Резолуцијата 817 и Времената спогодба

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Nemame shansi da se dokazuvame so Grcija vo bilo koj sud. Mudri se tie. Kje kazat deka nie prvi ja prekrshivme spogodbata so imenuvanje na Aerodromot. Zoshto vo dogovort stoi deka vtorata strana nema da upotrebuva istoriski delovi od prvata strana

A nie vo toj moment treba da pokazeme so ogromen broj dokazi deka aleksandar nikogash i ne bil grk. A toa kje bide preteshko.

Posle toa treba da se povede postapka deka 817 e nevazechka i da podnesme aplikacija da vlezeme pod ustavnoto ime. E toa se mashki potezi.

nema veza ...ne morame nisto da dokazuvame.....no od druga strana vo poslednite dve decenii "samostojna Makedonija" na nejzinoto kormilo se izredija tolku GOLEMI GLUPANDERI sto e cudo nevideno.............
...bidejki prirodata ne e tolku glupava da na edno mesto koncentrira tolku mnogu budaletinki.... se prasuvame vo sto e rabotata.......
.....se mi se cini deka na delo e starata dobra metoda na Edison: vooci MOZNOST,pretvori ja vo BITNA POTREBA, proizvedi RESENIE....prodavaj go SKAPO....i PRAVI PARI :)
......ako gi sledime PARITE...ke dojdeme na izvorot na SITE NASI ZAEBANCII.....

vremenata spogodba ne vazi...pa neli Grcija ne smee da stavi veto na imeto FYROM? zatoa i NIMIC rece treba nova spogodba(demantot, ako voopsto taka moze da se narekuva bese cisto diplomatski)

Времената спогодба важи....
Тоа покрај огромната подршка од UNCLE SAM е најголемиот адут на нашиве политичари во моментов...
Ако не важеше...веќе ќе се местевме за кршење на кичмата......

Vo fiokite na MO ima brojni dokumentirani narusuvanja na Makedonskiot vozdusen prostor vo 92-93 godina. Zosto ovie ne se iskoristat za da mu se pokaze na svetot ko se odnesuval iredentisticki, agresorski i sakal da vleze vo vojna so Makedonija.
Samiot fakt sto Makedonija ne otvorila ogan na toj agresorski cin, dokazuva deka Makedonija nikogas ne ja smetala grcija za neprijatel i gi izbegnuvala otvorenite provokacii i pokraj ponudenata pomos od Turcija da ja odbrani svojata suverenost.
Ovoj cin e voedno i unikat vo svetot, vo koj e zadolzitelno letaloto na tugja drzava koe go narusuva suverenitetot da bide soboreno.
Slovenija vo prvite denovi od nezavisnosta sobori letalo koe do pred nekoj den go smetala za svoe.

Vo fiokite na MO ima brojni dokumentirani narusuvanja na Makedonskiot vozdusen prostor vo 92-93 godina. Zosto ovie ne se iskoristat za da mu se pokaze na svetot ko se odnesuval iredentisticki, agresorski i sakal da vleze vo vojna so Makedonija.
Samiot fakt sto Makedonija ne otvorila ogan na toj agresorski cin, dokazuva deka Makedonija nikogas ne ja smetala grcija za neprijatel i gi izbegnuvala otvorenite provokacii i pokraj ponudenata pomos od Turcija da ja odbrani svojata suverenost.
Ovoj cin e voedno i unikat vo svetot, vo koj e zadolzitelno letaloto na tugja drzava koe go narusuva suverenitetot da bide soboreno.
Slovenija vo prvite denovi od nezavisnosta sobori letalo koe do pred nekoj den go smetala za svoe.

Odlichen komentar. Grcija shuruvashe so Miloshevic na vremeto da ja podelat Makedonija, se dodeka ne im svikaat Turcija i SAD, pa si ja svitkaa opashkata.

Samo da dodadam, voveduvanje embargo/blokada, kako shto napravi Grcija sprema nas, e chin na vojna.

Само Турците ни се пријалтели. Секоја чест за нив.

Ama kako gledam vo desniot dolen agol na monitorot Freitag 01 Marz 2008??????? Da ne sme vo nekoi paralelni svetovi ??? :)

Додека македонските археолози истражуваат што се наоѓа под површината на земјата, грчки новинари денеска се интересираа зошто пред зградата на Владата биле поставени статуи. Барале да им одговори Паско Кузман.
- Тоа е апсурдна ситуација, на која дефинитивно треба апсурдно да се одговори. Никој не може да ни се меша што ќе ставиме ние во сопствениот двор, плуг или тава. Статуите потекнуваат од Римскиот период и досега Италија воопшто не реагирала.

Nemozev da ne se iznasmeam na debilnive Grci ..a bree Pasko Pasko.....

Odlichen komentar. Grcija shuruvashe so Miloshevic na vremeto da ja podelat Makedonija, se dodeka ne im svikaat Turcija i SAD, pa si ja svitkaa opashkata.

Samo da dodadam, voveduvanje embargo/blokada, kako shto napravi Grcija sprema nas, e chin na vojna.

Eeeee, bas me potseti ja razgovorite Micotakis-Milosevic za podelba na Makedonija,mi se cini deka imam kopija od izjavata za F.Time na togasnoit niven predsedatel koj go sprecil Micotakis da ja napadne Makedonija.
Treba da prebaram utre po arhivite, pa moze da ja uploadiram ako sakate.

Grcija NEMA da stavi veto...najverojatno ke se pomine so POKANA koja verojatno posle ke se RASTEGNE na dolgo i na siroko...
.......toa e nasiot problem...SE KE BIDE KO I LANE... :) t.e. ke ne gnajvat uste mnogu dolgo..., a toa e i celta...nikoj nema zelba za zatvaranje na ovoj veke bizaren slucaj.... t.e. ima samo edno zatvaranje, a toa e NAS DA NE NEMA..
....ne ocekuvajte PRAVDA , nitu LOGIKA NA ARGUMENTITE.....toa ne vazi..., eve gledam i edna spirtosana shipatares na TV dzvaka za nekakvi prava i dogovori....vo NIEDNO vreme, mnogu kriticno za nas........bukvalno jade ferkalii...
....znaci treba da se RADIKALIZIRAME.....
......da bevme germanci ( i toa onie od 20 godini na minatiot vek) i taka i taka.... moze i ke ni uspeese , no vakvi krotki ovci kakvi sme izmelezeni po dolgogodisno NEGATIVNO vkrstuvanje....nema nisto od toa....ke vi se ligavat site naokolu...i ke morate da gi trpite....

Е тоа ти е Конкретен. Кога народот не е способен за револуција ќе го газат. Така било и така ќе си остане. Изгледа славните времиња се одамна поминати.

Grcija NEMA da stavi veto...najverojatno ke se pomine so POKANA koja verojatno posle ke se RASTEGNE na dolgo i na siroko...
.......toa e nasiot problem...SE KE BIDE KO I LANE... :) t.e. ke ne gnajvat uste mnogu dolgo..., a toa e i celta...nikoj nema zelba za zatvaranje na ovoj veke bizaren slucaj.... t.e. ima samo edno zatvaranje, a toa e NAS DA NE NEMA..
....ne ocekuvajte PRAVDA , nitu LOGIKA NA ARGUMENTITE.....toa ne vazi..., eve gledam i edna spirtosana shipatares na TV dzvaka za nekakvi prava i dogovori....vo NIEDNO vreme, mnogu kriticno za nas........bukvalno jade ferkalii...
....znaci treba da se RADIKALIZIRAME.....
......da bevme germanci ( i toa onie od 20 godini na minatiot vek) i taka i taka.... moze i ke ni uspeese , no vakvi krotki ovci kakvi sme izmelezeni po dolgogodisno NEGATIVNO vkrstuvanje....nema nisto od toa....ke vi se ligavat site naokolu...i ke morate da gi trpite....

па нели ми вети радикална опрема или заборави ... ете кафански муабет , абе еј кога ќе ветиш нешто НАПРАИ !

Јас мислам дека можеме да излеземе од анонимност доколку нашата власт јавно се изјасни дека ја отфрла условната покана од НАТО и при тоа да наведе дека Македонија не сака да влегува во никакви сојузи каде народот нема да биде рамноправен со другите народи чии држави членуваат во таквите алијанси.
Се разбира доколку НАТО навистина се трансформира како демократски пакт Македонија би прифатила членство,во спротивно нема што да бара на такво место,поготово што пактот наликува на оној со ѓаволот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom