Религија (мајка на незнаењето, илузии и митови)

• Креатор на темата Креатор на темата Kokomal
  • Време на започнување Време на започнување
Ај да бидеме малку појасни за предметната книга. Тоа што „типот„ не е биолог туку правник е предност, не слабост. Авторот не е оптеретен со еволуционистички предрасуди кои би му пречеле здраво да расудува. Но, типот на неколку места во книгата вели дека еволуционистите користат правнички „заврзлами“ и логички апсурди ( во облик од повеќекратно повторување празни и недокажливи работи) со кои ги покриваат слабите места и празнините од еволуцонистичката вера. Така е? Или не е?
Но, има и други докази, разбира се.

Ама ти стверно не разбираш некои работи. И по ова што гледам, изгледа немаш свое јас и свое мислење кога се потпираш само на некои книги, скрипти и списанија за деца до 12-годишна возраст!
Имаш уште една тема на форумов во која се расправа Зошто Религијата се меша во Науката?. Кажи сега некоја црковна книга или псалм па да видиме какво објаснување има за тоа?

Нормално дека имам свое „јас„ но гледам да не биде ЈАС, како знак за неконтолирана гордост, надуваност,нетолерантност, себичност, исклучивост, самобендисаност и сите лошотии кои произлегуват од ЈАС (со големи букви).

Да,и на темата „Зошто религијата се меша во науката„ имам свои текстови.

Ај да бидеме малку појасни за предметната книга. Тоа што „типот„ не е биолог туку правник е предност, не слабост. Авторот не е оптеретен со еволуционистички предрасуди кои би му пречеле здраво да расудува. Но, типот на неколку места во книгата вели дека еволуционистите користат правнички „заврзлами“ и логички апсурди ( во облик од повеќекратно повторување празни и недокажливи работи) со кои ги покриваат слабите места и празнините од еволуцонистичката вера. Така е? Или не е?

:pos2:Е ова ме изнасмеа (мислам за правниците)
Па тие се бе луѓе стручњаци за се, правници не лечат, правници се нуклеарни стручњаци, ја проверуваат валидноста на природните и математичките закони и...
Нека си се занимаваат со тоа што им е занимање, законите, судовите, фер судења....другите области нека ги остават на постручните за тие области.

Како бе предност!!!!! Па тој не е ни упатен во најнови пронајдоци како што би бил некој што е професионалец у тоа поле! Човеков за којшто ја зборам е најдобар пример за човек што е у тоа професионално поле, а сепак е верник, католик е - Кенет Милер. Не се сите научници како Ричард Докинс, тој на вас сигурно ви е олицетвориение на Сатаната!

И не Џонсон нема никакви докази, само претпоставки и теории што кога беше судењето (да, имаше судење) во Довер, Пенсилванија, сите негови претпоставки му отидоа у вода. Додоа сите еволуционисти и му докажаа дека е у тешка грешка, му ги побија неговите фантазии со докази.

Еволуционистите имаат проблем да ги ДОКАЖАТ своите „докази„ а не да побиваат туѓи ставови.
Не сум стручњак од биологијата, немам поим кој е Ричард Докинс. Ако нешто и кажал, нема потреба да го осудувам и сатанизирам. Кажал-и останал жив! (што би рекол Драган Б. Костиќ)

Еволуционистите имаат проблем да ги ДОКАЖАТ своите „докази„ а не да побиваат туѓи ставови.
Не сум стручњак од биологијата, немам поим кој е Ричард Докинс. Ако нешто и кажал, нема потреба да го осудувам и сатанизирам. Кажал-и останал жив! (што би рекол Драган Б. Костиќ)
Па ајде сега ти фино докажи ми како се сретна со Господ, што правевте муабет, кај се видовте, како е во задгробниот живот, кој се врати од таму, како си поминал?
Имаш 1 година да ми одговориш на овие прашања, ако ме бендисаат одговорите одма ќе се замонашам во Света Гора, нема да се женам и цел живот ќе му служам на Бога!

Цитат:
„и цел живот ќе му служам на Бога!„
Коментар:
Мудра одлука!
А за тоа како се сретнав со Бога? Ееееее...тоа е добро прашање. „Барајте и ќе најдете„-вели Христос. Значи? Барај го Бога и ТАМУ ќе се сретнете.
А за задгробниот живот имам сознанија од туѓи искуства. Не знам какое таму, сеуште не сум бил. Но, треба да се подготвам и за тие времиња.
А некој кој бил ТАМУ, вели вака:„ Царството Небесно е она кое окото не го видело, увото не го слушнало и на човечкиот ум никогаш не би му паднало„....Велат, убавина неискажлива.

Цитат:
„и цел живот ќе му служам на Бога!„
Коментар:
Мудра одлука!
А за тоа како се сретнав со Бога? Ееееее...тоа е добро прашање. „Барајте и ќе најдете„-вели Христос. Значи? Барај го Бога и ТАМУ ќе се сретнете.
А за задгробниот живот имам сознанија од туѓи искуства. Не знам какое таму, сеуште не сум бил. Но, треба да се подготвам и за тие времиња.
А некој кој бил ТАМУ, вели вака:„ Царството Небесно е она кое окото не го видело, увото не го слушнало и на човечкиот ум никогаш не би му паднало„....Велат, убавина неискажлива.
А бе ова се бабини деветини:pos2:. Нормално е така да речат бидејќи никој не ни знае дали постои, се се само претпоставка и илузија! Што би рекол јас фатаморгана:pos2:

п.с. и доста со овие извадоци, кажи нешто од твое искуство а не од искуства од пред 1000-2000 години кои до сега се изменети в крај!

Моите искуства се моја работа, не е тоа предмет кој може да се подели со други. Личните искуства секогаш и остануваат лични а не колективни. Во секој случај , НЕМА готов рецепт за средба со Бога, освен Неговиот совет дека треба да Го бараме.
Хм....а јас досега мислев дека „фати и моргани„ има само во Сахара. Изгледа сонцето почнало и кајнас силно да „удира„

Моите искуства се моја работа, не е тоа предмет кој може да се подели со други. Личните искуства секогаш и остануваат лични а не колективни. Во секој случај , НЕМА готов рецепт за средба со Бога, освен Неговиот совет дека треба да Го бараме.
Хм....а јас досега мислев дека „фати и моргани„ има само во Сахара. Изгледа сонцето почнало и кајнас силно да „удира„
А бе има сонце, ама полошо е тоа што за некои фатаморганите не се предизвикани од влијанието на Сонцето!

Ако добро разгледам наоколу, гледам дека веќе се спуштил и мракот. Опасна работа е то!

Ако не знаеш кој е Докинс, а си читал книги само што се промоции за креазионизам, како ќе дојдеш до одлука? Дури и секој суд ги слуша двете страни од приказната. Сега знам зошто имаш вакво верување ко што го укажуваш овде - или очите ти се затворени или не си запознат. По се изгледа одбиваш дури и да прочиташ било што на тема еволуција. Да не беше со толку затворен ум, ќе видеше дека има докази за све што тврдат еволуционистите.

Немаат проблем да ги докажат, проблем е што некој не сака да ги види...се прави ќорав:toe:

Така де

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom