Рејтингот на политичките партии на Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би гласале на предвремените избори?

• ВМРО-ДПМНЕ+коалиција

Гласови: 204 61,8%
  • СДСМ+коалиција

Гласови: 40 12,1%
  • НСДП

Гласови: 1 0,3%
  • ВМРО-НП

Гласови: 5 1,5%
  • ДПА

Гласови: 2 0,6%
  • ДУИ

Гласови: 9 2,7%
  • ДОМ

Гласови: 6 1,8%
  • ПЕИ

Гласови: 1 0,3%
  • Не сум одлучил

Гласови: 26 7,9%
  • Не излегувам на гласање

Гласови: 36 10,9%

• Вкупно гласачи
    330
  • Гласањето е завршено на .

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Се гледа дека ќе има предвремени избори (ДУИ,ДПА и ДПМНЕ се согласуваат за избори,што значи дека има мнозинство во парламентот), па со оглед на тоа да видиме како се движи рејтингот на партиите на кајганаленд.
Бујрум на гласање:)

За ДУИ дефинитивно... Ем во опозиција ем успеаја да дотуркаат некои работи... Чесни, луѓе од збор...Нема трте - мрте...

И јас би гласал за Грујо само штета шо неам право на глас.:nesum:
А зш се пишани ДПМНЕ и СДСМ + коалиција(ова + коалиција зш?)?

Ако би излегол да гласам, би гласал за Гвујо.... Но некако мала е веројатноста дека ке излезам.
Како бе мала веројатноста?? Не ве сваќам, па за тоа кој ке ја води државава се работи, не смееш дома да седиш и да остајш другите да одлучат место тебе, КАЖИСИ ГО ТВОЈОТ ГЛАС и излези.:toe:

И јас би гласал за Грујо само штета шо неам право на глас.:nesum:
А зш се пишани ДПМНЕ и СДСМ + коалиција(ова + коалиција зш?)?

Па во ВМРО-ДПМНЕ не ли се СП,ЛП,ДС и остали мали партии,а во СДСМ ЛДП и така натаму? Затоа е тоа така.

за да биде рејтингот релевантен треба да се дозволи да се гласа само на оние кои имаат над 100 постови, се накотија нови никови од вчера

До сега или не сум излегувал или ливчето ми било неважечко. Сега ќе излезам од инает.

за да биде рејтингот релевантен треба да се дозволи да се гласа само на оние кои имаат над 100 постови, се накотија нови никови од вчера

Сакаш да кажеш дека полтронската војска на СДСМ брои неверојатни 100?? :ija:

Во анкетата реков дека нема да излезам на гласање, па да образложам...
"Лошите политичари ги бираат добрите граѓани кои не гласаат"..така барем вели George Nathan , и во право e, но што кога во вас ќе завладее рамнодушноста, кога ќе бидете презаситени од присуството на политиката во вашиот живот, и кога правото на избор се сведува на лажни политички пароли..
"Ljudi bez muda i časti, k'o hijene se mlate oko komada vlasti", "Забрањено пушење"..старо ама уште држи вода..

Ако сакаме резултатите да бидат точни и веродостојни и горе-доле да го изразуваат мислењето на членовите на Кајгана мое мислење дека анкетата треба да биде тајна.

Како што гласањето не е јавно, исто и овде не треба да се знае кој за кого ќе гласа, а ако некој сака да го образложи својот избор тоа може да го направи овде, ќе си напише мислење.

Мислам нема повеќе кој да се избери :toe:

Tребало да се додаде опција: -за некоја друга ненаведена политичка партија.

Како што гласањето не е јавно, исто и овде не треба да се знае кој за кого ќе гласа, а ако некој сака да го образложи својот избор тоа може да го направи овде, ќе си напише мислење.
Се согласувам, ја променив во тајно гласање :)

Мислам нема повеќе кој да се избери :toe:

Одамна немаше,ова е само уште една бламажа од типот на избор:
-змија или магаре...........:toe:

Треба да се гласа од едноставна причина шиптрите да не добијат многу пратеници

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom