби предвремените избори, а македонската влада ќе се соочи со протести и „квинслинзи„ на политичката сцена кои ќе притискаат за решение а истото подоцна жестоко ќе го критикуваат. Исто како и во 2001 кога опозицијата врескаше жестоко да се одговори за да кога ја зема одбраната во свои реце истата да ја саботира.....

Грчка позиција: Едно сложено име со геогравска придавка(северна,горна,) за сите употреби.

Македонска позиција:Едно сложено име за билатерална употреба со Грција, а за се останато уставното име.

Решението е на средина од овие позиции......
Мое лично мислење е дека тоа ќе биде тројната формула, која е многу блиска со сегашнава реалност, која очигледно не и пречи на Грција а Македонија е немоќна да ја смени.

Тоа што е денес де факто ќе се стави на документ и ќе стане де јуре.

1. За билатерални односи со светот уставното име.
2. За Грција име по желба, најверојатно Северна или исто ФИРОМ.
3. За меѓународни организации трето име, Демократска, Европска или слично.
4. Македонија мора да се обврзе пред светот дека нема никакви територијални претензии кон Грција и дека сите отворени прашања помеѓу двете земји се дефинитивно затворени.

оф топик: Ако владата не го внесе и македонското прашање во преговорите, и ако не ги извади од фиока докуметите со кои се докажува грчкиот иредентизам ќе биде поразена.......

За потсетување: Букурешкиот договор делумно е поништен со самостојноста на Косово! И те како Косово е дел од Букурешкиот договор како екс турска територија поделена меѓу победниците.

Психолошките операции го покажуваат резултатот. Полека, но сигурно се наближуваме кон наредната фаза. Она што некогаш на повеќето им било незамисливо, сега веќе се дискутира како реална можност.

“Да се потчини непријателот без борба е врховна умешност“
Сун Цу

Психолошките операции го покажуваат резултатот. Полека, но сигурно се наближуваме кон наредната фаза. Она што некогаш на повеќето им било незамисливо, сега веќе се дискутира како реална можност.

Врвни психолози и експерти за маркетинг и психологија на народи работат за разрешување на случајот (само не во наша полза).

Се слагам потполно со тоа што го напиша.

Gorno Makedonec !!!!???? kako samo gordo zvuci, baska e i epten posuperiorno od onie dolno makedoncite grckozborecki :)
a be ajde ne zaebavajte....MIVKA NAROD BIRA MIVKA VLADA zatoa nemojte mnogu da se tesite..... :)

Zamisli nie Gorni ,a Grcite dolni, znaci nie nad niv....Ubava poza!!!:)))Ionaka pokazuvaat toa sto se..

А да не бидеме ни горни ни северни ни вакви ни такви,едноставно да си останеме Македонци кој не се членови ни на НАТО ни на ЕУ како досега па што ни фали,освен малку слобода на движење надвор од ова ГЕТО?
Значи зборот ми беше,стануваат нашиве глаучи утрово и викаат:
-или под уставно име или никако не не примајте таму во тоа "срањето" под име НАТО.Доволно е да ни дадете слобода да се нарекуваме како што сакаме и да си се движиме слободно по континентов,па ќе си го најдеме чарето сами!

He.he...mislis ke ne ostaat raat?????...nemaat namera....ODAMNA..
I nema da zaprat dodeka ne ne sotrat , ako nie pred toa ne gi sotreme...ili PREPLASIME...pa da zaklucat deka e podobro da mocame od satorot kon nadvor , namesto od nadvor VO SATOROT :)
.....ama koga ke go vidam toa Milosovski ..pa toj ne znae ni da moca....a kamo li da sklopi PREPLASUVACKI koncept...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom