Реклама за брашно!

• Креатор на темата Креатор на темата SocioPat
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе..со малце врски и пари,ќе ја видиме и на ТВ

Super reklama. Ili ne? Prvo sodrzi preterano mnogu vulgarnosti, vtoro iritira toj smizlinskiot akcent... iritira povekje duri od taa za reklamata za akron plakarite. Treto no ne i posledno, mozebi e skokotliva reklamata no sepak nema dopirna tocka so proizvodot sto se reklamira.

Ова ке пројде на пример кога ја би бил директор на Радидифузија иначе ништо не праиме а рекламава е малтене скупичка за да не види телевизор што значи дека овие од Жива или имаат премногу пари (што значи стварно шиткаат бело) или им се исушил мозокот(возат фолија) sd
Секој случај добра замисла али ова е премногу пцуење и за многу по лабави земји камо ли за кај нас

Абе се супер, само што рекламава нема никаква врска со брашно, само има врска со екстра бело :)

Најверојатно ќе заврши во некоја од оние "Banned Commercials" компилации.. многу ме потсеќа на нив :)

"Ни нусааам прслуук!"

Премногу пцовки! Што е многу, многу е стварно. Ми се одмили веќе при средината на рекламата. Па ај сеа замислете си како едно просечно семејство со се 2 мали дечиња на рекламна пауза на "Милионер" или "Не дај се Нина" на пример ја гледа рекламава на ТВ...

"Мамо, мамо, а зашто го кријат брашното?"
"Тато, а зашто и вика да го скрие у гаќи?"
"А, мамо, а зашто му рече шупак?"

Доста интересна идеа, се согласувам, ама ако воопшто ја одобрат од Радиодифузија тоа ќе звучи вака:
"Абе ај не ме ТИИИИТ стај го одма у ТИИИТ ТИИИТ ТИИИТ ТИИИТ!"
"ТИИИТ!" - со што се губи ефектот.

"Ни нусааам прслуук!"

Премногу пцовки! Што е многу, многу е стварно. Ми се одмили веќе при средината на рекламата. Па ај сеа замислете си како едно просечно семејство со се 2 мали дечиња на рекламна пауза на "Милионер" или "Не дај се Нина" на пример ја гледа рекламава на ТВ...

"Мамо, мамо, а зашто го кријат брашното?"
"Тато, а зашто и вика да го скрие у гаќи?"
"А, мамо, а зашто му рече шупак?"

Доста интересна идеа, се согласувам, ама ако воопшто ја одобрат од Радиодифузија тоа ќе звучи вака:
"Абе ај не ме ТИИИИТ стај го одма у ТИИИТ ТИИИТ ТИИИТ ТИИИТ!"
"ТИИИТ!" - со што се губи ефектот.

Не грижи се, нашава младина е толку, како да кажам, “образована“, што може да се случи и родителите да ги прашаат децата зошто го кријат брашното.:smir:

Леле чоече, одлична е, топ, топ!

И одлична е токму поради тоа што не е праена по некој шаблон за реклами за брашно - со некоја баба со сукало во раце која меси, како што се исти и досадни сите реклами за прашоци за перење или за шампони.

Секоја чест.

Искрено, најјака реклама што ја иам глеано до сега од македонскиве...

Си ја пуштив уште 5-6 пати :)

Е ова е креативност. Реткост е да видиш реклама која не е шаблон, а згора на се е и македонска.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom