Референдум во врска со членството на Обединетото Кралство во ЕУ (Bretxit)

• Креатор на темата Креатор на темата Ne_sum_ja
  • Време на започнување Време на започнување
Зборот империја не го сфаќај во буквална смисла. Британската дипломатија и елити се чекор над било кои. Точно знаат да предвидат што и како ќе се случи и како ќе си ги остварат целите. Ништо не е случајно при ваквите крупни одлуки, све е пресметано уште оддамна кај нив.

Фунтата и пазарот имаат моментален пад, поради тоа што економијата е осетлива на наглите измени, но предвидувањата дека УК ќе биде нова Југославија се смешни. Треба да се почека некое време за да се носи суд за тоа каква ќе биде иднината.
UK da ti bila nova YU e smeshno vo najmala raka. UK se majstorite za oboeni revolucii, puchovi i razni proxi vojni sekako deka nema sami sebe da si gi pravat tie gomnarii.
Nemashe ni YU vojnite da se sluchat ako ne rovarea CIA, MI-5 i slichni. UK si e ostavena sama na sebe da si gi reshava rabotite kako shto najdobro mozhe i znae.
Da im beshe dozvoleno na YU, ili Ukraina pa i Makedonija sami da si gi reshavaat politichkite krizi ke pravevme drugi muabeti.
Zatoa ni se chini deka Britanskata elita e sekogash chekor nad ostanatite...zatoa shto nikoj ne im se mesha vo "britanckite raboti"

Најџел Фараж треба да го води преговарачкиот тим на Британците!! :D

Колку што прочитав протестите London Stays и Manchester Stays се откажани од "безбедносни причини".

сакаме во европа!! сакаме во европа!!! сакаме во европа!!!!

Во право си, пред вистината и боговите молчат, а Фараж на неколко пати излажа, но пред вистината Фараж не молчи,а се прави на удрен.
Доjдоха ли 30 милиона бугари и романци? - не. Фараж излажа.
Ке дадат ли 350 милиони фунти за здравството сека недела? - не. Фараж излажа отново. Коja ке е неговата наредна лага?

Големото прашане...кога Фараж ке напушти ЕП и зашто продолжува да зема плата и стави жена си во ЕП исто. Нели ке напуштат?

Еве ти го одговорот.

Најџел Фараж вели дека со едната нога веќе е надвор од Европскиот Парламент, така што ќе присуствува само на седници на кои ќе се дискутира за преговорите за излегување на Велика Британија од ЕУ.

А @Dexter26 бара фашизам во ЕП. Тоа на улица во UK ти се покажува фашизам.

Ке чекаме кристалната нок 2? Тоа не е фашизам ?

EU referendum: Reports of hate crime increase 57% following Brexit vote

polish-cards-racism.jpg

http://www.independent.co.uk/news/u...sm-reports-eu-referendum-latest-a7106116.html

Фраж ке сноси сега отговорност за тоа?

Стануваш очаен, кога веќе се спушти на тоа ниво мене да ме етикетираш како фашист.

Чисто да те прашам, кој треба да сноси одговорност за исламистичките ѓубриња кои ги извршија терористичките напади во Париз и во Брисел, а кои Ангела Меркел ги пречека со раширени раце ?

Или тие терористички напади беа чисто изолирани инциденти ?

Судејќи според твојата логика, јас лично мислам дека Ангела Меркел и Франсоа Оланд треба да сносат одговорност за терористичките напади во Париз и во Брисел, како и за силувањата и ограбувањата на цивили во Кале во Франција, Келн во Германија, како и во бројни други центри за азиланти низ Европа.

Ти доцни календарот, Кристалната Ноќ 2 од поодамна започна, а не започна во Велика Британија, туку започна во Франција.

Па сега ти прави си математики кој треба да сноси одговорност - Најџел Фараж, кој бара контролирана имиграција, или Ангела Меркел и останатите таканаречени еуронационалисти, кои се крстат во неконтролираната и неограничената имиграција.

UK da ti bila nova YU e smeshno vo najmala raka. UK se majstorite za oboeni revolucii, puchovi i razni proxi vojni sekako deka nema sami sebe da si gi pravat tie gomnarii.
Nemashe ni YU vojnite da se sluchat ako ne rovarea CIA, MI-5 i slichni. UK si e ostavena sama na sebe da si gi reshava rabotite kako shto najdobro mozhe i znae.
Da im beshe dozvoleno na YU, ili Ukraina pa i Makedonija sami da si gi reshavaat politichkite krizi ke pravevme drugi muabeti.
Zatoa ni se chini deka Britanskata elita e sekogash chekor nad ostanatite...zatoa shto nikoj ne im se mesha vo "britanckite raboti"

Па за таа позиција треба да се избориш. Затоа всушност се над сите. Имаат 2.2 милијарди народ на своја страна, тоа е огромна маса, не е заебанција. Како и да е тешко е да се претпостави зашто се одлучија баш сега да излезат од унијата.

Дали е ова договор со американците или за ослабнување на германците или пак неможноста да се контролираат терористите кои ја преплавуваат унијата. Кој знае, има милион опции, но најмалку верувам во таа дека старците од селата се криви за излезот и дека ВБ и фунтата ќе пропаднат.

Еве ти го одговорот.

Најџел Фараж вели дека со едната нога веќе е надвор од Европскиот Парламент, така што ќе присуствува само на седници на кои ќе се дискутира за преговорите за излегување на Велика Британија од ЕУ.

Стануваш очаен, кога веќе се спушти на тоа ниво мене да ме етикетираш како фашист.

Чисто да те прашам, кој треба да сноси одговорност за исламистичките ѓубриња кои ги извршија терористичките напади во Париз и во Брисел, а кои Ангела Меркел ги пречека со раширени раце ?

Судејќи според твојата логика, јас лично мислам дека Ангела Меркел и Франсоа Оланд треба да сносат одговорност за терористичките напади во Париз и во Брисел, како и за силувањата и ограбувањата на цивили во Кале во Франција, Келн во Германија, како и во бројни други центри за азиланти низ Европа.

Ти доцни календарот, Кристалната Ноќ 2 од поодамна започна, а не започна во Велика Британија, туку започна во Франција.

Па сега ти прави си математики кој треба да сноси одговорност - Најџел Фараж, кој бара контролирана имиграција, или Ангела Меркел и останатите таканаречени еуронационалисти, кои се крстат во неконтролираната и неограничената имиграција.

90% од имиграцијата во Британија е од Индија, Шри Ланка и Пакистан како поранешни колонии. Британија води сопствена имиграциона политика на страна од ЕУ и ЕУ на никој начин не влијае во таа област кај нив. Затоа денес и на нас само за Британија ни требаат визи од цела Европа. Оти нели многу лабава имиграциона политика имаат.

Веќе кога спомна за терористите. Колку што се сеќавам сите терористи во метрото во Лондон беа родени во Англија, истото и со Франција и со Белгија. Не ќе да е до политиката за имиграција проблемот.

А за расизам еве ти го Фараж кај што брани свој сопартиец и самиот оправдува користење на навредлив збор за Кинезите.

...

Веќе кога спомна за терористите. Колку што се сеќавам сите терористи во метрото во Лондон беа родени во Англија, истото и со Франција и со Белгија. Не ќе да е до политиката за имиграција проблемот.

...

Сигурен си за ова ?

Се согласувам за потеклото на терористите на лондонското метро, но за терористичките напади во Париз и во Брисел добро помнам дека речиси сите медиуми - и македонски, и европски и светски, едногласно потенцираа дека терористите всушност пристигнале како бегалци преку грчките острови, што во превод значи дека поминале низ Македонија за да стигнат до Франција и Белгија.

Па ако политичките ставови за имиграцијата на еден политичар како Најџел Фараж можат да бидат третирани како вовед во фашизам, тогаш како можат да бидат третирани не само ставовите, туку и самото форсирање, или подобро кажано, присилување од страна на Ангела Меркел, врз државите членки на ЕУ да примат наводни бегалци или во спротивно да се соочат со плаќање санкции ?

Ако од наводниот фашизам на Фараж досега се случиле само неколку инциденти во кои имигранти во Велика Британија биле жртви на јавни навредувања и вербални напади, тогаш од либералистичките политики на отворена и неконтролирана имиграција на Ангела Меркел веќе има човечки жртви - не неколку луѓе нападнати или јавно навредувани, туку убиени.

Што мислиш, кој има поголема одговорност да сноси, и кој е вистинскиот фашист ?

Чисто за потсетување, една од основните карактеристики на фашизмот е слепата послушност кон државата, односно кон режимот кој е на власт, а Најџел Фараж досега нема повикано на ништо такво, напротив, тој отворено и јавно се противи на стандардните, или подобро кажано, секојдневните вообичаени политики на ЕУ и на британските влади од 1990-те години па наваму.

Ангела Меркел од друга страна, го форсира правилото на прифаќање имигранти или плаќање санкции, што и не е баш некој фер и праведен избор.

Последно уредено:
А за расизам еве ти го Фараж кај што брани свој сопартиец и самиот оправдува користење на навредлив збор за Кинезите.
Малце да не забегуваат со употребата на поимот "расизам" ?
Што не е расизам веќе?

UK e 4 voena super sila edinsvena neporazena drzava vo evropa od strana na fasistite ,koja im gi spasi gazinjata na francuzite ,dancite,belgijcite,norvezanite,holangjanite,grcite, hrabro i cesno borejki se protiv fasizmot ,recisi site evropski drzavi imaat dolg sprema UK ,nanazat ako pogledneme vo istorijata sekogas koga germanija ke ojaca do nekoj si odreden stepen se slucuva vojna .UK iako bese pobednik vo 2 ww ispadna najgolem gubitnik od seto toa gi izgubi site kolonii i ogromen del od nejzinoto bogatsvo (zlato srebro),no sto se sluci so germanija ,prvicno nekoi oblasti i bea odzemeni i dadeni na francija i po dogovorot vo jalta bese podelena na 3 dela ili, istocniot bese pod rusko vlijanie juzniot na SAD i severot bese daden na UK toa bea taka nareceni zoni na vlijanie , za smetka na toa UK ne dobi ni denar reparacija od natamosnata germanija mozda da dobija nekoi mali sumi na voeni penzii . 60 godini podocna i den denes germancite trebase da kopaat so kazmi za da si go otplakjaat toj dolg ali se im se prosti im se dozvoli da se razvijat vo golema ekonomija pricinata bese jasna zapocna studena vojna so SSSR a germanija bese granicata i nikoj od zapadot ne sakase vojnik so iskinati cevli od zapadnata strana na evropa ,istata taa germanija stana USA duvlo i glaven propagant na USA politikite vo Evropa od tamu se ruseja drzavi sistemi narodi od tamu se isturi SSSR,Jugoslavija ,Cekoslovacka i tn i kako nagrada za "dobrite"dela posledniot period taa go dobi glavniot zbor vo taa EU se cini deka i ne e bitno sto drugite sakaat nego bitno e sto ke kaze raihstagot vo berlin .UK iako site drzavi vo evropa i sme dolznici duri i nie (redovno gi podrzavase partizanite i TITO koj ni ja dade ovaa drzava sto ja imame na zasedanieto na AVNOJ vo jajce )e trgnata nastrana i vovlecena vo edna da recam Germanizacija koja na pocetokot bese ekonomska no toa bese samo maskata na taa germanska dominacija sega dobro se osoznava deka ne e samo ekonomska tuku i politicka a na kraj toa ke dovede i do Voena i e ne deka ne e no ne smeat da imaat flota poveke od toa sto im e itn ne se ni nuklearna sila i tn no UK e svesna deka ako prodolzi so ova tempo tie i toa ke go dostignat .Merkel gledam denes se kurcese vo govorot kazuvajki deka nema da dozvoli po izlezot da biraat UK toa sto na Uk mu odgovara tuku ke dobijat toa to Eu (germanija )ke dadi , e tuka ke pocni konflikt prvicno Holandskata i Danskata kruna se krvno povrzani so Angliskata od tuka i nivnite ekonomii osobeno holandskata a ako na UK ne i se dadat dobri uslovi imam osnovano somnenie deka samata UK ke potikne otcepuvanje na ovie dve drzavi od Eu,posle toa site severni bogati drzavi ke mozat da im se priklucat na toj severen ekonomski bogat sojuz a na germanija ke i ostanat kancerogenite od jugot na EU ( nigde ne ja spomnav francija od pricina sto 60% od francija za vreme na 2 ww bese na strana na hitler garnizoni i garnizoni francuzi dobrovolno odea na istocniot front zamisluvajki deka ke ja ispolnat celta na Napoleon so znaci deka spored mene tie voopsto ne se razlicni od fasistite vo berlin VISI fasisti od Pariz ) taka da ovie fasisti bea iskoristeni da se rusat kako sto kazav SSSR i Jugoslavija a poradi toa jas izgubiv pred se tatkovina vo nea sum roden moite izgubija zastedi vo denesni pari preku 100 000 e sloboda na dvizenje izgubija rabota godini stecai gluposti zapocna vojna nekoi izgubija i rodnini i deca i prijateli .istoto ama bas istoto im go posakuvam sega i na na niv da im se sluci voopsto nema da mi e zal i oko nema da mi trepne ,istive ovie koga nemaa so pojke da rusat trgnaja vo pohod niz svetot prv nastrada Irak povtorno BND ja imase glavnata uloga navodno kaj niv osol nekoj hemiski tehnicar koj im dal detalen opis na site postrojki za hemisko oruzje na sadam ,za posle da se ispostavi deka e vsusnost zemjodelski tehnicar i site tie postrojki ispadnale kombinati za vestacko gjubrivo it moze da proverite DW go pisuvase ,nataka libija tunis sudan ,e se im zapna kaj ukraina i tamu kako kaj nas farbaa ama tamu bea ednobojni portokalovi a kaj nas se sareni (otprilika ova e 50-60 godisna istorija na Evropa ) vi kazav im posakuvam sto pobrzo raspagjanje po moznost i so pomali voeni konflikti mn begalci eden kup stecai ogromna siromastija zivot na rabot na egzistencija denarot nas da e 61.5 evra itn i tn da vidat i tie kako e nekoj preku nok da ti zemi se sto cel zivot se pecalelo kako sto toa nas ni go napravija isturivajki ni ja tatkovinata i obezvrednuvajki se sto imase vo nea ,gledam sega se vo nov pohod i ova novava da ni ja isturat ete toa se tie EVROPJANI

Ако Македонија имаше нешто слично на овој на политичката сцена, ќе поверував дека сеуште постојат луѓе на кои иднината на државата им е од највисок приоритет. Вака, тоа си останува една убава утопија за нас и "за идеале гину будале" фазон.

У секој случај, колку повеќе му слушам говори, толку поголем идол ми станува.

Еве ти го одговорот.

Тоа не го прави помал лажго, а значи ке присоствува на седници на кои ке дискутира за преговортие на Велика Британиja,а платата ке се откаже за другото време?

Ти етикитираше за фашизам, сега кога ти го покаже човек ...велиш се спушти. Уште ти се спушти, просто ти го покажав на твоето ниво.
А поминаха преку Грциja, РМ, РС.... и нивните системи не видели како проблем. Коj да сноси отговорност сакаш?
Не смеjaм ни да кажам дека са изолирани, ни дека не са. Ти ако имаш докази... повели.
Тоа ти си го фантазираш. Не сум кажал вакво нешто.
Абе баш во моментот се дешава во Велика Британиja...тоа ти предизвикуват ликови кои са ти кумири - ала типа Фараж.
Ке ме извиниш, но Велика Британиja изобшто не беше зафатена от брана на мигрантите от Сириja,Авганистан и во Мала Азиja. Зафатената беше Германиja.
Велика Британиja си има мигрантите уште от времето на империjaта. Знаеш што е Commonwealth?[DOUBLEPOST=1467202736][/DOUBLEPOST]Водафон исто са на пат да преместат централата си от Велика Британиja.
https://money.bg/companies/i-vodafone-obrashta-grab-na-velikobritaniya.html

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom