Религиска промоција

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Na koj ne mi se svigja temava ednostavno neka preskokne nikoj so sila ne go tera da ja cita najmalku pisuva . Toa e glupo da si protiv nesto a da nemoras da go trpis, pa forumov ne e tvoja sopstvenost pa da ni kazuvas kakvi temi mozeme kakvi ne da otvaramae... Svasta

Ne rekov deka e moja sopstvenost, i kazav deka toa e moe licno mislenje. Koga otvoras nekoja tema, imas nekoja cel. Mozi da mi kazis koja e tvojata cel licno, sto sakas da postignis so ovaa propaganda? Ete bidejki tolku se zapali, odgovori mi kratko i jasno. A ako se pravis slep i glumis deka religiskite propagandi se bas vo red, i imaat pozitivni posledici, togas toa e vekje tvoj licen problem. Koja e celta na ovaa tema???

Ne rekov deka e moja sopstvenost, i kazav deka toa e moe licno mislenje. Koga otvoras nekoja tema, imas nekoja cel. Mozi da mi kazis koja e tvojata cel licno, sto sakas da postignis so ovaa propaganda? Ete bidejki tolku se zapali, odgovori mi kratko i jasno. A ako se pravis slep i glumis deka religiskite propagandi se bas vo red, i imaat pozitivni posledici, togas toa e vekje tvoj licen problem. Koja e celta na ovaa tema???
Moja cel si najmalku ti, moja cel ne e preobratuvanje na Hristijani ili drugi vo islam nego religiskata promocija sluzi isklucivo za jaknenje na IMANOT verata kaj veke postoeckite muslimani kratko i jasno

Moja cel si najmalku ti, moja cel ne e preobratuvanje na Hristijani ili drugi vo islam nego religiskata promocija sluzi isklucivo za jaknenje na IMANOT verata kaj veke postoeckite muslimani kratko i jasno

Znaci vie bas se palite na videa kade sto lugje od drugi veri se konvertiraat vo islam? Dali vasata vera se jakni so takvi videa? Ako e taka, togas nesto ne e vo red so tebe ili bilo koj drug sto go pravi toa. Ovie videa samo pridonesuvaat za pogolema omraza megju lugjeto i nisto drugo. Podobro postirajte videa za toa kako vasite religii vlijaat pozitivno na opstestvoto, kulturata ili sto bilo drugo. Toa e pozitivna rabota, imate milioni raboti so koi mozi da vrsite promocija, a vie toa go pravite so videa koj i kolku se konvertirale od edna vera vo druga? Toa e strasno....

Jas neznam kaj kogo budi omraza kaj tebe kaj takvite kako tebe, zosto omraza???? pa toa ne e nameneto za tebe i za Hristijanite.. ili Budi omraza zosto bas Hristijanin vo Islam. A za promocija takvite videa se najdobra promocija veruvaj jas zboruvam od gledna tocka na Musliman ako kaj tebe kako Hristijanin toa budi omraza prema Islamot samo zatoa sto Hristijanstvoto si go svakjas kako odreden fan klup i gi mrazzis clenovite ne drugiot fan klub. Za mene Islamot e drugo jas Islamot go svakam kako nacin na ziveenje i koga ke vidam edno takvo video kade dovcerasen Hristijanin ili Budista nejse go podobril negoviot nacin na ziveenje mu se priblizil na Boga kaj mene na emotiven plan i solzi mi tecat, istovremeno poradi radost za spasenikot i poradi moe sozaluvanje kolku jas si ja cenam verata i deka mozam poveke od toa

Jas neznam kaj kogo budi omraza kaj tebe kaj takvite kako tebe, zosto omraza???? pa toa ne e nameneto za tebe i za Hristijanite.. ili Budi omraza zosto bas Hristijanin vo Islam. A za promocija takvite videa se najdobra promocija veruvaj jas zboruvam od gledna tocka na Musliman ako kaj tebe kako Hristijanin toa budi omraza prema Islamot samo zatoa sto Hristijanstvoto si go svakjas kako odreden fan klup i gi mrazzis clenovite ne drugiot fan klub. Za mene Islamot e drugo jas Islamot go svakam kako nacin na ziveenje i koga ke vidam edno takvo video kade dovcerasen Hristijanin ili Budista nejse go podobril negoviot nacin na ziveenje mu se priblizil na Boga kaj mene na emotiven plan i solzi mi tecat, istovremeno poradi radost za spasenikot i poradi moe sozaluvanje kolku jas si ja cenam verata i deka mozam poveke od toa

Ne sum hristijanin, pa ni pripagjam na koja bilo vera.......mozes da filozofiras kolku sakas, no jas ti kazuvam kako covek koj ne pripagja na nitu edna vera deka toa budi omraza, zasto so toa perite mozoci a nikoj ne go saka toa. Neli gledas sto se slucuva vo svetot denes vo ime na religijata? Bas poradi takvite promocii so koi se merite koj kolku povekje konvertiral......
Ti kazav koj e najdobar vid na promocija sto mozi da go pravite, no vasata cel e ocigledno druga, i mozi sami da se lazite sto e vasata cel.....

Ne sum hristijanin, pa ni pripagjam na koja bilo vera.......mozes da filozofiras kolku sakas, no jas ti kazuvam kako covek koj ne pripagja na nitu edna vera deka toa budi omraza, zasto so toa perite mozoci a nikoj ne go saka toa. Neli gledas sto se slucuva vo svetot denes vo ime na religijata? Bas poradi takvite promocii so koi se merite koj kolku povekje konvertiral......
Ti kazav koj e najdobar vid na promocija sto mozi da go pravite, no vasata cel e ocigledno druga, i mozi sami da se lazite sto e vasata cel.....

Која е таа цел ?

Ti me prasa koja e mojata cel jas ti ja kazav, da se osvestat Muslimanite i da se vrata kon verata. Ti izgleda podobro od mene znaes koja mi e celta i pritoa kako ateista pocna da te nervira sto Hristijanite preminale vo Islam a ne ostanale ateisti, i pritoa da gi mrazis tie gnasni Muslimani sto na doticnite Hristijani im ja objasnile vistinata se citas li ill samo pisuvas????

Tos sto se slucuva vo svetot e rezultat na omrazata na takvite ko tebe prema Islamot samo nareceni Ateisti koi sto slavat Bozik, a svetot gi narekuva Islamofobi. pa neli verata e stvar na licen izbor zosto tebe bi ti prestavuvalo problem kako ateista ako nekoj konvertira od edna vo druga vera neznam????????

Работава е сега се шири омраза, као луѓето се вознемирувале кога гледале како се натпреваруваат верите па то може да доведе до нешто.
Е не друже, омразата постои и ќе постои без разлика дали некој си ја менува верата или не.
Тоа што е проблемот со светот е што не можат никако да скопчаат како е можно научници, конгресери, официри наскоро и претседатели на Христијански земји да влегуваат во Ислам. Кога ? На оваа денешница каде им се губи крајот на религиите, а Исламот ненормално расте.
И се радуваме да ако некој влегува во Ислам, бидејќи е тоа последнта објава до човештвото со тоа и единствената.
Се радуваме да, како многу луѓе се спасиле.

Ti me prasa koja e mojata cel jas ti ja kazav, da se osvestat Muslimanite i da se vrata kon verata. Ti izgleda podobro od mene znaes koja mi e celta i pritoa kako ateista pocna da te nervira sto Hristijanite preminale vo Islam a ne ostanale ateisti, i pritoa da gi mrazis tie gnasni Muslimani sto na doticnite Hristijani im ja objasnile vistinata se citas li ill samo pisuvas????

Tos sto se slucuva vo svetot e rezultat na omrazata na takvite ko tebe prema Islamot samo nareceni Ateisti koi sto slavat Bozik, a svetot gi narekuva Islamofobi. pa neli verata e stvar na licen izbor zosto tebe bi ti prestavuvalo problem kako ateista ako nekoj konvertira od edna vo druga vera neznam????????

Ako ne procita dobro, rekov voopsto cela religiska propaganda, znaci i klipovi za lugje od drugi veri koi se konvertiraat vo hristijani. No ova go pisuvam ovde zasto vie muslimanite ste se zapnale najvekje so tie videa, hristijanite ne go pravat toa tolku cesto ovde na ovoj forum. Inaku sum ateist i sekoja religija ja gledam isto, nemam posebna omraza kon Islamot, pa nitu kon site ostanati religii, mi preci toa sto sekojdnevno se perat mozoci...toa e se............
Konvertiranje znaci ponovo ispran mozok, toa ne e nikakov podobar nacin, inaku nemase da ima konvertiranja kon site religii, tuku toa e bese samo edna......

I nikade ne navrediv so pogrdni zborovi nekoj od Muslimanite. Ne gi gledam lugjeto na toj nacin, vprocem imam golem broj na prijateli koi se Muslimani i nikogas ne bi gi narekol gnasni, kako sto ti se izrazi pogore. Za mene site se lugje, i sekade ima dobri i losi, sekade ima nekoi koi ke sakaat religijata da ja iskoristat za svoi licni celi, bilo Muslimani, bilo Hristijani itn itn........

Работава е сега се шири омраза, као луѓето се вознемирувале кога гледале како се натпреваруваат верите па то може да доведе до нешто.
Е не друже, омразата постои и ќе постои без разлика дали некој си ја менува верата или не.
Тоа што е проблемот со светот е што не можат никако да скопчаат како е можно научници, конгресери, официри наскоро и претседатели на Христијански земји да влегуваат во Ислам. Кога ? На оваа денешница каде им се губи крајот на религиите, а Исламот ненормално расте.
И се радуваме да ако некој влегува во Ислам, бидејќи е тоа последнта објава до човештвото со тоа и единствената.
Еве да ти одговорам.--Омраза имало и ке има мегу христијаните и муслиманите.А тоа што научници,конгресењри,претцедатели бла бла се префрлале во ислам...хехехе.ГОЛЕМОТО ДЕНЕШНО ЧУДО А?Сите се прашувале оти така...Па кога ке му шлапнат на маса 2 куфера со пари или злато,ако е некој мозок-сигурно дека ке го купат.Знаеме веке сите колку потенцијал има арапскиот свет.Види го само дубаи од пустина шо го направија,па за 50-100 конгресмени или научници да ги купат.ВОА Е МОЕ МИСЛЕЊЕ.
А исламот ненормално расте.Земено процентуално,(не знам статистики) ама сигурно 10 пати повеке деца се раѓаат генерално кај муслиманите одколку во другите религии.Освен Индија(шо и да се),па сигурно дека тогаш така можеш да кажеш.А не верувам дека тоа е оти лугево се префрлаат ТОЛКУ МНОГУ во ислам

Normalno deka omrazata i ponatamu ke postoi, no bez vakvi propagandi ke ima edna pricina pomalku za sozdavanje omraza, i toa e dobro neli?
Vremeto ke pokazi dali ste vo pravo so vasite prorostva, no jas cisto se somnevam, kako sto se somnevam i vo prikaskite od site drugi religii......

P.S. ne zaboravaj deka lugje koi go citirale Kuranot se konvertirale vo Hristijani, pa sto znaci toa? Nemojte da mislite deka Islamot ja ima taa privilegija da prima novi lugje sekojdnevno, zasto i drugite religii ne se nisto podolu......no sepak ako Islamot sekojdnevno prima golem broj na konvertirani lugje, a pomalku gubi od onie prethodni vernici, znam deka toa ne e poradi negovata golemi i vistinitost tuku poradi kaznata koja im sleduva na site onie koi ke go napustat islamot. Ako ne se lazam kaznata bese smrt, neli?

Normalno deka omrazata i ponatamu ke postoi, no bez vakvi propagandi ke ima edna pricina pomalku za sozdavanje omraza, i toa e dobro neli?
Vremeto ke pokazi dali ste vo pravo so vasite prorostva, no jas cisto se somnevam, kako sto se somnevam i vo prikaskite od site drugi religii......

P.S. ne zaboravaj deka lugje koi go citirale Kuranot se konvertirale vo Hristijani, pa sto znaci toa? Nemojte da mislite deka Islamot ja ima taa privilegija da prima novi lugje sekojdnevno, zasto i drugite religii ne se nisto podolu......no sepak ako Islamot sekojdnevno prima golem broj na konvertirani lugje, a pomalku gubi od onie prethodni vernici, znam deka toa ne e poradi negovata golemi i vistinitost tuku poradi kaznata koja im sleduva na site onie koi ke go napustat islamot. Ako ne se lazam kaznata bese smrt, neli?

Хахахаххахахахаххахаааааа ќе паднев од смеење. Не, не е казната смрт другарче, тоа не знам во која луда држава си го видел па шириш тука дез информации.
Верата е избор не присилба. Што се однесува до тоа колку Муслимани конвертирале во Христијани да ги има не викам не. Ама кои се тие луѓе ?
Некои кои не знаат ни како се викаат нели ?
А кој влегува во Ислам ? Ај чепни по нет.
Јас не викам дека Христијанството е подолу од мојата религија, јас немам право тоа да го речам и да навредам некого.
Но Исламот е последна објава до човештвото.

--- надополнето --

--- надополнето ---

Па кој ќе и поверува на оваа ? Една попаметна во 2 милијарди луди ?:vozbud:

--- надополнето ---

Мислам дека милијарда пати веќе кажав.
Залудно им е да го прават пејгамберот психопат, залудно е.

--- надополнето ---

Јас го изгледав видеово и се што типкава кажа нема врска со она како е опишан Мухаммед с.а.в.с во Хадисите.
Тој бил најдобрата личност кој легнувал гладен за да се прехранат другите.
Го спречил убивањето на женските деца во Арабија.
Спречил секаков вид на убивање.
Напишал прекрасна книга со закон.
И немал омраза кон други вери, тој дури наредил дека мора да се живее во потполна слога со другите.
Затоа не може пејгамберот да биде психопат, психопат може да е само таа што се појавила на видеото.

Zatoa aj da ne se mrazime
tuku da bideme slozni site
i da im prostevame na siromasite
ako nemaat rabota
sto ne mozat da vratat dolgovi
neka pocekaat malku
neka imaat trpenie
trpenie spasenie
sabr selamet
isto!

.............. Што се однесува до тоа колку Муслимани конвертирале во Христијани да ги има не викам не. Ама кои се тие луѓе ?
Некои кои не знаат ни како се викаат нели ? ........

Ako vasite religiozni lugje koi go recitiraat Kuranot se nekoi koi ne znaat kako se vikaat, togas da, ima golem broj na slucaevi koga tie se konvertiraat vo Hristijani.......neli tie bea onie uceni lugje koi znaeja dobro da go tolkuvaat Kuranot???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom