Vnuce
http://abix.mk
ДОПЛАКАШ ЗА УСЛУГИТЕ.
А... за какви точно услуги збориме?
Пакет од правни услуги и еротска масажа?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ДОПЛАКАШ ЗА УСЛУГИТЕ.

А... за какви точно услуги збориме?
Пакет од правни услуги и еротска масажа?![]()
не ме заебавај.
).Sledniot pat koa ke ti treba advokatska usluga javi mi se, ke ti dadam na rati i 5% popust, a firmata gratis ke ti ja registriram.Да брат депозитот е минимум 5000 евра,пред две недели ја регистрирав фирма,може депозитот да е материјален а може да е во банка. И знаеш како е кај нас можеш да платиш на некој адвокат и он ке ти осигури се. Доколку знам фирма се регистрира за 200-300 евра а мене ми земаа искрено 1 000 евра ама не мрднав со прст, се ми заврши адвокатот, само бев да се потпишам кај нотарот и фирмата беше готова за три неполни дена, тоа е сега за сега ако има нешто нејасно тука сум. Поздрав.
а да не случајно некој знае која е процедурата за регистрација на туристичка агенција?се отепав од барање никаде не најдов конкретно кои услови треба да се исполнуваат,
па ако некој има некоја информација/линк слободно нека го сподели :smir:
фала однапред
Во кратки црти ....
1. Регистрираш најобична фирма (да рецеме ДООЕЛ) со претежна дејност туризам.
2. Вработуеш 4 лица (ако сакаш А лиценца). Еден мора да има Лиценца за туристички менаџер, и двајца со уверение за странски јазик.
3. Праис осигурање од одговорност на 50000 Еур (за А лиценца)
4. Договор праиш со сојуз на туристички водичи.
5. Зимаш барање за лиценца од министерство за економија, попунуес, приложуваш докумнети што ги пишуе таму и .....
Горе доле тоа е тоа.
Од кога ке добиеш лиценца, и најдеш простор, после пријавуеш почеток на работа во Собрание на град скопје, Трудова инспекција и ДПИ.
Ова горе е се ако сакаШ да работиш by the book, а може и само со обична фирма на диво без лиценца (нема да бидеш еденствен)
www.economy.gov.mk па после иди у туризам делот и имаш и сите закони правилници, минимални технички услови итн...
Вака до сите што незнаат фирма за да регистрираш сега се плака 8000 денари :helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou::helou:

Каде се плаќаова, во централен регистар?
Татко ми работи со тоа тој толку си бара за да регистрира фирма инаку во УЈП работи
za sudir na interesi i neovlasteno bogatenje...???1. Да си прочита кодексот.Татко ми работи со тоа тој толку си бара за да регистрира фирма инаку во УЈП работи