Религиска промоција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување

Слабите на срце нека го прескокнат првото од последните 3.

Посебно „љубам„ кона незнабошци зборуваат за Богочовекот. Ама ајде, треба и тоа да го има, чисто да се разликуваме едни од други...

--- надополнето ---

Мислам дека е многу глупаво својот инает да сe истура на овој начин.
Многу добро знаеш дека не е вехабитска пропаганда.
Го имаш и на CNN

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Видеава се школски пример за „наворешна вера„, каде побитна е Вселената и нејзините тела, а не духовно-душевната состојба од верникот. Ето, има и такви...

Посебно „љубам„ кона незнабошци зборуваат за Богочовекот. Ама ајде, треба и тоа да го има, чисто да се разликуваме едни од други...

--- надополнето ---

Видеава се школски пример за „наворешна вера„, каде побитна е Вселената и нејзините тела, а не духовно-душевната состојба од верникот. Ето, има и такви...

??????

„Надворешна вера„-состојба во која човековиот ум е опседнат од самобендисаноста и гледа на сам себе како на идеалитет, а стрелката од интересите му е насочена од него кон неговата околина.

„Внатрешна вера„-состојба на човековиот дух, каде разумот ја согледува својата оптадата природа, ги согледува своите недела и гревови и бара лек за истите, живеејќи во покајание, а стрелката од интересот е насочена кон својата внатрешна, духовно-душевна состојба.

Не знам дали да се смеам или да плачам.
Стигнале до Марс а?
Кутрите муслимани, од што сакаат да ја прикажат својата религија како најдобра се срамат самите себеси со вакви видеа.

Па Неил Армстронг најдобро знае зошто е Муслиман и неговата фамилија исто :):):)

ај да пишам ај да не пишам ...
ама де кажи каде тоа Нил Армстронг се декларирал како муслиман ?

Па Неил Армстронг најдобро знае зошто е Муслиман и неговата фамилија исто :):):)

Eraser напиша:
Марс ? Се збори за Ќабето бе чоек, оф грефче. Па ти си бил
ек копук бе
:pos2:

Мод. Едит:
Црвен картон за навредава !
Патем нели е Рамазан ? смееш да навредуваш?

Не смеам, нема да се повтори

Е па и јас на него мислев.
Зборот ми беше мене, ова видеава како Муслимани влегуваат во Христијанство, мене ми се чешит.
Ние убедливо водиме во кенвертити. Единствен Голем човек кој го напушти Исламот е тој што го спомна.
Додека од Христијаните ги има многу.
Ајде поздрав

Најмногу луѓе преминуваат во Христијанство:
growth_dough_conversion.png

growth_bars_conversion.png

Водите само во вашите умови...

Нил армстронг и Витни Хјустон ви се лага ... чиста пропаганда без основа .. незнам зошто се служите со такви работи .. повеќе ви штети од што ви помага .. не планирам да ги проверувам сите шо ги наведувате по нетов ама како шо речи и ти Eraser .. не треба да се верува на се по нетов ... :toe:

Да, Христијанството е прва религија но не за долго и како што ти рекоа провери што користиш
http://edition.cnn.com/WORLD/9704/14/egypt.islam/

CNN interactive....yea, right.

Исламот е во пораст.... но не заради конвертирањата, туку заради големиот наталитет во муслиманските земји особено Кашмир и Нигерија.
Еве ја реалноста:
ReligionBirthsConversionsNew adherents per yearGrowth rateChristianity22,708,7992,501,39625,210,1951.36%Islam21,723,118865,55822,588,6762.13%Hinduism13,194,111-660,37712,533,7341.69%Buddhism3,530,918156,6093,687,5271.09%Sikhism363,67728,961392,6381.87%Judaism194,962-70,447124,5150.91%Baha'i Faith117,15826,333143,4912.28%Confucianism55,739-11,43444,3050.73%Jainism74,539-39,58834,9510.87%Shinto8,534-40,527-31,993-1.09%Taoism25,397-15525,2421.00%Zoroastrianism45,39113,08058,4712.65%Global population78,860,79178,860,7911.41%

*Податоци за Африка нема.

Мадафакаааааа, не можам да ја средам табелата.... еве го линкот, таму ја има:

http://en.wikipedia.org/wiki/Claims_to_be_the_fastest-growing_religion

Леле колку ми е ќејф кога "атеистиве" напињаат и љубоморат :)

Не важи за тебе Еклекс, кај си бе модератор4е :)

Леле колку ми е ќејф кога "атеистиве" напињаат и љубоморат :)

Не важи за тебе Еклекс, кај си бе модератор4е :)

падна на искушението и употреби навреда па сега се умилкуваш? :) (ај белким ќе ти се прости :))

туку ај не се шлепајте офтопик .. муабетов е промоција, пропаганда, видеа, сведоштва итн ..
сакам потврда за последните 2 видео клипа .. каде тврдите дека Нил Армстронг и Витни Хјустон преминале во Ислам ..
релевантен извор .. како шо ти милуваш Eraser ... :) а не видео клипче од youtube кои би го сметале релевантно ако на него беа Нил А. и Витни Х. но тоа не е случај ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom